ma 2024.5.2 9:16
Olvasási idő 1:18
Maier Péter

„Ne hazudozz rólam, és akkor én sem mondok igazat rólad“ – Kendrick Lamar új diss trackje kőkeményen odapörköl Drake-nek

ZENE BEEF DRAKE HIP-HOP KENDRICK LAMAR

Az "Euphoria" című számban Lamar nemcsak rapperként, hanem apaként és emberként is sárba döngöli pályatársát.

Újabb állomásához érkezett a Kendrick Lamar és Drake párharca: ezúttal Lamaron volt a sor, aki kedden elő is állt Euphoria című diss trackjével, ami már a streamingfelületeken is elérhető, és amiben igazán súlyos dolgokkal oltja le kanadai pályatársát.

A 6 perces szám zeneileg olyan, mintha Lamar Mr. Morale & the Big Steppers című albumának egyik fiókban maradt dala lenne. A szövegben a rapper „manipulátornak és megrögzött hazudozónak” nevezi Drake-et, aki szerinte csak a rajongók kiszolgálásáért zenél, nem azért, mert bármilyen művészi vízióval rendelkezne. 

Lamar úgy fogalmaz, ő Drake „legnagyobb utálója“, utálja, ahogy jár, beszél és öltözködik. A legkeményebb vádak között ott van, hogy a kanadai rapper Lamar szerint nem is lenne méltó arra, hogy az N betűs szót használja, mert tulajdonképpen csak blackfishingel, vagyis eljátssza, hogy fekete.

De talán még keményebb az, ahogy terítékre kerülnek Drake esetleges szülői képességei: „Azt hiszitek, hogy az életem a rap? Van egy fiam, akit fel kell nevelnem, de látom, hogy erről te semmit nem tudsz” – hangzik el, majd több soron keresztül sorolja fel szülői feladatait, aztán hozzávágja, hogy Drake ezekkel valószínűleg nincs tisztában.

Kiemelt tartalom
Schwarcz Ádám egy eklektikus dark pop lemezzel búcsúzik Beton.Hofitól – Meghallgattuk a „0” című mixtape-et Schwarcz Ádám egy eklektikus dark pop lemezzel búcsúzik Beton.Hofitól – Meghallgattuk a „0” című mixtape-et 2024.3.12 18:43

Természetesen nem maradt ki az újra és újra előkerülő ghostwriterezés sem, ugyanis a kanadai rapperről sokszor pletykálták már, hogy szellemírókkal íratja a dalszövegeit. „Most egy szellemmel harcok vagy az MI-vel?“ – fogalmaz Kendrick Lamar, amivel arra utal, hogy Drake mesterséges intelligenciát is használt már zenekészítésnél, hogy megidézze Snoop Dogg és Tupac hangját. 

A megjelenésre Drake is reagált, aki a számot egy, a 10 dolog, amit utálok benned című filmből kivágott képpel gúnyolta ki, amin Julia Stiles karaktere éppen azt a verset szavalja, amiben a Heath Ledger „rosszfiú” karakterével szembeni sérelmeit sorolja. 

Drake reakciója Kendrick Lamar 'Euphoria' című diss trekkjére
Drake reakciója Kendrick Lamar 'Euphoria' című diss trekkjére Forrás Drake / Instagram

Kíváncsian várjuk, hogy Drake vajon dal formájában is reagál-e majd az Euphoria című számban elhangzottakra. Ha igen, az már a sztori sokadik felvonása lenne, a balhé ugyanis Lamartól indult, és az elején még J. Cole is benne volt, aki végül sűrű bocsánatkérések közepette kiszállt a sztoriból, Drake viszont nem hagyta annyiban, és pár hete ledobott egy diss tracket.