2024.8.30 12:35
Olvasási idő 0:45
Maier Péter

Playback Péntek: Moriones, Ótvar Pestis és Franko lemezeivel búcsúztatjuk a nyarat

Playback Péntek: Moriones, Ótvar Pestis és Franko lemezeivel búcsúztatjuk a nyarat
Forrás Refresher Magyarország / Getty Images
ZENE FONTAINES DC MAGYAR ZENE MORIONES NICK CAVE ÓTVAR PESTIS PLAYBACK PÉNTEK WAVY ZENE

New Music Friday REFRESHER módra: kerülj képbe a legfontosabb új megjelenésekkel e heti válogatott lejátszási listánkon!

A nyár utolsó péntekje elég magyarosra sikerült. Egyik kiemelt lemezünk Franko és Ótvar Pestis együttműködésének terméke, akikben rengeteg a közös, így égben köttetett házasságnak tűnik kollabanyaguk, ami szókimondó és szellemes, miközben, a széles producergárdának hála egy eklektikus és tartalmas 16 percet ígér a rapzene kedvelőinek.

Aztán itt van nekünk a rettentő termékeny énekes-dalszerző, Moriones új albuma, amin a bohócra sminkelt fiatal tehetség leginkább afrobeates és reggaetonos alapokra énekli meg a felnövés búját-baját – ezek mindegyikét saját maga prodolta. A magyar TikTok egyik legnagyobb zenei csillaga a Tenebrisszel temeti bohócperszónáját, és képletesen felfedi, ki rejtőzik az álarc mögött.

De nem mehetünk el Nick Cave mellett sem, aki 66 évesen ugyanolyan mesterművet képes írni, amit mások a peakjükön sem. A Wild God című lemeze tökéletes aláfestés lesz arra, hogy elsirassátok a nyarat. Ja, és aki szerette a Fontaines D.C. múlt heti megjelenését, annak nagyon ajánljuk a Wunderhorse friss albumát – ők is egy olyan zenekar, akikre érdemes lesz figyelni a jövőben.


Jó szórakozást hozzá!

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!