2024.9.12 14:47
Olvasási idő 1:00
Maier Péter

Taylor Swift beállította Beyoncé rekordját az MTV VMA-n, majd megköszönte Travis Kelce-nek, hogy ott volt a klipje forgatásán

ZENE BEYONCÉ TAYLOR SWIFT TRAVIS KELCE

Taylor Swift és Post Malone a "Fortnight" című dalukkal és klipjükkel letarolták a 2024-es MTV VMA-t, de Sabrina Carpenter és Chapell Roan sem ment haza üres kézzel.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban átadták az MTV VMA díjait New Yorkban. A zenei csatorna (elvileg) videóklipek jutalmazására létrehozott díjátadóit historikusan ledomináló Taylor Swift ismét nagyot aratott, de rajta kívül Sabrina Carpenter és Chapell Roan is örülhetett.

A 34 éves énekesnő ezzel a harmincadik szobrát is begyűjtötte, amivel a valaha volt legtöbbet díjazott szólóelőadó lett a VMA történetében – ennyi díj csak Beyoncénak jött össze, aki öt elismerést viszont csapatban (Destiny’s Child) vagy duóban (The Carters) zsebelt be.

Taylor Swift és Post Malone veszik át a legjobb klipnek járó díjat a 2024-es MTV VMA-gálán
Taylor Swift és Post Malone veszik át a legjobb klipnek járó díjat a 2024-es MTV VMA-gálán Forrás Michael Loccisano/Getty Images for MTV

Swift összesen hét szobrot gyűjtött be az idei gálán, ebből négyet a Post Malone-nal közös Fortnight című dala kapta, ami az év videóklipje, az év kollaborációja, a legjobb rendezés és vágás díjait is megnyerte.

A videót Swift rendezte, az operatőri munkát Rodrigo Prieto végezte, a szereplők között pedig Ethan Hawke és Josh Charles is feltűnik. A klip forgatásán Travis Kelce is részt vett, az énekesnő a köszönőbeszédében is kiemelte partnere támogatását.

Kiemelt tartalom
Megfontoltan oltogasd a skinny jeans viselőit, mert simán lehet, hogy te is újra hordani fogod Megfontoltan oltogasd a skinny jeans viselőit, mert simán lehet, hogy te is újra hordani fogod 2024.6.26 16:24

Taylor Swift a 2001. szeptember 11-i terrortámadás áldozatairól is megemlékezett, a demokrata elnökjelölt, Kamala Harris melletti kiállása azonban nem került szóba a díjátadón.

A gálán fellépett többek közt Eminem, Lenny Kravitz és Shawn Mendes is, a házigazda Megan Thee Stallion volt.

Swift mellett díjazták Sabrina Carpentert is, aki az Espresso című slágeréért behúzta az év dalának járó elismerést, illetve az interneten most rendkívüli népszerűségnek örvendő Chappell Roant választották a legjobb új előadónak.

A Blackpink rapperét, Lisát a K-pop kategóriában (Rockstar), Eminemet a hiphopelőadók mezőnyében (Houdini) ismerték el, míg az R&B kategóriában SZA győzött (Snooze), a legjobb latin videóklip pedig Anitta Mil Veces című munkája lett.