2024.8.30 10:12
Olvasási idő 0:45
Szöllősi Anna

Ezekből a városokból posztolunk a legtöbbet világszerte

UTAZÁS ENTR FELMÉRÉS KÖZÖSSÉGI MÉDIA UTAZÁS

Megvizsgálták, melyek a legtrendibb városok a TikTok- és Insta-bejegyzések szerint. Az első helyezen ázsiai város végzett, de az európai desztinációk sem panaszkodhatnak.

A Titan Travel utazási iroda szakértői kielemezték, hogy a közösségi média bejegyzései és posztjai alapján melyek a leglátogatottabb városok – írta meg a 24.hu a Mirror cikke nyomán.

A legtrendibb desztináció Dubaj lett, ami több mint 30 millió TikTok-videóval vezeti a versenyt, az Instagramon pedig több mint 23 millió bejegyzés kapcsolódik az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városához. 

@haleyybaylee

How do you guys go outside and function in this?! 😂😂😂

♬ original sound - l_ma1

A második helyen London végzett 10,6 millió TikTok-videóval, az Instagram népének pedig a kedvenc desztinációja lett az angol főváros, ott 165 millió bejegyzést szenteltek neki. 

Talán meglepőbb adat lehet, hogy a harmadik legtrendibb úti cél Nizza, több mint 10,2 millió TikTok- és 94 millió Instagram-bejegyzéssel. Az utazási iroda felmérése megjegyzi: a francia város iránt 3 év alatt 165, 64 százalékkal nőtt meg a keresések száma. Nizza mellett ebben az időszakban nagyot ugrott még Brüsszel, München és Frankfurt népszerűsége is. 

Az országok közül Japán, India és Kanada szerezte a legtöbb internetes bejegyzést, előbbi több mint 185,5 milliót. 

A 10 legtrendibb város:

  1. Dubai
  2. London
  3. Nizza
  4. Barcelona
  5. Párizs
  6. Isztambul
  7. New York
  8. Miami
  9. Szingapúr
  10. Abu Dzabi
Ez a tartalom az ENTR európai tartalomgyártói hálózat része. #entr_hu