2024.8.22 8:38
Olvasási idő 1:22
Maier Péter

Megszólalt a terrorveszély miatt törölt bécsi koncertjeiről Taylor Swift

ZENE AUSZTRIA BÉCS KONCERT TAYLOR SWIFT TERRORIZMUS

A rajongók már egy ideje nehezményezték, hogy az énekesnő nem mond semmit a témában, most a hallgatása okát is elmagyarázta.

Nem sokkal azután, hogy mi is megírtuk, rajongói nehezményezték, hogy augusztus 7-e óta semmilyen módon nem reagált a terrorveszély miatt lemondott bécsi koncertek hírére, Taylor Swift két héttel a bejelentés után megszólalt a történtekkel és az elmaradt bulikkal kapcsolatban.

Az énekesnő The Eras Tour nevű világkörüli turnéjának európai szakasza augusztus 20-án zárult a Wembley-ben, ami már a rekordot jelentő nyolcadik koncertje volt a londoni stadionban ezen a nyáron. Ezt követően foglalta össze élményeit egy Instagram-posztban, amelyben a terrorfenyegetettség miatt lemondott bécsi koncertjeiről is szót ejtett.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Taylor Swift (@taylorswift) által megosztott bejegyzés

Swift, aki állítása szerint soha nem játszott még ilyen szenvedélyes közönségnek, mint ezen a turnén, azt írja: egy újfajta félelemmel és rengeteg bűntudattal kellett szembenézzen, amiért ennyi ember tervezett elmenni a koncertjeire, akiknek ez az élmény a történtek miatt kimaradt.

Ugyanakkor nagyon hálás voltam a hatóságoknak, mert nekik köszönhetően koncerteket és nem életeket gyászolunk. Bátorított az a szeretet és egység, amit a rajongókban láttam, akik összefogtak. Úgy döntöttem, hogy minden energiámat arra kell fordítanom, hogy segítsek megvédeni azt a közel félmillió embert, aki eljött a londoni koncertekre. Ennek érdekében a csapatom és én minden nap kéz a kézben dolgoztunk a stadionok személyzetével és a brit hatóságokkal, és szeretném megköszönni nekik mindazt, amit értünk tettek

– írja Swift, aki a poszt szerint azért nem szólalt meg eddig a témában, mert ő és csapata úgy gondolták, ezt követeli meg a rajongók biztonsága.

Taylor Swift a Wembley-ben, 2024. augusztus 15-én
Taylor Swift a Wembley-ben, 2024. augusztus 15-én Forrás Gareth Cattermole/TAS24/Getty Images for TAS Rights Management

„Hadd legyek teljesen világos: nem fogok nyilvánosan beszélni valamiről, ha úgy gondolom, hogy ezzel provokálhatom azokat, akik ártani akarnak a koncertjeimre járó rajongóknak. Ilyen esetekben a »hallgatás« valóban önmérsékletet jelent, és azt, hogy megvárjuk a megfelelő időpontot arra, hogy kifejezzük magunkat. Az én prioritásom az volt, hogy biztonságban befejezzük az európai turnénkat, és nagy megkönnyebbüléssel mondhatom, hogy ez sikerült“ – tette hozzá.

Kiemelt tartalom
Egy új kutatás szerint nyitottabbak és empatikusabbak azok az emberek, akik kiállításokra járnak Egy új kutatás szerint nyitottabbak és empatikusabbak azok az emberek, akik kiállításokra járnak 2024.8.14 15:23

Az Eras Tour augusztus 8-án, 9-én és 10-én érintette volna a bécsi Ernst Happel Stadiont, de a hatóságok többeket is őrizetbe vettek, mert a koncert ideje alatt terrortámadást terveztek a stadionon kívül összegyűlő rajongókkal szemben. Ezt követően a szervezők úgy döntöttek, hogy lemondják a tripla koncertet az osztrák fővárosban.

Átlagos felhasználói értékelés
Az értékelésed:
Milyen értékelést adnál?
Mutasd az eredményeket
Eredmények elrejtése
0/10