2024.8.27 11:19
Olvasási idő 0:55
Masszi-Rigó Csilla

Hivatalos, hogy újra összeáll az Oasis, már a koncertdátumok is megvannak

ZENE OASIS

Új zene nem, de koncertturné lesz 2025-ben.

Új dalokat ugyan nem kapunk, immáron hivatalos, hogy egy 14 alkalmas koncertturné erejéig újra összeáll az Oasis. A banda 2009-ben oszlott fel, miután a Noel és Liam Gallagher összevesztek egymással a Dig Out Your Soul album turnéján. A zenekar hivatalos oldalán jelentette be a visszatérést, azt írják: 

„A fegyverek elcsendesedtek. A csillagok összeálltak. A nagy várakozásnak vége. Gyertek, és legyetek tanúi. A tévé nem fogja közvetíteni. ”

A visszatérésről a testvérpár már korábban is hintett el információkat, így a rajongók már sejthették, hogy tervben lehet a visszatérés még annak ellenére is, hogy az utóbbi 15 évben nyíltan ócsárolta egymást a két Gallagher fiú. A most bejelentett turnéra két országban, az Egyesült Királyságban és Írországban kerül sor, nem kizárt azonban, hogy más, Európán kívüli helyszínen is fellép majd a zenekar, már ha sikerül összeveszés nélkül kibírni a 2025 nyarára tervezett fellépéseket. Jövőre lesz éppen harminc éve annak, hogy az Oasis kiadta a (What's the Story) Morning Glory? című második lemezét. 

A turné jelenleg ismert állomásai a következők:

  • július 4–5., Cardiff,
  • július 11, 12, 19, ill. 20., Manchester,
  • július 25., 26., augusztus 2., és augustzus 3., London,
  • augusztus 8., ill. 9., Edinburgh,
  • augusztus 16., ill. 17., Dublin.