ma 2024.9.28 10:39
Olvasási idő 3:30
Szöllősi Anna

Íme a világ 10 leggazdagabb színésze, akik közül csak egy nő

Íme a világ 10 leggazdagabb színésze, akik közül csak egy nő
Forrás REFRESHER / László Panna
FILMEK + SOROZATOK FILMEK ÖSSZEÁLLÍTÁS SZÍNÉSZEK

A Hollywoodban is kiélezett, nemek közötti bérszakadék szomorú bizonyítéka, hogy a 10 leggazdagabb színész listáján egyetlen nő kapott helyet, de a rangsorba bollywoodi, és 50 éve a pályán lévő színész is felkerült.

A hollywoodi színészek jövedelme a kasszasikerek mellett együttműködésekből és egyéb mellékprojektekből származnak, legyen az egy gin márka vagy zenei karrier. Mutatjuk napjaink 10 legjobban fizetett színészét és színésznőjét, a szlovák Refresher által összegyűjtött, 2023-as és 2024-es rangsor alapján!

10. Jackie Chan (40 millió dollár)

Jackie Chan a kínai harcművészetek mestere, emellett színész, rendező és kaszkadőr is, aki mindössze nyolcéves korában tűnt fel először a filmvásznon. 70 éves korára több mint 150 filmszerepet tudhat maga mögött, és joggal tartják Ázsia egyik leghíresebb filmsztárjának. Fun fact, hogy Jackie Chan Ázsiában egyébként énekesként is népszerű: körülbelül 20 albumot adott ki, és koncertjeire a mai napig hamar elfogynak a jegyek. 

Jackie Chan a 10. helyen végzett napjaink legjobban kereső színészeinek listáján, elsősorban a Vanguard és A kimenekítési projekt című filmekben játszott szerepeinek köszönhetően, de persze nem csak ezek a produkciók duzzasztották 40 millió dollárra (kb. 14, 4 milliárd forint) a vagyonát. Chan 70 éves, de még így is egymásnak adják a producerek a kilincset, hogy a színész nevével fémjelezzenek egy-egy produkciót. 

jackie chan
Forrás IMDB / Conan

9. Lin-Manuel Miranda (45,5 millió dollár)

A kilencedik hely Lin-Manuel Mirandáé, aki 2020-ban a Hamilton című zenés filmben játszott szerepével vált híressé, és azóta 45,5 millió dolláros (kb. 16, 4 milliárd forint) vagyonával rangos helyre kúszott fel a leggazdagabb színészek listáján. Miranda egyébként főállásban zeneszerző és szinkronszínész, és a Disney+-os Hamilton egyike azon kevés produkcióknak, amelyben színészi munkát vállalt. Miranda portfóliója sokszínű, és számos kreatív iparágon átívelő, amivel megérdemelten kalapozott össze egy elég szép summát.

Lin-Manuel Miranda a Hamiltonban
Forrás IMDB / Disney / Hamilton

8. Akshay Kumar (48,5 millió dollár)

A rangsor nyolcadik helyére egy bollywoodi világsztár került, ami nem meglepő, tekintve a műfaj növekvő népszerűségét. Akshay Kumar az Amazon Prime platformon futóThe End című sorozatának köszönhetően egy zsák pénzt keresett, a vagyonát 48,5 millió dollárra (kb. 17,5 milliárd forint) becsülik. A színész a filmezés mellett a különböző márkákkal való együttműködésekből is profitált, amik jól tükrözik a növekvő globális érdeklődést az indiai mozi iránti.

Akshay Kumar a Samrat Prithvira című filmben
Forrás IMDB / Yash Raj Films / Samrat Prithviraj

7. Vin Diesel (54 millió dollár)

Vin Dieselt 1990-ben, 23 éves korában fedezte fel a filmipar. Azóta több mint 50 produkcióban kapott szerepet, melyek közül a Halálos iram franchise körül alakult ki a legnagyobb hájp, és ami persze rengeteg pénzt is hozott a konyhára. Vin Diesel ennek köszönhetően korunk hetedik legjobban fizetett színésze, 54 millió dolláros (kb. 19,4 milliárd forint) vagyonnal. Diesel jó érzékkel ült fel a streaming hullámra is, amikor az általa producerelt Kémfutam Halálos iram-sorozatot a Netflixhez vitte.

Vin Diesel a Halálos iram 10-ben
Forrás IMDB / /Universal Picture / Halálos iramban 10.

6. Ben Affleck (55 millió dollár)

Ben Affleck 55 millió dollárt (kb. 20 milliárd forint) tudhat magáénak, amihez nagyban hozzájárult a 2020-ban bemutatott Az utolsó akarat című Netflix-film, ami jó példája annak, hogy a a streamingszolgáltatók pontosan tudják, hogyan kovácsoljanak ezekből a bizniszből mindenkinek megérős win-win helyzetet. Affleck nagyot szakított az Air – Harc a legendáért című produkcióból is, amelyben nem csak a főszerepet játszotta, a rendezői szerepet is magára vállalta.

Ben Affleck a Konstrukcióban
Forrás IMDB / Studio 8 / Konstrukció

5. Mark Wahlberg (58 millió dollár)

Mark Wahlberg a mai napig fontos és releváns színész, aki 58 millió dollárral (kb. 21,2 milliárd forint) biztosította magának a listán az ötödik helyet. A bevételében kulcsszerepet játszott a netflixes Spenser az igazság nyomában című akcióvígjáték, de a színész  több iparág között lavírozik, az üzleti életben is ért el sikereket: testvéreivel megalapította a Wahlburgers étteremláncot, és a F45 Training fitness brandbe is befektetett. 

Mark Wahlberg a 22 mérföldben
Forrás IMDB / Motion Picture Artwork / 22 mérföld

4. Margot Robbie (59 millió dollár)

Napjaink legjobban fizetett színészeinek listájára egyetlen nő került fel, aki a felsorolásban a legfiatalabb is: a 34 éves Margot Robbie minden idők egyik legnagyobb bevételű filmjében, a Barbie-ban játszott főszerepet, amivel a vagyona 59 millió dollárra (kb. 21,5 milliárd forint) rúgott. A bulvársajtóban július elején ment híre annak, hogy a színésznő várandós és valószínűleg egy ideig az anyasággal lesz elfoglalva, de a rajongók nagy örömére 2025-ben még érkezik egy Colin Farrellel közös filmdrámája, A Big Bold Beautiful Journey.

Forrás Universal Pictures

3. Ryan Reynolds (71,5 millió dollár)

A harmadik hely Ryan Reynoldsé, aki több mint 71,5 millió dollárt (kb. 26 milliárd forint) keresett, főleg a Netflix égisze alatt készült filmekben játszott szerepeinek köszönhetően. Reynolds a filmes sikerek mellett jó üzleti érzékéről is tanúbizonyságot tett: ő alapította az Aviation American Gin gin márkát, és 25%-os tulajdonrészt szerzett a Mint Mobile virtuális mobilszolgáltató vállalkozásban is. 

Ryan Reynolds az Életben
Forrás IMDB / Columbia Pictures / Élet


2. Adam Sandler (73 millió dollár)

Te is azt hitted, hogy Adam Sandler filmeket nézni már nagyon 2010? Erősen rácáfol erre a színész-komikus vagyona, ami a becslések szerint 73 millió dollár (kb. 26,6 milliárd forint). Sandler 22 évesen kapta meg első szerepét, és – bár a humorát, vagy magát a műfajt lehet szeretni vagy nem szeretni – azóta is számtalan vígjátékban tűnik fel, amiket töretlen lelkesedéssel vállal el. Sandler maga is az online szórakoztatásban látta a jövőt, a filmfogyasztási szokások változása és a streaming platformok sikere igencsak profitábilis volt számára: a Netflixszel való együttműködését a Hubie, a halloween hőse című filmmel pecsételte meg. 

Forrás Universal Pictures / Billy Madison

1. Dwayne Johnson (87,5 millió dollár)

Talán nem meglepő, hogy a napjaink tíz legjobban fizetett színésze listát Dwayne Johnson, a Szikla vezeti. Szerepeinek köszönhetően több mint 87,5 millió dollárt (31,5 milliárd forint) keresett, bevételeinek nagy részét a Netflix Különösen veszélyes bűnözők című kasszasikerének köszönheti, ahol a már említett Ryan Reynolds mellett játszott főszerepet. A színészkedés mellett Johnson más tevékenységekkel is szert tesz jövedelemre, például az Under Armour sportruházati céggel való együttműködéseivel.

Dwayne Johnson
Forrás IMDB / Warner Bros. / Black Adam
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!