ma 2024.10.3 14:46
Olvasási idő 0:41
Maier Péter

Egy lengyel fesztiválon mutatják be a filmet, aminek a forgatásán Alec Baldwin lelőtt egy operatőrt

FILMEK + SOROZATOK ALEC BALDWIN BALESET FILMEK FILMFESZTIVÁL

A "Rust" című film forgatásán 2021-ben történt tragikus baleset, amely során Alec Baldwin kezében elsült egy kellékpisztoly, és a lövés megölte Halyna Hutchins vezető operatőrt.

Novemberben, a Camerimage nevű lengyel fesztiválon mutatják be a Rust című filmet, amelynek forgatásán egy balesetben elhunyt Halyna Hutchins operatőr. A 2021-ben történt tragédia azután következett be, hogy a film főszereplőjének, Alec Baldwinnak a kezében váratlanul elsült egy kellékpisztoly. A fesztivált az észak-lengyelországi Torun városában rendezik meg, ahol a premiert követően panelbeszélgetést is tartanak majd az alkotókkal – számolt be róla a Rolling Stone.

„A Rust vetítését követő panelbeszélgetésen a filmkészítők megvitatják a filmmel kapcsolatos eseményeket, és betekintést nyújtanak a Halyna halála utáni produkció folytatásába. Hutchins művészi víziójának fenntartása, bármennyire is óriási kihívást jelentett az egész stáb számára, igazán fontos volt a filmkészítők számára, remélve, hogy méltó módon fejezik be, amit ő elkezdett“

– írják a fesztivál oldalán a szervezők a beszélgetésről, amelyen Joel Souza rendező Bianca Cline operatőrrel és Stephen Lighthillel beszélget majd, aki Halyna Hutchins mentora volt a filmes iskolában, ahova járt.

Kiemelt tartalom
Internetfüggőség, identitáskeresés, első szerelem – jön a Cinemira Youth Filmfesztivál, az egyetlen magyar ifjúsági filmünnep Internetfüggőség, identitáskeresés, első szerelem – jön a Cinemira Youth Filmfesztivál, az egyetlen magyar ifjúsági filmünnep ma 10:16 -kor

A forgatáson történt tragikus balesetért másfél év börtönre ítélték a fegyvermestert, a filmstúdió 50 millió forintnyi büntetést kapott, Baldwin ellen pedig gondatlanságból elkövetett emberölésért emeltek vádat, de azt végül júliusban ejtették.

Alec Baldwin bírósági tárgyalásán, 2024 nyarán
Alec Baldwin bírósági tárgyalásán, 2024 nyarán Forrás Ramsay de Give-Pool/Getty Images