2023.6.17 3:33
Olvasási idő 8:24
Szécsi Krisztián

Mindig is érdekelt, de nem merted megkérdezni? – Most eláruljuk, hogyan csináld biztonságosan az anális szexet

Mindig is érdekelt, de nem merted megkérdezni? – Most eláruljuk, hogyan csináld biztonságosan az anális szexet
Forrás RyanJLane
ÉLETMÓD EGÉSZSÉG HOMOSZEXUALITÁS SZEX SZEXIZMUS SZEXJÁTÉK
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

Igen, most komolyan az anális szexről fogsz olvasni.

Lassan már azt hihetitek, kedves olvasóink, hogy a REFRESHER Magyarország magazinja átment valami béna love gurus oldalba, ahol csak új repkednek a kéretlen falloszok. Volt már péniszméretes cikk, anyag a férfiideálokról, interjú pornósztárral meg szexuálpszichológussal, most pedig az anális szexé a főszerep. Talán kétkedésetek még megalapozott is lehetne, ha szerkesztőségünknek nem az lenne az egyik szent feladata (a sok közül), hogy mindazon témákat elhozzuk számotokra, mely érdekli generációnkat. S bizony meglepődnétek, hogy hány heteroszexuális férfi vallotta be nekem eddig a Madách téren illuminált állapotban (ki tudja mennyi tubiszóda és sör kombó után), hogy szereti, ha ánuszát izgatják. Azt még inkább, ha ezt mind barátnője teszi.

Kiemelt tartalom
Eszterházy Tamás, meleg pornósztár: „Én vagyok a legszerencsésebb ember a világon.“ (INTERJÚ 🔞) Eszterházy Tamás, meleg pornósztár: „Én vagyok a legszerencsésebb ember a világon.“ (INTERJÚ 🔞) 2023.3.26 11:12

Az anális szex mindig is olyan tabusított téma volt, amiről csak suttogva mer beszélni társadalmunk: a nőknek kötelezően élvezni kell, bár ha valaki ténylegesen is csinálja, az kurva; a férfiak esetében meg maximum urológiai vizsgálattal kapcsolatban kerülhet terítékre, ahol vicceskedve csak annyit kérdünk, hogy hideg volt-e a doktor úr keze. Pedig az ember természetéből adódóan kíváncsi, s ha már tudjuk, hogy bizony a vaginán és szánkon kívül (ne legyünk álszentek az orális szexszel kapcsolatban, köszöntem - a szerk.) léteznek más testnyílások is, ahova beférhet ez-az, hát akkor megindul a fantáziánk. Az anál varázsa is pont ez: a misztikum.

Forrás Godong / Contributor

Tizenhat éves lehettem, amikor egy nálam idősebb, de mégiscsak tinédzser barátnőm egyszer egy lopott pillanatban elárulta, hogy ő már bizony átesett a végbélnyílásos szűz-, akarom mondani, tűzkeresztségen.

„És... milyen volt? Nagyon fájt?“ – kérdeztem én megszeppenve, aki nemhogy ánusz közelében, de még az első csókján sem esett túl. Csajosom, aki addigra teljességében az anális szex mindentudó Csernus doktora lett, mostanra pedig már magyar TikTok-sztár, csupán annyit mondott, hogy nagyon jó, de mély levegőket kell venni – jelentsen ez akármit is.

Kiemelt tartalom
A féregdiéta nem csak a viktoriánus nők körében volt népszerű, még ma is hódít a beteg fogyókúra A féregdiéta nem csak a viktoriánus nők körében volt népszerű, még ma is hódít a beteg fogyókúra 2024.4.10 18:35

Teltek az évek, és megannyi pornójelenettel, meg papírzsebkendővel később ténylegesen eljutottam oda, hogy már volt kivel kalandozni a bélrendszer kanyargós ösvényén, ám mégis rá kellett jönnöm, hogy nem igazán volt kitől edukálódnom a biztonságos anális szexet illetőleg. Bár anyukám mindig is nagyon haladó gondolkodású és elfogadó volt, biztosra vettem, hogy ezen a téren ismeretei hiányosak lehetnek, apukámat meg inkább nem is zaklattam fel kérdéseimmel.

Böngésztem a gyakorikérdéseket, a Tumblrt, angol nyelvű oldalakat nézegettem, de végül mégiscsak az történt, hogy az isteni szikra, meg a világegyetemes tudás az évekkel, meg a tapasztalattal jött el. Szóval ha mindig is érdekelt, hogy s miként érdemes kopogtatni testünk backstage-részén, most kész kulisszatitkokat tudhatsz meg, melyeket anális szexuális aktusaimból szedegettem össze az évek alatt. Teszem mindezt a lehető legőszintébb módon a biztonságos szex érdekében.

Előkészületek

Mikor már nekiálltam ennek a cikknek, tudtam, hogy a legönazonosabb módja a tudás átadásának, ha abba viszek egy kis popkulturális csillogást. És hát ki máshoz is nyúlhat ilyenkor az ember, mint a bőrszínek, rasszok és falsetto énekhangok koronázatlan királynőjéhez, kinek nevét egy Starbucks-os kávéméret ihlette, Miss Ariana Grande-hoz?

Segítségül most az énekesnő egy 2020-as slágerét, nevezetesen a 34+35-ot hívnám, mely címében fellelhető egyértelmű szexuális konnotáción túl szövegileg is dagonyázik a szexusban. Azt mindig is tudtam, hogy Ari nagy támogatója az LMBTQ+-közösségnek, de ki hitte volna, hogy szeretete oly nagy a szexuális csoport felé, hogy egyik dalában konkrétan összefoglalja az anális szexhez vezető előkészületi lépéseket? Mert miről is van szó? Csupán az alábbi versszakot jegyezzük meg és máris magabiztosabban készülhetünk fel az anális szodómiára:

I've been drinking coffee – Már egy ideje csakis kávét iszok
And I've been eating healthy – És bizony egészségesen étkezek
Know I keep it squeaky, yeah – És figyelek, hogy tiszta maradjak
Saving up my energy – Meg sokat is pihenek

Vagyis mire is kell figyelnünk? 

1, Étkezés

Nyilván a legnagyobb stresszforrás a potenciális fájdalomból származó rosszérzésen túl az étkezés lehet, mert logikusan, ami a szánkon bemegy, annak valahol ki is kell jönnie. És sajnos az anális szex egyik nagy negatívuma pont ebben rejlik, mert bár megpróbálkozhatunk olyan szexin, Angelina Jolie-san egymásnak esni egy fesztivál közepén, az orosz rulett szabályai szerint vagy szaros lesz, amit bedugsz a fenékbe, vagy nem.

A balesetmentes anális szexhez fontos a rostokban gazdag táplálkozás sok vízbevitellel, hiszen így már alapvetően is könnyen megtámogathatjuk bélrendszerünk tisztaságát, azontúl, hogy mondjuk ez alapvetően is fontos az egészséges táplálkozás érdekében. Jó előtérbe helyezni a könnyen felszívódó rostokat: zabkorpa, árpa, diófélék, magvak, bab, lencse, borsó, karfiol, rizs, burgonya valamint a legtöbb gyümölcs is kiváló tápanyagforrás lehet. 

Sokan belecsúsznak a tudatos éheztetésbe. Amikor magam szexuális élete is aktívvá vált, sajnos ezt az utat tartottam a legkézenfekvőbbnek gyorsasága és kiszámíthatósága miatt: egy minimális reggeli és rengeteg kávé – zónaadag az anális szex étlapjáról. Tény, hogy a tiszta ánusz ezzel a módszerrel könnyen kivitelezhető, ám energia hiányában rendkívül könnyen elfáradhatunk az aktus során, közben pedig küzdhetsz a folyamatos has- és fejfájással is. Ezenfelül mondjuk azt sem érdemes elfelejteni, hogy egy fallosz sem ér annyit, hogy tudatosan éheztessük magunkat.

Forrás Westend61

Óvatosan bánjunk az alkohollal is, mert bizony annak ellenére, hogy minimalizáltad az aznapi étkezésed, egy jó férfiasan markáns vörös bortól, vagy akár egy korsó sörtől elég intenzíven megindulhat a bélműködés, és így az a kevés is, ami benned van, könnyen kijöhet az aktus során. 

2, Higiénia

Ám mi történik akkor, ha képtelenek vagyunk ellenállni a csábításnak és mégis végigkajáljuk az egész napot? Ez egyénfüggő, hiszen mindenkinek más az emésztése, bioritmusa. Ha vacsorarandira mész kiszemelteddel, tudd, amint megkajáltatok, ketyeg az óra.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-TESZT: Te melyik szexista locsolóvers lennél? REFRESHER-TESZT: Te melyik szexista locsolóvers lennél? 2024.3.30 10:09

Ha igazán profin szeretnéd előkészíteni az ánuszod, érdemes lehet befektetni egy intim tisztító pumpába, melyet gyakorlatilag bármelyik szexshopban beszerezhetsz. Ám ha mégsem kívánnál komolyabban költeni a hátsóajtó körüli porta tisztántartására, Zuhany Rózsa mindig segít.

Az intim tisztító pumpa lágy vízsugárral képes átmosni végbélnyílásunkat. Forrás alibaba.com

Fontos: az anális szex előkészítésénél nem csupán az ánusz körüli részeket kell tisztára mosnod, hanem bizony be kell engedned a vizet a végbényíláson keresztül is, kvázi, mintha egy mini beöntést végeznél. De ezt sem szabad túlzásba vinni! Sokan nem is tudják, de a módszeres, erős vízsugárral történő ánuszmosás nem csupán a bél szöveteit sértheti fel, de az anális mikrobiomák módszeres pusztulásához is vezethet. Ez miért is probléma? Mert egyrészt nyilván szarul hangzik, hogy elhalnak a bélflóráid, de bizony így a nemibetegségek (STD-k) is könnyebben átcsúszhatnak.

Azonban a legnagyobb körültekintés és tudatos felkészülés ellenére is megeshet, hogy becsúszik egy kis hiba a gépezetbe. Nyugalom, ez teljesen természetes! A kommunikáció itt is elengedhetetlen, az anális szex alatt pedig nincs helye fintorgásnak. Kvázi, ha mondhatok ilyet, pont ez jó az análban: mielőtt megtörténne a baj, azt biztosan érezni fogod. Meglepő, de a váratlan salakanyagnak (edukatív környezetben olyan megalázó lenne azt írni, hogy szar) egy igazán jellegzetes szaga van, nem feltétlenül olyan, amit a mosdóban éreznél. Ezért pedig mielőtt még lepedőt kéne cserélni, le tudtok állni, a partnered elmegy WC-re, aztán kezdődhet újra a móka.

Forrás NoDerog

3, Csak élvezd

Az anális szexszel kapcsolatban egy általánosan elfogadott igazság, hogy fáj. Na mármost ezen a ponton akár érdemes lehetne a fájdalmat, mint olyat, definiálni, ám talán felesleges ilyen arisztotelészi kérdéseket pedzegetni a segglyuk kapcsán. A fájdalomküszöbe mindenkinek más. Sőt, ne feledjük, hogy alapvetően a fájdalom sokak esetében még inkább hozzájárulhat a szexuális gerjedelemhez. 

Röviden: ha okosan csináljuk, nem fáj az anális szex. De ehhez nem is kell csupán a végbélnyílásos mókázásokra szorítkoznunk, hiszen ez ugyanúgy igaz a vaginális szexre is. 

Bátyám szokta mondani, aki egyébként ally (LMBTQ-embereket támogató személy), csak valamiért poénosnak gondolja, hogy időről időre kicsússzon a száján egy-egy zsírosabb buzizós vicc, hogy ha neki tetoválása lenne, akkor az mindenképpen egy „seggén virító EXIT tábla lenne“, mert az bizony csak kijárat. Behajtani tilos – ott a dolgok csak kijönnek, de be nem mennek. Pedig ha tudná, hogy mekkora örömet is tud okozni szexuális orientációtól függetlenül a megfelelően végzett anális szex. A nők esetében például indirekt módon ingerelhetjük így az úgynevezett A-pontot, ami a vagina legvégén helyezkedik el. A férfiak pedig megtapasztalhatják a mindent elsöprő prosztataorgazmust.

A képen minden középkorú férfi vízháztartási problémájának gyökere: a prosztata. Forrás SEBASTIAN KAULITZKI/SCIENCE PHOTO LIBRARY

Igaz, a fallikus kielégülés sem rossz, sőt, arra a pár másodpercre, főleg egy rendkívül kellemes együttlétet követően, valóban maga a csatkai Szűz Mária ereszkedhet le az égből glóriával a fején, de vitathatatlan, hogy a katarzis rövid. Ezzel szemben a nők csikló-, vagy a sokak által túlmisztifikáltnak gondolt hüvelyi orgazmusa valamelyest elnyújtottan, hosszabb időre teremti meg a paradicsomi állapotokat.

Azt szokták mondani, hogy a prosztataorgazmus pont ehhez a ritka, ám annál euforikusabb orgazmushoz hasonlítható.

Magam részéről egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt részem ebben az állapotban, de bizisten mondom, komolyan azt hittem a föld nyílik meg alattam a mindent elárasztó gyönyörtől: az izmok megfeszülnek, majd elernyednek, s hirtelen azt érzed, hogy mindent nagyon világosan átlátsz a világ komplex működéséből.  

Kiemelt tartalom
Túlórák, injekciókkal ébren tartott erekciók: így készültek a kilencvenes évek legendás pornófilmjei Magyarországon Túlórák, injekciókkal ébren tartott erekciók: így készültek a kilencvenes évek legendás pornófilmjei Magyarországon 2024.2.25 10:07

A kellemes érzületen kívül egyébként rendkívül hasznos is, hiszen a prosztatamasszás egy alapvetően is bevett gyógyászati módszer a mirigy gyulladásának enyhítésére. A kellemes euforikus állapot, melyet fallikus behatolással vagy ujjal történő izgatással is elérhetünk, csak egy kis grátisz élmény. Amúgy ez az érzület azzal magyarázható, hogy a prosztata telis-tele van idegvégződésekkel. Akárcsak az ánusz.

Szóval ha az ánusz is idegvégződések találkozóhelye, nyilván ugyanolyan kellemes, ha izgatják, ugye? – adekvát a kérdés. Nem feltétlenül – szól a válasz.

Ahhoz, hogy a behatolás mindenképpen biztonságos és élvezhető legyen – ismételten: történjen az fallikusan vagy ujjal végzett izgatás során – a kulcs a sikosításban rejlik.

4, Síkosítás

A vaginával ellentétben az emberi végbélnyílás nem tud izgalmi állapotra átnedvesedni, s megfelelő sikosító hiányában az aktus olyannak tűnhet, mint mikor óvodában a formaberakós játék négyzetnyílásába egy decens kis háromszöget próbáltál beverni. Akármennyire is szeretnéd, hogy beférjen, az bizony nem fog átcsúszni. Anális szex alatt a száraz együttlét baromi fájdalmas tud lenni, és simán ingyen megválthatod utadat vele a balesetire gyakorlottság hiányában.

Forrás Yulia Naumenko

Nem kell túlzásokba se esni, felesleges egy egész tubust falloszodra/ ujjadra/ szexjátékodra rákenni, hogy megtörténjen az isteni behatolás. Attól sem kell tartani, hogy a penetrációra szánt eszköz nem férne be, hiszen az ánusz rendkívül rugalmas. Olyan mint a Pokémonban Ditto, aki bármilyen formát képes felvenni.

Ditto, téged választalak! Forrás 4Kids Entertainment

És az sem jellemző, hogy az együttlét után inkontinenciád lenne. Amilyen flexibilis a végbélnyílásod, ugyanolyan könnyen visszaáll eredeti formájára. Magyarán: nem szarsz be életed végéig! Amire viszont mindenképpen készülj fel, hogy a walk of shame-edet bizony végig fogod eregetni, hiszen a folyamatos behatoló mozgásnak köszönhetően rengeteg levegő jut be bélrendszeredbe, aminek egyszerűen távoznia kell.

Védekezz!

Ezt sajnos nem lehet elégszer hangsúlyozni. Tudjuk, van az a helyzet, amikor pont nincs nálunk óvszer, viszont már túlságosan benne vagyunk a sűrűjében ahhoz, hogy ne áldozzunk Afrodité oltárán egy kellemes szexszel, így inkább elfogadjuk, hogy nem húzunk latexsapkát a bőrös virslire. De hál'istennek az ember rendelkezik a módszeres önmegtartóztatás képességével, s miután az anális szex is melegágya lehet különböző nemibetegségeknek, jobb nem kockáztatni, hogy egy hónappal később égő húgyvezeték panaszával keressük fel háziorvosunkat. Mindenesetre jegyezzük meg: nem csak anális szexszel szedhetünk össze STD-ket!

Te is örülj pont így, mint ez a kedves pár a ténynek, hogy manapság latexet húzunk a fütykösre és nem birkabelet. Forrás Image Source

Hazánkban sajnos nem egy élmény közegészségügybe járni, azonfelül elképesztően bajos, ha pedig aktív szexuális életed s gyakorta váltogatod partnereidet, simán előfordulhat, hogy benyalsz egy szexuális úton terjedő betegséget. Megeshet, hogy csupán hónapokkal később kaphatsz szűrésre időpontot (ha egyáltalán felveszik neked a telefont), addigra pedig az amúgy mára már rendkívül jól gyógyítható fertőzések könnyen súlyosabb tüneteket is produkálhatnak.

A rendszeres, párkapcsolaton kívüli védekezés mellett ezért jó, ha mindig tudod a státuszodat. Magyarországon például a HIV-vírusra full ingyen és anonim módon tesztelhetnek. Budapesten több szűrőállomás közül is választhatsz (ha vidéki vagy, érdeklődj háziorvosodnál). Nem gáz szűrésre járni!

Sokan azonnal a HIV-re gondolnak mint a legnagyobb veszélyforrás, pedig aki bármikor is volt szűrésen, fixen rábeszélték egy jó kis szifilisz-hepatitis tesztkombóra is, de erősen ajánlott időről időre egy HPV-tesztet is elvégezni. Rengeteg felesleges szorongástól kímélheted meg magad egy-egy rövid vizsgálattal, plusz később a pénztárcád is meg fogja hálálni, hogy nem magánklinikára kell járnod HPV-elleni lézeres műtétre, meg az isoprinosinos receptért. Az STD-k kapcsán is igaz: annál jobb, minél hamarabb csípitek el a rohadékot.

A HIV-teszt konkrétan pár másodpercet vesz csak igénybe. Tudd az állapotod! Forrás Priscila Zambotto

Útravalóul

Bár lehet most úgy tűnik, hogy az análszex tipikusan az a dolog, amivel csak probléma van, pedig higgyétek el, komolyan nagyon király dolog, és baromira megfűszerezheti a szexuális életedet, ha felelősségteljesen csinálod. A jövőre tekintve, főleg a férfiaknak, pedig igazán új horizontokat nyithat meg. Nemrég beszélgettem egy ismerősömmel. Hatvan éves, New Yorkban született, de magyar származású heteroszexuális családapa, s koránál fogva már egy ideje nem olyan erős az erekciója, mint hajdanán. Gyógyszert nem szeretne rá szedni szívproblémái miatt, ami alapvetően is elég gyakorinak számít negyven felett, ezért circa öt éve átpártolt az anális szexre. Vagyis ő lett a behatolt (terminus technicusszal: a passzív). Saját bevallása szerint egyáltalában nem csorbult férfiassága, ellenben a B-oldalon is ugyanúgy élvezheti a test örömeit. Rakjuk csak el ezt szépen jövőbeli opciónak!

Kiemelt tartalom
„Mi a baj a mai fiatalokkal? Nem tartjátok értékesnek magatokat” – Interjú Dr. Hevesi Krisztával arról, hogyan szexelünk mi „Mi a baj a mai fiatalokkal? Nem tartjátok értékesnek magatokat” – Interjú Dr. Hevesi Krisztával arról, hogyan szexelünk mi 2023.3.1 17:54

Az anális szex kapcsán is, akárcsak a konvencionálisabb vaginális együttléteknél, az a fontos, hogy megbízz partneredben. Szeretőt úgy érdemes választani, hogy az aktus után ne legyen rossz szájízünk. Legyen meg a kémia, a bizalom, kommunikáljatok nyíltan, mégis maradjatok kíváncsiak.

Más kedvéért soha ne csinálj olyat testeddel, amire még nem állsz teljesen készen lélekben. Kölcsönös beleegyezés, felelőségteljesség, felkészültség – ezek is fontos elemei a jó szexnek!

Ha részletesebben is tájékozódnál az anális szexről, mindenképpen csekkold az Altalap honlapját, ahol igen érdekes információkkal láthatnak el téged a szervezet munkatársai. Ezenfelül szűrővizsgálatokat is végeznek, melyek erősen ajánlottak szingli és párban lévő homo- és heteroszexuálisoknak egyaránt.