ma 2024.10.3 12:07
Olvasási idő 0:54
Maier Péter

Mindenki számára elérhető, ingyenes stúdióhálózatot hozna létre Jack Antonoff, az utóbbi évek egyik legnagyobb hatású producere

ZENE JACK ANTONOFF LANA DEL REY LORDE TAYLOR SWIFT

A Taylor Swifttel és Lana Del Reyjel is együtt dolgozó Jack Antonoff célja, hogy minél több ember hozzáférhessen a magas színvonalú, stúdiós zenekészítéshez.

Korunk egyik legnagyobb könnyűzenei producere, a Taylor Swifttel, Lorde-dal és Lana Del Reyjel is együtt dolgozó Jack Antonoff bejelentette: ingyenes, mindenki számára elérhető stúdiókat tervez nyitni az Egyesült Államok különböző LMBTQ+ ifjúsági menedékhelyein.

Az Antonoff-féle stúdióhálózat elsődleges célja, hogy segítse azokat, akik szeretnének alkotni, lenne igényük arra, hogy számokat írjanak és rakjanak össze, az anyagi helyzetük miatt azonban nincs hozzáférésük a magas színvonalú zenekészítéshez.

Jack Antonoff a Bleachers szeptemberi koncertjén, Bridgeportban
Jack Antonoff a Bleachers szeptemberi koncertjén, Bridgeportban Forrás Astrida Valigorsky/Getty Images

A közösségi médiában közzétett nyilatkozata szerint Antonoff terve, hogy élete következő fejezetének nagy részét azzal töltse, hogy minél több emberhez megpróbálja eljuttatni a zenekészítés örömét és lehetőségét – kezdve mindjárt azzal, hogy az Ally Coalition segítségével stúdiókat építsen az Egyesült Államok különböző pontjain.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Zach Bryan és a Kasabian új albumai dobják fel az uborkaszezont Playback Péntek: Zach Bryan és a Kasabian új albumai dobják fel az uborkaszezont 2024.7.5 13:53

A konkrétumok még nincsenek teljesen kidolgozva, Antonoff egyelőre annyit árult el, hogy egy olyan hangmérnöki hálózatot szeretne teremteni, amit az ő csapata finanaszíroz, és ami egyúttal képzi is az embereket ezeken a helyszíneken.

Megépítjük ezeket a helyeket, fizetjük a karbantartást és a mérnöki munkát, majd be lehet jelentkezni az időpontokra, illetve birtokba lehet venni őket

– meséli a terveit a producer, aki ezután más városokban terjeszkedne a projekttel.

Antonoff szerint ma már egy hálószoba-stúdióban is lenyűgöző dolgokat lehet csinálni, de egy igazi, analóg eszközökkel felszerelt tér egészen más élmény, ami semmi mással nem helyettesíthető.

A kezdeményezés még gyerekcipőben jár, Antonoff azért hirdette meg ilyen korán a terveit, mert támogatókat és forrásokat keres a projekthez.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

jack antonoff (@jackantonoff) által megosztott bejegyzés