2024.4.8 13:48
Olvasási idő 1:21
Maier Péter

J. Cole máris Kendrick Lamar bocsánatáért esedezik, miután leoltotta egy pár napja megjelent számában

ZENE DRAKE HIP-HOP J. COLE KENDRICK LAMAR

A rapper egy fellépése közben beszélt arról, hogy tévedésnek tartja a "7 Minutes Drill" című számot, ami hamarosan a streamingplatformokról is eltűnhet.

Koncert közben, a színpadon vallott bűntudatáról J. Cole amerikai rapper, aki a múlt pénteken megjelent Might Delete Later című lemezén hozta ki a 7 Minute Drill című számot, amelyben Kendrick Lamarnak szúrt oda, írja a BBC.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a marhasültet Lamar melegítette fel, amikor Future és Metro Boomin albumának Like That című dalában vendégeskedett, amiben odaszúrt – elsősorban – Drake-nek, illetve rajta keresztül J. Cole-nak is. „Motherfuck the big three, n****, it's just big me“ – rappelte arra utalva, hogy nem tetszik neki, hogy Drake korábban őt, önmagát és Cole-t nevezte a hiphop nagy hármasának. Lamar inkább „nagy egyesben“ (til. saját magában) gondolkodik, és nem szeretne közösséget vállalni ezekkel a rapperekkel, Drake-kel legalábbis biztosan nem.

J. Cole a 2024 áprilisi Dreamville fesztiválon
J. Cole a 2024 áprilisi Dreamville fesztiválon Forrás Astrida Valigorsky/WireImage

J. Cole, akivel Kendrick Lamar korábban látszólag jó szakmai kapcsolatot ápolt (sokáig kollabalbumot is pletykáltak velük kapcsolatban), pénteken rakta ki Might Delete Later című meglepetéslemezét, amelynek 7 Minutes Drill című zárószámában arról rappel, hogy Lamar „úgy lecsúszott, mint a Simpson család“, az utolsó albumát pedig a „tragikus“ jelzővel illeti. 

Kiemelt tartalom
Schwarcz Ádám egy eklektikus dark pop lemezzel búcsúzik Beton.Hofitól – Meghallgattuk a „0” című mixtape-et Schwarcz Ádám egy eklektikus dark pop lemezzel búcsúzik Beton.Hofitól – Meghallgattuk a „0” című mixtape-et 2024.3.12 18:43

Vasárnap viszont az észak-karolinai Dreamville fesztivál közönségének elmondta, hogy kellemetlenül érzi magát a „béna“ és „idétlen“ disstrekk miatt. „Nem fogok hazudni nektek, az elmúlt két nap szörnyű volt. Rohadt közel voltam ahhoz, hogy visszaessek“ – fogalmazott a korábbi drogproblémáira utalva. Ezt követően bocsánatot kért Lamartól, a számot „tévedésnek“ nevezte, majd azt mondta, reméli, hogy „visszatalál a helyes útra“.

Cole arról beszélt: úgy érezte, nyomás van rajta, és vissza kell vágnia Lamarnak, mert körülötte mindenki háborús időknek nevezte az elmúlt időszakot, és mert „a világ vért akart látni“. Azt állította, nem akarta feltörölni a padlót Lamarral, a sorait valójában barátságosnak szánta, a végeredmény azonban nem ilyen lett, nincs összhangban a valódi érzéseivel. A továbbiakban Lamar életművét dicsérte, akit igazából a műfaj egyik legjobbjának tart, és reméli, hogy pályatársa nem pöccent be rá.

J. Cole arra is ígéretet tett, hogy a 7 Minutes Drill című számot el fogják távolítani a streamingplatformokról (vagy valamilyen frissített változatban kerül fel újra), így a Might Delete Later albumcím is új jelentéstartalmat kaphat.