2024.9.10 16:31
Olvasási idő 1:19
Masszi-Rigó Csilla

Kamasznap a Budapest Parkban: a JusTeenTime idén Lil Frakkal, Sisivel és T.Dannyvel várja a tizenéveseket

Kamasznap a Budapest Parkban: a JusTeenTime idén Lil Frakkal, Sisivel és T.Dannyvel várja a tizenéveseket
Forrás Nagy Márton
TÁRSADALOM BUDAPEST PARK CSERIHANNA LIL FRAKK PROGRAMAJÁNLÓ SISI

Ezen a hétvégén újra megrendezik a JusTeenTime nevű eseményt a Budapest Parkban, ahol ezúttal is színes programokkal várják a kamaszokat.

Szeptember 15-én, vasárnap, második alkalommal rendezi meg JusTeenTime nevű eseményét a Budapest Park, amelynek középpontjában ezúttal is a 12-15 éves korosztály áll.

A rendezvény célja, hogy kimozdítsa a generáció tagjait az online világból, illetve lehetőséget adjon nekik, hogy számos izgalmas dologban kipróbálják magukat, új barátokat szerezzenek vagy épp hasznos új ismeretekhez jussanak.

budapest park justeen time
Vasárnap a Budapest Parkan vár a JusTeen Time! Forrás Nagy Márton

Ők voltak azok, akik a Covid ideje alatt keveset tudtak találkozni a kortársaikkal, és sokszor el is magányosodtak, és ők azok is, akik már elég nagyok ahhoz, hogy érdeklődjenek a zene és a koncertek iránt, de egyedül még nem vehetnek részt ezeken. Ez most mind megváltozik egy napra a Budapest Parkban, ahol  a legváltozatosabb, inspiráló programok várják őket – és természetesen a szüleiket is.

A programok egyszerre szórakoztatóak és edukatívak: a divat szigetén a fenntartható divat és a DIY vár mindenkit, de kaphatnak smink- és bőrápolási tanácsokat, kipróbálhatnak különböző sportágakat, elektronikus és ütőhangszereket is. Az érzékenyítő pontokon megtapasztalhatják, hogy milyen testi nehézségekkel élni, valamint megtanulhatják, hogyan tudnak másoknak segíteni.

Kiemelt tartalom
10+1 tipp, hogy a sulikezdés után is jól teljenek a szürke, borongós hétköznapok 10+1 tipp, hogy a sulikezdés után is jól teljenek a szürke, borongós hétköznapok 2 nappal ezelőtt

Ezek mellett praktikus ismeretekből sem lesz hiány: a pénzügyi tudatosság fejlesztéséhez vagy épp a tökéletes diákmunka kiválasztásához is kaphatnak tippeket a résztvevők. De hallhatnak önismeretről és egészséges életmódról, vagy akár robotikáról és űrkutatásról is – vagy csak lazulhatnak és társasozhatnak egyet a régi és az itt megismert barátokkal.

justeen time fesztival budapest park lil frakk
Lil Frakk lesz a JusTeen Time házigazdája vasárnap a Budapest Parkban. Forrás Nagy Márton

Természetesen a nagyszínpad sem marad üresen: az itt zajló programok házigazdája idén is Lil Frakk lesz, a helyszín pedig hiphop-táncshow-val, Cserihanna és a Fiúk koncertjeivel, illetve T.Danny, Sisi, Gyarmati Fanni, Hais Dorottya és Moriones beszélgetésével vár mindenkit.


A koncertek alatt áll majd össze a „Piros Lapot az Iskolai Bántalmazásnak!“ flashmob is, ami a Kamaszfesztivál által szervezett „Ne Bántsátok Egymást“ kampány fő üzenete. A piros lap – mint a szabálytalanság szimbóluma – az iskolai kortárs bántalmazások megelőzésére hívja fel a figyelmet.

justeen time fesztival budapest park
Az esemény mottója: Ne Bántsátok Egymást! Forrás Nagy Márton


A JusTeenTime a szülőket is kifejezetten nekik szóló programokkal várja: meghallgathatják a kamaszok mentális egészségével foglalkozó kisszínpados kerekasztal-beszélgetést, melynek résztvevői Szlankó Viola (UNICEF Magyarország), Szél Dávid (pszichológus, az Apapara vagy Tabuk és dilemmák a kamaszok nevelésében című könyv szerzője) és Labancz Dániel (pszichológus, a Nyugi című könyv szerzője) lesznek.