2024.9.5 13:05
Olvasási idő 1:04
Kovács M. Dávid

Két újabb koncertet jelentett be az Oasis, de egyelőre egyikre sem vehet jegyet akárki

ZENE EGYESÜLT KIRÁLYSÁG KONCERT LONDON OASIS

Miután a korábban meghirdetett visszatérőbulikra már minden jegy elkelt, a Gallagher testvérek zenekara két ráadáskoncertet jelentett be a londoni Wembley-stadionba.

Néhány nappal azután, hogy 2025-ös visszatérő turnéjának koncertjeire minden jegy elkelt, az Oasis szerdán két további bulit jelentett be a londoni Wembley-stadionba, ahol az új dátumokkal együtt jövőre immár hét koncertet ad majd a zenekar. A ráadásbulikat a nyári koncertláb után, szeptember 27-én és 28-án tartják.

A BBC cikke szerint a londoni ráadáskoncertekre azonban nem vehet bárki jegyet: a zenekar közlése szerint mindkét bulira egy-egy szakaszos, kizárólag meghívásos alapon működő kiválasztási folyamat útján lehet bejutni, ami elsőként azok előtt a brit rajongók előtt nyílik meg, akik a Ticketmaster oldalán keresztül nem tudtak jegyet venni.

A Lazio szurkolói transzparenssel üdvözlik az Oasis visszatérését a csapatuk AC Milan elleni futballmérkőzésén.
A Lazio szurkolói transzparenssel üdvözlik az Oasis visszatérését a csapatuk AC Milan elleni futballmérkőzésén. Forrás Andrea Staccioli / Insidefoto / Getty Images

Az Oasis röviddel ezután közleményben határolódott el a Ticketmaster által alkalmazott ún. dinamikus árazástól, ami miatt volt olyan rajongó, aki végül csak 350 fontért (több mint 160 ezer forintért) tudott jegyet venni a koncertre, ami nagyjából 200 fonttal (közel 95 ezer forinttal) több annál az összegnél, amennyiért a koncertbelépőket eredetileg meghirdették.

Kiemelt tartalom
Ilyen volt a Sziget negyedik napja képekben - REFRESHER fotóbeszámoló Ilyen volt a Sziget negyedik napja képekben - REFRESHER fotóbeszámoló 2024.8.11 13:21

„Világossá kell tenni, hogy az Oasis a jegyértékesítéssel és az árképzéssel kapcsolatos döntéseket teljes mértékben a promóterekre és a menedzsmentre bízza“ – írja a közleményben a zenekar. A szövegben azt is hangsúlyozzák: nem volt tudomásuk arról, hogy a fellépéseikre szóló belépők értékesítésénél dinamikus árképzést fognak alkalmazni.

Az Oasis a közleményében elismerte, hogy a hétvégi jegyértékesítés nem a tervek szerint zajlott, a promóterek, a Ticketmaster és a zenekar menedzsmentje közötti előzetes egyeztetések ellenére „a terv végrehajtása nem felelt meg az elvárásoknak“.

Ahogy korábban a Refresher is többször beszámolt róla, az Oasis augusztus végén jelentette be, hogy 15 év után újra összeáll: az eredeti tervek szerint 2025 nyarán öt helyszínen (Cardiffban, Manchesterben, Londonban, Edinburgh-ben és Dublinban) adtak volna 17 koncertet, ez a szám a mostani bejelentéssel azonban 19-re nőtt.