2024.8.18 17:59
Olvasási idő 1:21
Szécsi Krisztián

Magyar influenszerekre és civilekre tűztek ki vérdíjat egy pornóoldalon

TÁRSADALOM REDDIT SZEXUÁLIS ERŐSZAK TIKTOK
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

Az egész eset a Redditen látott napvilágot. Az oldal egyik felhasználója egyetemi kutatómunkája alatt talált rá arra a weblapra, ahol több magyar civil és influenszer teljesalakos képe is megtalálható – sokukra vérdíjat tűztek ki.

Egy ismeretlen internetes felhasználó arra buzdít a dark web egyik pornóoldalán, hogy magyar influenszereket és civileket vadásszanak le és kínozzanak meg. A prédaként kiszemelt nők egytől egyig teljes alakos képpel, arccal szerepelnek az oldalon, sokukra vérdíjat tűzött ki az ismeretlen. A képeket utcai környezetben, tömegközlekedési eszközökön fotózták.

Az egész eset a magyar Redditen látott először napvilágot, és azóta több videó is készült a témában TikTokon. Url Izabell is feldolgozta a témát, aki videós tartalmaiban leginkább a nők helyzetét és kérdését boncolgatja.

Micsoda hülye szuka! Akkor kezdtem el követni, amikor kiszúrtam a pánt nélküli felsőjét. Ahelyett, hogy az életéért menekült volna, csak ült mellettem a földön. Azt hiszem, élvezi, ha férfiakkal kacérkodik. Úgy néz ki, nagyon örülne egy késnek azon a dögös nyakán. Adjuk meg neki

– olvassa Url videójában a férfi egyik posztját, amit csak annyival zárt le az ismeretlen: „Vadásszátok le!“. A pornó oldal kommentelői ezután azon kezdtek el fantáziálgatni, milyen kielégülést okozna nekik, ha feldarabolnák a szóban forgó nő testét, vagy ahogy egy pincében sírna a „semmi közepén“. Az oldalon a 'hunt her down' (vadászd le) és 'girl meat market' (női húspiac) keresőszavak alatt találhatók meg a magyar civilek és influenszerek is – bizonyos esetben névvel, más személyes adattal.

@izabell.url Segítsetek, hogy eltűnjön az oldal! #nekedbelegyen#fontos#nők#nőknek#nőkvédelmében#fontos#reddit#emberijogok♬ eredeti hang - Izabell Url

„Ezek a lányok hatalmas veszélyben vannak, és ezt az oldalt mihamarabb meg kell szüntetni, az elkövetőket pedig börtönbe zárni“ – Url arra kéri követőit, hogy a Reddit-posztról készült screenshotokat küldjék el az Interpolnak, ha pedig bárki felismerne a posztból valakit, mindenképpen értesítse az illetőt, hogy feljelentést tudjon tenni. Az ismeretlen felhasználó, feltételezhetően a hatalmas internetes figyelem miatt azóta privátra állította fiókját.

@hejaszabolcs#fy#fyp#hejaszabolcs#nekedbelegyen#foryou#foryoupage♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

Url mellett Héja Szabolcs is megtette a kellő jogi lépéseket. A tiktoker így fogalmazott a témában: „Remélem, minél több emberhez eljut ez a videó, és látják az illetékesek, hogy ez nagyon nincsen rendben, csináljanak már valamit. Bele se gondolok, hogy mi lenne, ha az édesanyámat vagy a húgomat raknák fel ilyen helyekre.“