ma 2024.10.2 13:56
Olvasási idő 0:47
Szécsi Krisztián

Hét év kihagyás után újra filmet forgat Daniel Day-Lewis

FILMEK + SOROZATOK DANIEL DAY-LEWIS FILMEK FORGATÁS SZÍNÉSZEK

A háromszoros Oscar-díjas színész nem először vonult vissza a filmezéstől, legutóbb 2017-ben jelentette be, hogy szünetet tart. Ezúttal fia, Ronan Day-Lewis rendezésében, az "Anemone" című filmben tér vissza.

Hét év után visszatér a mozivászonra Daniel Day-Lewis, Az utolsó mohikán, a Vérző olaj és a New York bandái színésze, írja a Guardian.

A brit–ír kettős állampolgárságú színész 2017-ben, néhány hónappal a Fantomszál megjelenése előtt, a sajtósán keresztül jelentette be, hogy visszavonul a színészkedéstől.

Daniel Day-Lewis
Daniel Day-Lewis Forrás Jason Merritt/Getty Images

Nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy Day-Lewis ideiglenesen felhagyott a filmezéssel: a 90-es évek második felében, A bunyós megjelenése után sem vállalt szerepet, ez idő alatt a famunkálás felé fordult, illetve Firenzében tanult cipőkészítést.

Daniel Day-Lewist hamarosan azonban ismét főszerepben láthatjuk, méghozzá fia, Ronan Day-Lewis rendezésében. A hírt a film amerikai gyártója, a Focus Features erősítette meg kedden. Rajta kívül Sean Bean, Samantha Morton, Samuel Bottomley és Safia Oakley-Green szerepel még a filmben.

A Manchesterben (már) forgó Anemone című alkotásról egyelőre nem sokat tudni, de azt például igen, hogy a forgatókönyvet apa és fia közösen írta. És tulajdonképpen maga a film is a családi kapcsolatok dinamikáját, az apák, fiúk és testvérek közötti bonyolult viszonyokat tárja majd fel.

Kiemelt tartalom
Íme a világ 10 leggazdagabb színésze, akik közül csak egy nő Íme a világ 10 leggazdagabb színésze, akik közül csak egy nő 2024.9.28 10:39

Daniel Day-Lewis eddigi pályája során háromszor kapta meg a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat: 1990-ben A bal lábam - Christy Brown története (Jim Sheridan), 2008-ban a Vérző olaj (Paul Thomas Anderson), 2013-ban pedig a Lincoln (Steven Spielberg) című filmekért.