2024.8.8 8:32
Olvasási idő 0:45
Maier Péter

Terrorfenyegetettség miatt lemondták Taylor Swift bécsi koncertjeit

ZENE BÉCS KONCERT TAYLOR SWIFT TERRORIZMUS

Az énekesnő csütörtökön, pénteken és szombaton játszott volna az Ernst Happel Stadionban. Mindhárom koncertre 65 ezer embert vártak.

Lemondták Taylor Swift három bécsi koncertjét, amiket csütörtökön, pénteken és szombaton tartottak volna az Ernst Happel Stadionban. A szervezők azután döntöttek így, hogy szerdán két gyanúsítottat tartóztattak le, akik iszlamista terrortámadást terveztek az osztrák fővárosban.

Franz Ruf, az osztrák belügyminisztérium közbiztonsági ügyekért felelős főigazgatója arról beszélt, hogy nyomozásuk során kiderült, az egyik, 19 éves gyanúsított fókuszában az Ernst Happel Stadionba tervezett Taylor Swift-koncertek álltak.

Taylor Swift az Eras turné müncheni állomásán
Taylor Swift az Eras turné müncheni állomásán Forrás Thomas Niedermueller/TAS24/Getty Images for TAS Rights Management

Az osztrák állampolgárságú férfit a fővárostól délre fekvő Ternitzben tartóztatták le. Ruf szerint az interneten radikalizálódott, illetve hűségesküt is tett az Iszlám Állam terrorszervezetnek.

A fentiek ismeretében a szervezők kénytelenek voltak lefújni Swift bécsi koncertjeit, amelyek mindegyikére 65 ezer embert vártak. A megvásárolt jegyek árát 10 napon belül automatikusan visszatérítik.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Barracuda Music (@barracuda.music) által megosztott bejegyzés

Az Eras Tour ezután Londonban folytatódik, ahol öt koncertet ad majd az énekesnő. Swift azután tér vissza az Egyesült Királyságba, hogy július 29-én Southportban egy 17 éves fiatal gyilkolt meg három kislányt egy olyan táncrendezvényen, amin Taylor Swift zenéje volt a tematika. Az eset során további nyolc gyerek megsérült, öten súlyos állapotban kerültek kórházba. Két felnőtt ugyancsak súlyos sérüléseket szenvedett, miközben megpróbálták megvédeni a gyerekeket.