ma 2024.10.2 16:37
Olvasási idő 0:43
Szécsi Krisztián

Budapesten mozizott Kate Winslet és Alexander Skarsgård

FILMEK + SOROZATOK ALEXANDER SKARSGÅRD BUDAPEST CELEBSZPOTTING KATE WINSLET MOZI

A budapesti Puskin moziban tartották Ellen Kuras "Lee" című filmjének stábvetítését, amiben a két színész egy házaspárt alakít.

Kate Winslet és Alexander Skarsgård szombaton a budapesti Puskin moziban járt, ahol Ellen Kuras Lee című filmjének stábvetítését tartották, derült ki a filmszínház Facebook-bejegyzéséből.

Az amerikai Ellen Kurast elsősorban Michel Gondry Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmjének operatőreként szokták ismerni, de olyan filmes nagyágyúkkal is dolgozott már, mint Martin Scorsese, Jim Jarmusch, Spike Lee vagy Sam Mendes.

Legújabb rendezése a modellből lett fotóriporter, Lee Miller (Kate Winslet) életének azon szakaszát mutatja be, amikor haditudósítóként a második világháború viszontagságairól készített fotós dokumentációt a Vogue magazinnak.

Lee Miller munkáinak köszönhetően a múlt század legsötétebb pillanatai kelnek életre: az elzászi csata, a buchenwaldi és dachaui koncentrációs táborok borzalmai, de tudósított Bárdossy László magyar miniszterelnök kivégzéséről is.

Leghíresebb fotóján ő maga szerepelt, amint Adolf Hitler müncheni lakásának fürdőkádjában mosakodik. Alexander Skarsgård a fotóriporter férjét, Roland Penrose-t alakítja.

A filmet 2022-ben Horvátországban és Magyarországon forgatták. Winslet már az első forgatási napon balesetet szenvedett, ezért kórházba szállították, a gyártást pedig fel kellett függeszteni. Végül annak ellenére is befejezte a filmet, hogy a hátsérülése miatt alig tudott lábra állni.

A Lee című film előzetesét itt tudjátok megnézni: