2024.8.26 8:44
Olvasási idő 0:58
Maier Péter

Sosem hittük, de most valósággá válhat: küszöbön az Oasis visszatérése, máris megdönthetik Taylor Swift Wembley-rekordját

ZENE OASIS TAYLOR SWIFT

Iparági pletykák szerint tíz estére foglalta le a Wembley-t a rövidéletű, de kultikus britpop zenekar.

Az Oasis visszatérésétől hangos a sajtó az Egyesült Királyságban, ugyanis pár napja már felröppentek a pletykák, hogy Liam és Noel Gallagher eláshatták a csatabárdot, és közös koncerttel térnek vissza jövő nyáron. A Sky arról ír, hogy egyes iparági bennfentesek szerint minden idők egyik legkultikusabb brit zenekara tíz estére foglalta le magának a Wembley-t, amivel megdöntheti Taylor Swift idei, nyolcalkalmas rekordját. Emellett állítólag tíz koncertet adnak majd szülőföldjükön is, a manchesteri Heaton Parkban.

A Gallagher-fivérek és a zenekar hivatalos közösségimédia-oldalain egy dátumos bejegyzés jelent meg, amin 2024. augusztus 27-e látható, feltételezhetően kedden jelentik majd be a 2009-ben feloszlott banda visszatérését.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Oasis (@oasis) által megosztott bejegyzés

Ahogy a Guardian írja, Liam Gallagher a vasárnap nagy részét azzal töltötte, hogy reagáljon az X-en terjedő pletykákra, és azt írta: „Soha nem szerettem ezt az egykori kifejezést”, utalva arra, amikor már megszűnt bandaként utalnak az Oasisre. Gallagher megosztott több cikket is, amelyek az újraegyesülésről szóló pletykákról számoltak be. Vasárnap este, a Reading Festival headlinereként a Half The World Away című Oasis-számot a bátyjának, később pedig a Cigarettes & Alcohol című slágerüket azoknak az embereknek ajánlotta, akik szerinte utálják a bandát.

Kiemelt tartalom
Megfontoltan oltogasd a skinny jeans viselőit, mert simán lehet, hogy te is újra hordani fogod Megfontoltan oltogasd a skinny jeans viselőit, mert simán lehet, hogy te is újra hordani fogod 2024.6.26 16:24

Az Oasis, amely kérdés nélkül minden idők egyik legnagyobb brit zenekara, 1991 és 2009 között volt aktív. Azután oszlottak fel, hogy a zenekart vezető testvérpár két tagja között feloldhatatlan ellentétek alakultak ki. Liam Gallagher azóta szólóban zenél (például idén is fellépett a Szigeten), bátyja pedig megalapította a Noel Gallagher's High Flying Birds nevű zenekarát.

Noel és Liam Gallagher 2008-ban a Wembley-ben
Noel és Liam Gallagher 2008-ban a Wembley-ben Forrás Dave Hogan/Getty Images