2024.9.8 9:30
Olvasási idő 5:45
Szécsi Krisztián

Vagina, pénisz és ánusz – Adunk pár tippet a remegősen jó orális szexhez

Vagina, pénisz és ánusz – Adunk pár tippet a remegősen jó orális szexhez
Forrás rbstevens/ Getty Images
ÉLETMÓD BISZEXUALITÁS HOMOSZEXUALITÁS ORÁLIS SZEX SZEX SZEXUALITÁS
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

Az orális szexet akár tekinthetjük a behatolással járó aktusok előszobájának is. Cikkünkben olyan tippeket gyűjtöttünk össze, melyek garantáltan megalapozzák partnerünk kitörő örömét.

„Soha! Azt még véletlenül se, az a nyolcvanas évek, mintha a Modern Talkingra csinálnád“ – hallhatjuk a választ a 2000-es évek emblematikus vígjátékában, a Feketék fehéren című filmben arra, hogy a magát Brittany Wilsonnak kiadó Kevin Copeland miért is nem akar torokra venni egy műpéniszt. Emlékszem, valamikor 13 évesen láttam először a jelenetet, jó magam is gondolkodóba estem, igazából mennyire is fedi ez az állítás a valóságot? Tényleg annyira gáz lenne az orális szex, és csupán a konvencionális, tankönyvszerű együttlétekre kellene szorítkoznunk? 

Kevin Copeland szerint a 2000-es években senki nem csinálta már az orális szexet, pedig ez csacsiság. Forrás White Chicks/ Sony Pictures Releasing

Nehéz nem spirituális fejtegetésekbe csúszni, amikor szexuális együttlétekről folytatunk társadalmi diskurzust, pedig ha azt állítjuk, hogy a szex művészet, egyáltalában nem hazudunk. Pontosan ugyanannyira kreatív, technikájában végtelen plusz egy számú lehetőségeket rejt, és érzéseket vált ki. Ám a szex mégiscsak ízlés kérdése, és nem lehet benne általánosítani, hiszen mindenkinek más hozza meg a nagy tűzijáték-robbantást.

Kiemelt tartalom
Megszakítás vagy kecskehúgyhólyag? Így védekeztek az emberek az óvszer megjelenése előtt Megszakítás vagy kecskehúgyhólyag? Így védekeztek az emberek az óvszer megjelenése előtt 2024.8.25 10:23

Viszont visszatérve az orális szexre: mondjanak bárminemű értékítéletet felette a Feketék fehérenben – bár ennek ott megvolt humoros kicsengése –, legyen bárminemű társadalmi konszenzus gyakorlásáról, az emberek csinálják, rengetegen szeretik is, s akár úgy is lehetne nevezni, mint a behatolással járó szex előszobája, vagyis a megkerülhetetlen előjáték.

Ám téves elgondolás, hogy az orális szex ne rejtene magában veszélyeket. Akárcsak a penetrációval járó szexuális aktusoknál, orális szex után is menjetek el STD-szűrésekre! Például a HIV, a HPV vagy a tripper (gonorrhoea) terjedhet orális aktusokkal. Továbbá ne feledjétek: semmi sem kötelező! Csak akkor orálozzatok, ha az tényleg szívből jön, és minden fél részéről megtörténik a konszenzus. 

Szóval legyen szó vagináról, péniszről, vagy netán ánuszról, a Refresher Magyarország legújabb szexpozitív cikke most ad pár tippet az igazán kielégítő és biztonságos orális szexhez!

Orális szex női nemi szervvel – cunnilingus

Nyilván ezt úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy egyszerűen kinyalunk valakit, de mennyivel szebb latin terminológiát használni arra, hogy egy vaginát szájjal vagy nyelvvel izgatunk és elégítünk ki? Mert bizony erre is van szó: a cunnilingus (ejtsd: kunilingusz; szó szerint: női nemiszervet nyalogató) a csikló orális stimulálása. Ám akármennyire is egyértelműnek tűnik a feladat, ne feledjük, hogy a női nemi szerv az emberi test egyik legérzékenyebb és legösszetettebb része, ezért igen nagy körültekintést igényel. Sőt sokan, akik vulvával és vaginával rendelkeznek, nem is kifejezetten szeretik a cunnilingust.

Kiemelt tartalom
7 gyakori szexszel kapcsolatos tévhit, amit lehet, hogy te is rosszul tudsz 7 gyakori szexszel kapcsolatos tévhit, amit lehet, hogy te is rosszul tudsz 2024.8.11 10:13

Egy 2017-es tanulmány szerint ez kapcsolatban állhat a testképzavarral és az önbizalomhiánnyal, amelyre a médiában reprezentált konvencionális nőképek és a vulvák „uniformitása“ is hatással van, továbbá a férfiak szexuális elvárásai. Azok a fiatalok, akik vaginával rendelkeznek gyakorta kiszolgáltatottnak érzik magukat a cunnilingus alatt szociokulturális nemi sztereotípiák és amiatt, hogy egyszerűen nem gondolják elég szépnek saját nemi szervüket.

Egyszer és mindenkorra jegyezzük meg: akárcsak egy pénisz, ugyanúgy minden vulva más, és ezzel az ég világon semmi probléma nincsen. 

1, Nem tudjuk elég hangosan mondani: csikló!

Általános hiba, s gyakorta visszatérő társadalmi vicc, hogy a legtöbb férfi nem tudja, hol helyezkedik el a vaginán belül a csikló. A női nemi szerv ezen része a hüvelybemenet előtt (az ábrán felül) helyezkedik el, ahol a kis ajkak felül találkoznak. 

A csikló a vagina érzékeny pontja. Ezt ingerelve partnerünket könnyen izgalmi állapotba hozhatjuk.
A csikló a vagina érzékeny pontja. Ezt ingerelve partnerünket könnyen izgalmi állapotba hozhatjuk. Forrás PIXOLOGICSTUDIO/SCIENCE PHOTO LIBRARY

A cunnilingus alatt elsődlegesen a csiklóra szoktunk fókuszálni, hiszen megannyi idegvégződés található benne. Ezt a pontot ingerelve könnyen szexuális izgalomba hozhatjuk partnerünket. Nyugodtan csókold, stimuláld nyelvvel, a hatás nem marad el. Azonban ne úgy nyald, mint egy meleg júliusi napon egy kiskutya a földre csöppenő fagylalttócsát! Próbáld körkörösen simogatni nyelveddel, belecsókolni. Semmi esetre se döfködd!

2, Gondolkozz a dobozon csiklón kívül!

Bár az imént azt mondtuk, hogy a női nemi szerven végzett orális szex központjában a csikló áll, tulajdonképpen az egész vulva rendkívül érzékeny, így szabadon játszhatunk vele. A csikló környékének izgatása pont ugyanannyira érzéki tud lenni, mintha arra az egy pontra fókuszálnánk. Sőt menjünk a nemi szerven túlra, játsszunk el a kis és nagy szeméremajkakkal, jussunk el egészen a combok belső részéig. Az orális szexhez nem csupán a nemi szerv izgatása tartozik, hanem tulajdonképpen bármi, amit szájjal (vagy arccal) végzünk a vulva környékén. Igen, akár még az arcodat is hozzádörgölheted gyengén, ám ez erős arcszőrzettel kellemetlen is lehet, így mindenképpen odafigyeléssel kényeztessük partnerünket.

3, Ritmus

Mindenkinek más jön be, ezt egyszerűen el kell fogadnunk: valaki gyengédebben, valaki keményebben szereti a cunnilingust. Érdemes pulzálva, ritmusosan végezni az orális szexet, így könnyebben kitapasztalhatjuk, partnerünket mivel is tudjuk legkönnyebben izgalomba hozni.

Forrás Tanja Ivanova

4, Figyeld a jeleket!

Hallgasd kiszemelted légzését, figyeld meg szemét, arckifejezését orális szex közben – a tekintet sosem hazudik, azonnal elárulja, mikor is vagy jó helyen, vagy ha rátapintottál a megfelelő pontokra.

5, Csikló ≠ hüvelybemenet 

Sokan abba a hibába esnek, hogy a csikló helyett a hüvelybemenetbe dugják nyelvüket. Bár a leghosszabb nyelv Guinness-rekordját tartó nyelv 10,1 centiméter hosszú, érdemi eredményt nem érünk el azzal, ha ki- és bedugdossuk nyelvünket ezen a nyíláson. Ám az megint más helyzet, ha miközben nyelvvel izgatod partnered csiklóját, ujjal tágítod a hüvelybemenetet. Sőt kézzel simán eljátszadozhatunk a csiklóval is.

Vaginaalakú takarógyűrődés.
Jegyezzük meg: a csikló és a hüvelybemenet két különböző része a vaginának! Forrás Olga Ivanova/ Getty Images

Orális szex pénisszel – fallatio

Leszopni, lepippantani, oblákolni, furulyázni, oboázni, fuvolázni, cumizni, cummantani, cidázni – mind a fallatio (ejtsd: falláció/ fallátió; szó szerint: hímvessző szájba helyezése) aktusát írják le éppen milyen nyelvi regiszteren. Az orális szex ezen szegmenséről több társadalmi diskurzus születik lévén, mert egy fallikus világban élünk, és valamiért azért szól minden a faszról, mert azt akarjuk, hogy minden a faszról szóljon. Jogosan gondolhatnánk, hogy az egyetlen szabálya a pénisz szájjal történő kielégítésének, hogy „ne fogazzunk“, pedig a fallatióhoz is megannyi hasznos tipp létezik. Lássunk is párat!

1, Figyeld meg, partnered hogyan ér magához!

Sokat elárul partnered szexuális igényeiről az, hol is érinti meg saját péniszét. Ha közel a makkhoz, valószínűleg ott található a legérzékenyebb pont számára. Ha inkább a herezacskóhoz közel, ott érdemes megérintened. A fallatióhoz társulhat kézi munka is, ami nem kötelező, de nagyban megsegíti a „munkát“.

2, A grépfrúttechnika

Pár éve ment nagyot az interneten a grépfrúttechnika, ami a híres oktatóvideó alapján inkább komikus, mintsem komolyan vehető, pedig a legtöbb férfi imádja. Ennek lényege, hogy körkörösen, lefelé és felfelé történő mozgással izgatjuk markunkban a péniszt, miközben szájjal is kényeztetjük. Ahogy a kezünk lefelé csúszik a falloszon, úgy megyünk orálisan egyre mélyebben, és ahogy felemelkedünk, a marok is egyre közeledik a makk felé. De a szavak helyett beszéljen inkább a videó, ami azonban csak 18 éven felülieknek elérhető:

Ha ugyanezzel a módszerrel lágyan, szinte csak az ajkunkat hozzáérintve kényeztetjük partnerünk makkját, ugyanúgy osztatlan sikert fog aratni az élmény.

3, A gag reflex nem kikapcsolható, de...

Sajnos orálozás közben gyakorta elkaphat minket az öklendezés, amit egyszerűen a szájban található uvula (nyelvcsap; a kis „bokszzsák“ a torokban) ingerlése okoz. Ezért sokan nem is kifejezetten szeretnek orálisan péniszt kényeztetni, pláne, ha a partner szereti a mélytorkozást. A gag reflex azonban nem kikapcsolható, ez egy természetes reakció testünktől, viszont jó hír, hogy egy bizonyos idő után szinte hozzászokik szánk az orális szexhez, így egyre ritkábban és egyre kevésbé törhet ránk az öklendezés egy aktus alatt. Szóval csak annyit mondanánk: kitartást!

4, Legnagyobb jackpot: a fitymafék

Ha azt akarjuk, hogy fejünk alatt remegjenek a gyönyörtől, ingereljük nyelvvel partnerünk fitymafékét, a makk mögötti pontot, ahonnan a fityma gyakorlatilag kiindul. A pénisz ezen része rendkívül érzékeny, és egy hatalmas Jolly Joker, ha netán egy kis pihenőt adnánk magunknak orálozás közben. Az eredmény azonnali, hallható és látható.

A fitymafék a makk mögött helyezkedik el. Ennek nyelvvel történő izgatása, csókolgatása kifejezetten nagy örömforrást nyújthat partnerünknek orális szex közben. Forrás booblik_uk/ Getty Images

5, Gondolkozz a dobozon péniszen kívül!

Csakúgy, mint a vaginánál, a pénisz esetében sem kell kötelező jelleggel csakis a péniszre szorítkoznunk. Combbelső, a pénisz töve – mind-mind érzékeny erogénzónák. És hát ne feledkezzünk meg a herékről sem, ami ugyanúgy élvezeti pont lehet az orális szexnél. Kísérletezzünk vele, vegyük szájba, szívjuk be. Ám itt is, akárcsak a pénisz esetében, vigyázzunk a fogakkal!

Kiemelt tartalom
A fiatalok kiégtek a randizásban, a nők önkéntes cölibátust fogadtak – A boy sober trend letarolta a TikTokot A fiatalok kiégtek a randizásban, a nők önkéntes cölibátust fogadtak – A boy sober trend letarolta a TikTokot 2024.8.11 10:04

A heréktől már csak pár centi lefelé az ánuszig. Ha partnerünk nyitott az anális szexre, ujjal izgathatjuk végbélnyílását, míg közben orálisan a heréivel játszadozunk. 

Hamarosan törvény büntetheti a dickpicet.
Forrás BSIP/Universal Images Group via Getty Images

Orális szex ánusszal – anilingus

És ha már vagináról és péniszről beszéltünk, vétek lenne kihagyni az ánuszt, ami ugyanúgy alkalmas orális szexre. Ha teljeskörű képet szeretnél kapni testünk hátsóbejáratáról, ajánljuk az anális szexről készült cikkünket, amiben arról írunk, miért is jó az anális szex, és hogyan is kell felelősségteljesen csinálni.

1, Olyan, mint egy vagina, de nem olyan, mint egy vagina

Az ánuszban szintúgy megannyi idegvégződés található, így a testünk egyik legérzékenyebb pontja. Ennek izgatása ugyanúgy elhozhatja a várva várt szexuális gyönyört. Tehetjük ezt ujjal, nyelvvel, testünk bármelyik felületével és részével, aminek kicsit is érdekesebb a textúrája.

2, Kívül-belül és tisztaság

Ha már a vaginával kapcsolatban azt írtuk, jobb nem döfködni, az ánusznál ez már egy opció. Mind kívül, mind belül kényeztethető nyelvvel: nyalogathatjuk, „döfködhetjük“ nyelvünkkel. Ez elsőre akár furcsának is tűnhet, pedig szexuálisan igazából adja magát. Mindenesetre csak akkor menjünk bele, ha ténylegesen kényelmesek vagyunk a szituációban.

Kiemelt tartalom
A többesszex jó, és most elmondjuk, hogyan is csináld okosan A többesszex jó, és most elmondjuk, hogyan is csináld okosan 2024.8.3 9:49

Az ánusznak tulajdonképpen nincs kifejezett íze, és orálisan kielégíteni is csak akkor érdemes, ha partnerünk megtette a megfelelő előkészületeket, máskülönben kellemetlen balesetek érhetnek minket.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!