2024.4.15 8:41
Olvasási idő 1:22
Maier Péter

Drake nem hagyta annyiban: csípősen visszavágott Kendrick Lamarnak és mindenkinek, aki eszébe jutott

ZENE DRAKE J. COLE KENDRICK LAMAR THE WEEKND

Kendrick Lamar mellett The Weeknd, Future, Metro Boomin és Rick Ross is találva érezheti magát.

Nem hivatalos disstrekkje jelent meg Drake-nek, amelyben a kanadai rapper nem fogta vissza magát: Kendrick Lamar mellett The Weekndet, Future-t, Metro Boomint és Rick Rosst is betalálja a Push Ups című számban. 

A diss nem hivatalos csatornákon jelent meg, miután március végén Kendrick Lamar Future és Metro Boomin közös albumán szólt oda Drake-nek és J.Cole-nak. Ezt követően Cole vágott vissza először, ám ezt megbánta, és bocsánatkérések közepette el is tűntette a streamingfelületekről a 7 Minutes Drill című számát. Drake látszólag egyedül maradt a háborúban, mégsem hagyta annyiban a dolgot. 

A Push Ups (Drop & Give Me Fifty) című disstrekkben Lamar magasságával viccelődik, illetve leoltja azzal is, hogy olyan mainstream popelőadókkal featelt, mint a Maroon 5 vagy Taylor Swift. De kapja az ívet Future és Metro Boomin is, akiknek a lemezén Kendrick Lamar odapörkölt neki, sőt, még The Weekndet is betalálja pusztán azért, mert ő is szerepelt azon a We Don't Trust You című az albumon. Future-ről egyébként azt mondja, hogy a legnagyobb slágereit neki köszönheti, míg Metro Boomint azzal oltja le, ami a producereknek a legjobban fáj: „te csak kussolj, és csináld a dobokat“.

Kiemelt tartalom
Sírig tartó viszályoktól a zabigyerek kiteregetéséig: az 5 leghíresebb beef a hiphop világából Sírig tartó viszályoktól a zabigyerek kiteregetéséig: az 5 leghíresebb beef a hiphop világából 2023.12.14 16:01

Némileg meglepő módon Rick Ross sem maradt ki a célpontok közül, aki közel 50 évesen Drake szerint öreg már ehhez, ráadásul felhozza, hogy Ross még az egyik nőjét is lenyúlta. J. Cole árulását sem hagyja szó nélkül, bár róla csak annyit mond, nem érdekli, mit gondol, mert Lamar utolsó lemeze akkor is szar volt. A kanadai emszí szerint a beef már régóta ott volt a háttérben, de most jutott el oda, hogy nyilvánosan is beleálljon.

Rick Ross az, aki elsőként megmozdult a hétvégén megjelent diss után, és már meg is csinált egy saját trekket, amiben azzal vádolja Drake-et, hogy igazából egy fehér srác, aki a menőkkel akar lógni. The Weeknd pedig egy Insta-sztorival írta le az érzéseit a dologgal kapcsolatban:

The Weeknd reakciója Drake diss trekkjére
The Weeknd reakciója Drake diss trekkjére Forrás The Weeknd / Instagram

Drake disstrekkje egyébként sokakat meglepett, leginkább a színvonala miatt, az internet szerint ugyanis tőle váratlanul erős sorokat tartalmaz. Még Anthony Fantano zenekritikus  – aki nem igazán nevezhető Drake-rajongójának – is a hét legjobb megjelenései közé választotta a hivatalosan meg sem jelent dalt.