2024.8.29 11:43
Olvasási idő 0:32
Krajnyák Petra

Egy marseille-i múzeum nudista kiállítást rendezett, melyet meztelenül nézhetnek meg a látogatók

KULTÚRA FRANCIAORSZÁG KIÁLLÍTÁS MÚZEUM

A marseille-i Európai és Mediterrán Civilizációk Múzeumának legújabb kiállításán a meztelen testeké a főszerep – és nem csak a falakon.

A marseille-i Európai és Mediterrán Civilizációk Múzeum Naturista Paradicsomok című kiállítását meztelenül látogathatják majd az érkezők, csupán lábbeli viselésére kötelezik a látogatókat. Eric Stefanut, a francia FFN nudista szervezet képviselője szerint nincs kifogásuk a meztelen lábak ellen, de cipőt a múzeum parkettája miatt kötelező viselni, nehogy szálka menjen a látogatók lábába.

A Francia Nudista Federációval együttműködésben létrehozott kiállítás havonta egy este várja az érdeklődőket, amikor a múzeum eredeti nyitvatartása szerint zárva lenne. A kiállításon 600 fénykép, film, magazin, festmény, szobor és egyéb műalkotás tekinthető meg, melyek nudista közösségekből, valamint francia, svájci köz- és magángyűjteményekből származnak.

Arra a kérdésre, hogy kötelező-e a látogatóknak meztelenül megjelenniük, a múzeum szóvivője azt mondta, hogy „logikus lenne”, ha a jegyet váltók valamilyen mértékben levetkőznének.

Bárki, aki teljesen felöltözve akar látogatást tenni ezekben az órákban (a múzeumban), kissé kilóghat majd

– mondta a szóvivő.