2024.8.23 12:17
Olvasási idő 0:53
Maier Péter

Playback Péntek: Sabrina Carpenter és a Fontaines D.C. hozták el a könnyűzenei Barbenheimert

Playback Péntek: Sabrina Carpenter és a Fontaines D.C. hozták el a könnyűzenei Barbenheimert
Forrás Refresher Magyarország / Getty Images
ZENE FONTAINES DC MAGYAR ZENE PLAYBACK PÉNTEK SABRINA CARPENTER

New Music Friday REFRESHER módra: kerülj képbe a legfontosabb új megjelenésekkel e heti válogatott lejátszási listánkon!

Megérkezett Sabrina Carpenter új albuma, ami jó eséllyel a legsikeresebb is lesz mind közül, hiszen az utóbbi egy-két évben az újgenerációs Disney-sztár akkorát robbant, mint egy tűzijáték (ami egy veszélyes dolog ám). A Short n' Sweet zeneileg sokszínű album, néhol Michael Jackson soundját idézi meg, máskor – a feltűnően népszerűsödő – country mezejére üget. De talán nem is emiatt éli annyira a közönség Carpenter zenéjét, hanem a sassy, szellemes, szerelmes szövegek miatt, ami valahova Ariana Grande és Olivia Rodrigo közé lövi be az énekesnőt. 

A Szigeten fellépő Fontaines D.C. könnyen lehet, hogy a 20-as évek nagy rockzenekara lesz. Brutálisan növekvő népszerűségükből kicsit kevesebbet érzekelünk itthonról, de az ír bandánál kevés nagyobb szám van most a szigeteken, Romance című albumuk pedig még magasabb polcra helyezheti Grian Chattenéket, ugyanis ezen végleg bebizonyosodik, amit már az eggyel ezelőtti lemez is pedzegetett: a Fontaines D.C. bőven több egy faék posztpunk zenekarnál, friss albumuk pedig óriási változást hoz a hangzásukban.

Kiemelt tartalom
PREMIER: A függőség mítosza szólal meg a flipperezők új himnuszában – Nézd meg nálunk a Wake Up 1230 új klipjét! PREMIER: A függőség mítosza szólal meg a flipperezők új himnuszában – Nézd meg nálunk a Wake Up 1230 új klipjét! ma 10:00 -kor

Mindezek mellett új albummal jelentkezett Mura Masa, a Sofi Tukker és a nemrég Budapesten játszó garage-producer, MPH is. Na meg persze, ismét hoztunk egy csomó új dalt izgi magyar feltörekvőktől, úgyhogy kijelenthetjük, hogy a Playback Péntek sose volt még ilyen tartalmas!

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!