2024.9.12 16:55
Olvasási idő 0:52
Kovács M. Dávid

Mindjárt két budapesti koncertet ad az Imagine Dragons, az előzenekart is bejelentették

ZENE BUDAPEST IMAGINE DRAGONS KONCERT PUSKÁS ARÉNA

Akkora az érdeklődés a jövő nyári Imagine Dragons-koncertre, hogy a Las Vegas-i zenekar duplázni fog Budapesten. Ráadásul Declan McKenna melegíti majd be a közönséget a koncertek előtt.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel az Imagine Dragons egy második koncertet is meghirdetett Budapesten, így az eredetileg bejelentett június 14-i dátum mellett június 15-én is láthatjuk a zenekart a Puskás Arénában.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, az Imagine Dragons hétfőn jelentette be Loom című albuma után elnevezett világkörüli turnéjának európai szakaszát, amely jövő nyáron Magyarországot is érinteni fogja.

Imagine Dragons
Imagine Dragons Forrás Live Nation

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott csütörtöki közlemény szerint a budapesti koncertre már az elővásárlási szakaszban annyian váltottak jegyet, hogy másnapra egy második koncert is meghirdettek.

A zenekar fennállása óta eddig négyszer járt hazánkban: először 2014-ben a Szigeten, 2016-ban a Budapest Arénát töltötték meg, 2017-ben a soproni Volton léptek fel, tavaly pedig újra a Sziget nagyszínpadán játszottak.

Az Imagine Dragons időközben az előzenekarát is bejelentette: az európai turné összes állomásán Declan McKenna brit énekes-dalszerző játszik, aki februárban hozta ki What Happened to the Beach? című nagylemezét, amit a külföldi kritikusok is rendkívül lelkesen fogadtak.

A zenekar június végén Loom címmel hozta ki hatodik nagylemezét, amely ismét a svéd Mattman & Robin producer- és dalszerződuóval közösen készült, akik Taylor Swift 1989 című lemezének társproducereiként 2016-ban Grammy-díjat kaptak, de dolgoztak már Selena Gomezzel, Gwen Stefanival, Britney Spearsszel, Nick Jonasszal, Pinkkel, Dua Lipával, Charli XCX-szel, Yungbluddal és a Måneskinnal is.

A jegyeket szeptember 13-án, pénteken, 10 órától – a teljeskörű jegyértékesítés indulásától – lehet beszerezni a Livenation.hu oldalon.