ma 2024.9.13 16:23
Olvasási idő 1:17
Szöllősi Anna

„Szarok rá“ – kommentálta a Fontaines DC tagja az Oasis turnéját, amire meg is érkezett Liam Gallagher cifra válasza

ZENE BEEF FONTAINES DC OASIS

Vegyes érzéseket vált ki az emberekből, hogy az Oasis testvérpárja tizenöt év után újra összeáll – a Fontaines DC néhány tagjából például azt, hogy teljesen leszarják.

A Fontaines DC két tagja beszólt az Oasisnek, amire Liam Gallagher azonnal ugrott, és Twitteren vágott vissza az ír punkbandának – írja a Rolling Stone. 

Sok megválaszolatlan kérdés merülhet fel az Oasis visszatérőturnéjának kapcsán, például, hogy kiadnak-e új zenét, ki fog basszusgitározni, gitározni és dobolni Liam és Noel Gallagher mellett, kiterjed-e a turné a világ többi részére Anglián és Írországon kívül, vagy, hogy meddig tart a szent béke a testvérek között, mielőtt az egész dominóként dől össze? Amit viszont már sejtünk, hogy a Fontaines DC-nek biztosan nem sok köze lesz a turnéhoz. 

Az egész beef a két banda között ott kezdődött, hogy a Fontaines D.C. tagjai, Carlos O'Connell és Conor Deegan III a Studio Brussel című holland rádióműsorában vendégeskedtek, ahol az Oasis turnéjáról kérdezték őket. O'Connell így kommentálta a zenekar feltámasztását:  

Őszintén szólva, szarok rá

– mondta O'Connell, aki alá Deegan is adta a lovat.

„Engem sem izgat a dolog. Úgy érzem, mintha a '10-es években ragadtunk volna meg, ahol annyira nagy nosztalgiába keveredünk, hogy elfelejtünk új dolgokat csinálni. A célunk a lemezzel (Romance) amúgy is az volt, hogy a jövőbe nézzünk és új dolgokba fogjunk... Szóval, az Oasis megreformálása ebben a pillanatban számunkra elég bosszantó” – mondta. 

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Moriones, Ótvar Pestis és Franko lemezeivel búcsúztatjuk a nyarat Playback Péntek: Moriones, Ótvar Pestis és Franko lemezeivel búcsúztatjuk a nyarat 2024.8.30 12:35

Míg Deegan és O'Connell nem túl lelkesek az Oasis feltámasztásának hírétől, a zenekar frontembere, Grian Chatten az NME szerint nem osztja ezt az álláspontot: „Imádom az Oasis-t. Ez nem az én véleményem”.

Felelet a Mondolatra 

Amikor Liam Gallagher fülébe visszajutott az ír zenekar kritikája, nem kenyérrel dobott vissza, hanem egyből két kővel.

Basszák meg a kis méreggombócok. Láttam már jobban öltözött roadie-kat. 

írta, és egy hozzászólásban még megjegyezte: „Úgy néznek ki, mint egy szar EMF“ (az EMF egy brit alternatív rockzenekar volt a 90-es években – a szerk.)

Noel és Liam Gallagher 2008-ban a Wembley-ben
Noel és Liam Gallagher 2008-ban a Wembley-ben Forrás Dave Hogan/Getty Images

Ahogy arról mi is többször beszámoltunk, az Oasis augusztus végén jelentette be, hogy 15 év után újra összeáll: az eredeti tervek szerint 2025 nyarán öt helyszínen (Cardiffban, Manchesterben, Londonban, Edinburgh-ben és Dublinban) adtak volna 17 koncertet, majd két ráadás londoni koncertet is bejelentettek.