2024.9.9 10:27
Olvasási idő 1:06
Kovács M. Dávid

Előkerültek Bese atya melegorgiás szexvideói, maga készíthette az őt lebuktató felvételeket

KÖZÉLET BESE GERGŐ EGYHÁZ MAGYARORSZÁG VALLÁS

Karkötői buktathatták le Bese Gergő volt dunavecsei plébánost, akit Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek pénteken függesztett fel papi szolgálata alól. A NER sztárpapja korábban azzal védekezett, hogy leitatták, semmire nem emlékszik a vele történtekből.

Az RTL Híradó megszerezte azokat a felvételeket, amelyek lebuktatták Bese Gergő volt dunavecsei plébános kettős életét. A csatorna szerint a videókat – vagy legalábbis egy részüket – a NER sztárpapja készíthette, és azokon nem áldozatként, hanem aktív résztvevőként látható.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a Bács-Kiskun megyei település plébánosáról pénteken derült ki, hogy miközben aktívan ágált az LMBTQ-közösség – és többek között Hodász András – ellen, ő maga melegpartikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal.

Az ügyet megszellőztető Válasz Online információi szerint Bese aktája a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta, a dunavecsei plébános ügyéről fideszes körökben „a Szájer-történethez mérhető, csak annál is durvább” esetként beszéltek.

Az RTL információi szerint Bese Gergő már hónapokkal ezelőtt felkereste Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érseket – akinek egyházmegyéjében szolgált –, hogy kompromittáló felvételek kerülhetnek elő róla, amit kábult állapotban készítettek róla.

Bese azt állította, egy alkalommal úgy leitatták és elkábították, hogy másnap reggel egy padon ébredt, nem emlékezett semmire abból, ami vele történt.

A források szerint az érsek kezdetben megértéséről biztosította a papot, de azt kérte, hogy egy ideig ne vállaljon médiaszereplést. A Válasz Online korábban arról írt, hogy Bábelt nagyon megrázta az ügy, hiszen jó kapcsolatot ápolt Besével, kettős életéről azonban semmit sem tudott.

A csatorna értesülése szerint Bese Gergőt azután mentették fel a papi szolgálat alól, hogy az említett videókat valaki eljuttatta az érsekséghez. Az RTL híradója azt állítja, a felvételek készítőjének csuklóján pont olyan karkötők vannak, amilyeneket Bese hordott korábban. 

A miniszterelnök hivatalát, valamint a Megafon és a Pesti Srácok szerkesztőségeit is megszentelő pap helyére még a héten új plébánost nevezhetnek ki Dunavecsén. Az RTL információi szerint kormányzati körökből többen is azt javasolták Bese Gergőnek, hogy egy időre hagyja el az országot.