2024.9.16 17:46
Olvasási idő 3:35
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp: melyik filmbéli főgonosz lennél a csillagjegyed szerint?

Horoszkóp: melyik filmbéli főgonosz lennél a csillagjegyed szerint?
Forrás Forgalmazó: Warner Bros. Pictures, FilmFlex
ÉLETMÓD HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

Voldemort nagyúr, Hannibal Lecter vagy éppen egy Marvel-film negatív karaktere passzol hozzád? Mutatjuk!

Kos – Terminátor

Terminátor Forrás Forgalmazó: Orion Picture

James Cameron rendezése által készült a Terminátor – A halálosztó, amely hamar klasszikussá vált. Arnold Schwarzenegger játssza az akciófilm főgonoszát, akinél jobban talán egy negatív karakter sem illik hozzád. Terminátor harcos típus, mindent és mindenkit elpusztít, ami csak az útjába áll. Kosként te is állhatatos vagy és megrögzötten ragaszkodsz a saját elképzeléseidhez, így ha a fejedbe veszel valamit, tűzön-vízen keresztül mész, hogy megvalósítsd. Impulzív vagy és gyakran előbb cselekszel, mint gondolkodsz. Nem utolsó sorban biztosan te is fantasztikusan nézel ki fekete bőrkabátban, csak úgy, mint a fiatal Schwarzenegger. 

Bika – Gollam

A gyűrűk ura Forrás Forgalmazó: New Line Cinema

A legendás A gyűrűk ura filmsorozat egyik legszórakoztatóbb, ám legijesztőbb gonosz karaktere passzol hozzád leginkább, hiszen szegény Gollam nem volt mindig gonosz, valójában a megrögzöttsége és megszállottsága miatt lett olyan, amilyen. Anyagias és materiális vagy, nagyon nehezen szabadulsz meg a tárgyaidtól és ha nem figyelsz oda, könnyen gyűjtögetővé válhatsz. Hajlamos vagy a tárgyak értékével egyenlővé tenni a saját magadat és másokat. Akárcsak Gollamot, téged is meg tud igézni egy gyönyörű gyűrű. 

Ikrek – Freddy Kruger

Rémálom az Elm utcában Forrás Forgalmazó: New Line Cimena

A Rémálom az Elm utcában a horror műfajában az egyik leghíresebb klasszikusnak számít, melynek főgonosza, Freddy Kruger ijesztgeti az utca lakóit. Ikrekként szeretsz megállás nélkül beszélni és annak ellenére, hogy a nyolcvanas években jellemzően csendes, ám nagyon is erős főgonosszal találkozhatunk a filmekben, hozzájuk képest Freddy Kruger igazi dumagép. Nem mellesleg mindig valamilyen őrült módokon próbálja eltenni áldozatait láb alól, ami csakis az Ikrek furmányosságára utalhat.

Rák – Mildred Ratched

Száll a kakukk fészkére Forrás Forgalmazó: United Artists

Nem szupererővel rendelkező főgonoszról van szó, ám rákként hozzád leginkább mégis Ratched nővér passzol a Száll a kakukk fészkére című filmből. Az elmegyógyintézetben játszódó cselekményben a nővér amellett, hogy gondoskodik a betegekről, nem tűr ellentmondást és gyakran passzív-agresszív viselkedésével tart rendet és fegyelmet. Mindenki fél tőle, ahogy rákként te is tudsz ijesztően viselkedni, ha nagy ritkán felbosszantanak. 

Oroszlán – Joker

Joker Forrás Forgalmazó: Warner Bros. Pictures

Októberben jelenik meg Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével a legújabb Joker-film, Oroszlánként pedig egyértelműen ez a karakter passzol hozzád legjobban. Joker különös, kirívó egyéniség, figyeleméhes és mindig eléri, hogy ő kerüljön a középpontba. Nincs ez másképp nálad sem, oroszlánként nem szereted, ha nem te vagy a téma, így keresve sem találhatnál hozzád jobban passzoló főgonoszt, mint a popkultúrában is ikonikus Jokert. 

Szűz – Anton Chigurh

Nem vénnek való vidék Forrás Forgalmazó: Miramax

A Nem vénnek való vidék című filmben való alakításáért Javier Bardem Oscar-díjat kapott. A karaktere egy pszichopata, aki mindenkit megöl, aki csak az útjába kerül. Szűzként veled sem érdemes összetűzésbe kerülni, ugyanis számodra sincsenek határok, ha arról van szó, hogy lenyomd a másik torkán az igazad. Egy konfliktus során hajlamos vagy egyoldalúan kezelni a vitát és nem foglalkozol a másik érzéseivel, csak a sajátoddal. Bosszúálló típus vagy, így kiválóan passzol hozzád Anton Chigurh, akinél veszélyesebb főgonosz nem nagyon létezik. 

Mérleg – Darth Vader

Csillagok háborúja Forrás Forgalmazó: Walt Disney Studios Motion Pictures

Szereted az egyensúlyt az életed minden területén, éppen, ahogy életének korai szakaszában Darth Vader is (Csillagok háborúja), aki eredetileg jedinek készült, hogy az erő rendjének védelmezője legyen. Végül áttért a sötét oldalra, ám legendás karaktere és felejthetetlen története miatt a mai napig ikonikus karakterként tartjuk számon. Szájon át lélegzik, odafigyel az öltözködésére, kiszámítható és talán a filmtörténelem egyik legnépszerűbb főgonosza. Éppen ezért is illik hozzád ennyire.

Skorpió – Eric Killmonger

Fekete párduc Forrás Forgalmazó: Walt Disney Studios Motion Pictures

Manipultív, megbízhatatlan, vonzó külsővel rendelkezik és a bosszú vezérli. Ez a karakter nem más, mint Eric Killmonger, a Fekete párduc szuperhős-film főgonosza. Kiszámíthatatlan, hűvös és kifejezetten kegyetlen személyisége jól hozza a Skorpió negatív tulajdonságait, hiszen sokszor te is hajlamos vagy bosszút állni a környezeteden, még akkor is, ha nem tettek semmi rosszat ellened. Mindig akkor vágsz valami gonoszságot a fejükhöz, amikor nem számítanak rá, ahogy a filmbéli főgonosz is váratlan helyzetekben és pillanatokban jelenik meg. Érzelmileg megtört, instabil karakterről van szó, aki szenvedélyesen, éveket áldoz arra, hogy megbosszulja apja halálát. 

Nyilas – Fűrész

Fűrész Forrás Forgalmazó: Lionsgate Films

Alapvetően pozitív szemlélettel rendelkezel és mindig vállalod a kockázatot, legyen szó bármiről. Hiszel az emberi jóságban, és igyekszel kihozni az életedből a legjobbat, amennyire csak tudod. Miután megkapja végzetes betegségéről szóló ítéletét, Fűrész úgy dönt, ideje kegyetlen módon figyelmeztetni másokat, hogy élvezzék jobban az életet és ne tékozoljanak. Természetedtől fogva jó vezetői képességekkel rendelkezel, így nem okoz gondot elintézni mindent a csapdákhoz.

Bak – Voldemort

Voldemort Forrás Forgalmazó: Warner Bros. Pictures, FilmFlex

December 31-én született a varázslóvilág leggonoszabb személye, Voldemort nagyúr, tehát nem is kérdés, hogy Bakként ő passzol hozzád legjobban. Megszállottan szeretné uralnia világot, nincs más vágya, csak a halhatatlanság és az, hogy mindenki az ő alattvalójává váljon. Hosszú éveket tölt el azzal, hogy véghez vigye tervét, így kevés nála elhivatottabb és céltudatosabb főgonosz létezik. Bakként te is ambiciózus és eltökélt vagy, ha a fejedbe veszel valamit, azt mindenáron végrehajtod. 

Vízöntő – Hannibal Lecter

A bárányok hallgatnak Forrás Forgalmazó: Orion Pictures

A könyvek szerint, amelyek A bárányok hallgatnak című filmet inspirálták, Hannibal Lecter születésnapja január 20-ára esik, tehát Vízöntő jegyű. Hannibal Lecter magányos zseni, így tökéletes hozza a Vízöntő legrosszabb tulajdonságait. hiszen érzelemmentes, hűvös és mindig a nagyobb képet nézi. Vízöntőként nagy reményekkel áll az emberiség jövőjének kérdéséhez, csak éppen Lecter számára az jelenti a pozitív jövőképet, ha megeheti az embereket. 

Halak – Thanos

Bosszúállók: Végtelen háború Forrás Forgalmazó: Walt Disney Studios Motion Pictures

A Bosszúállók: Végtelen háború című film főgonosza a képregényeken alapuló szuperhős-filmek egyik legösszetettebb karaktere, hiszen Thanos nem csak uralkodni akar a világ felett, hanem komoly érvekkel indokolja, hogy miért öli meg a Föld lakosságának a felét. Gyerekként végignézte, ahogy anyabolygója megsemmisül a túlnépesedés miatt, így szeretné elkerülni, hogy ugyanez megtörténjen a Földön. Persze, hogy Halakként Thanos passzol hozzád legjobban, hiszen sokszor érzelmi alapon dönt, még ha tömegeket is pusztít el... 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!