2024.4.8 19:21
Olvasási idő 5:24
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp: Milyen kocsi lennél a csillagjegyed alapján?

ÉLETMÓD AUTÓK HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

Vajon egy megbízható Tesla-modell, egy letisztult BMW vagy egy Mini Cooper passzol hozzád a horoszkópod alapján?

Kos – Ford Mustang

Forrás GettyImages / Mark Gibson

Gyors, stílusos és megfizethető. Mivel Kosként az összes jegy közül az egyik legcélorientáltabb, legelszántabb vagy, nem kérdés, hogy ez a klasszikus sportkocsi lennél autóként. Megállíthatatlan, merész és vakmerő vagy, és nincs előtted semmi akadály. Sokan szeretnének veled mutatkozni, hiszen a szuper külsőd mellett remek tulajdonságokkal áldottak meg. Jó barátként senkit nem hagysz cserben a környezetedben, ahogy a Ford Mustangra sem jellemző, hogy lefullad egy hosszú úton. Teherbíró vagy, számodra nincs olyan, hogy túl sok. Persze nem árt, ha néha kicsit parkolópályára állítod magad, hogy kipihend a folyamatos és intenzív munkát, hiszen nap mint nap keményen dolgozol. 

Bika – Bentley Flying Spur

Forrás GettyImages / Robb Rice/Robb Report/Penske Media

Megérdemled, hogy luxusautó legyél, például egy Bentley. Végül is a csillagjegyedet a Vénusz uralja, ami a szépség és a gazdagság jelképe, éppen ezért illik hozzád tökéletesen ez a kocsi. Elegáns és letisztult, a belső tere pedig a modern külső mellett kifejezetten kényelemre lett tervezve. A te személyiséged is ezt tükrözi, szereted a szép, mutatós dolgokat, ellenben mindennél fontosabb számodra a praktikum, hiszen nem éred be azzal, ha valami csak szép, fontos, hogy legyen funkciója is. Biztonságos, pontos és megbízható, mint amilyen te vagy. Sőt, mivel folyamatosan a munkára koncentrálsz, és alig engedsz meg egy kis szabadidőt magadnak, a legtöbb mai Bentley ülése masszázsszékként is funkcionál, hogy még az elfoglaltabb napokon is képes legyél relaxálni kicsit.

Ikrek – Nissan Z

Forrás GettyImages / Jacek Boczarski/Anadolu Agency

Az 1969-es megjelenése óta a Nissan Z az egyik legagilisabb, legsportosabb autó a megfizethető kategóriában. Ikrekként könnyen alkalmazkodsz és adaptálódsz minden helyzethez, emellett szükséged van arra is, hogy folyamatosan változzanak körülötted a dolgok, hiszen képtelen vagy sok időt egy helyben tölteni. Nissan Z-ként (és Ikrekként) könnyedén manőverezhetsz bármilyen necces úton, hiszen minden helyzetben megállod a helyed. Annak ellenére, hogy kisebb méretű autóról van szó, nagyon masszív és strapabíró, emellett pedig rendkívül erős motorral lett felszerelve, hogy bírja a rázós utakat is. A márka egyik ikonikus darabja, nem csoda, hogy már a hetedik generációt készítik belőle. 

Rák – Fiat 500

Forrás GettyImages / John Keeble

Rákként nem kifejezetten érdekel a külcsín, a márka és a kinézet, ennek ellenére nincs ellenedre, ha a kényelem és a praktikum vonzó külsővel párosul. A Fiat 500 az igazi álomkocsi számodra, hiszen mindent megtestesít, amire szükséged lehet. Komfortos, letisztult, időtálló, mellette pedig jellemző rá a visszafogott design – egy Fiat 500-at vezetve a legvisszahúzódóbb Rákok sem érzik azt, hogy kinézik őket az autóból. Mivel mindennél fontosabb számodra a biztonság, mellette pedig kicsit földhözragadt is vagy, tuti, hogy ez a kocsi lennél, hiszen a Fiat 500-at nem ralizásra, hanem mindennapi használatra találták ki. Ez a kocsi igényli, hogy rendszeresen karbantartsák, te pedig imádsz a tulajdonodban lévő legkisebbtől a legnagyobb tárgyig mindent folyamatosan ellenőrizni, ápolni és javítgatni. 

Oroszlán – Ferrari Roma

Forrás Wikipédia

Oroszlánként tuti, hogy te is imádsz a középpontban lenni, szereted, ha minden szem rád szegeződik, és a környezeted issza a szavaidat. Persze, hogy egy luxusautó dukál hozzád, mégpedig egy Ferrari Roma, amit nem mindenki engedhet meg magának, csak az igazán kiváltságosak. Egy Ferrari nem arra lett tervezve, hogy a garázsban álljon egész nap, hanem arra, hogy folyamatosan az úton legyen és mindenki megcsodálhassa. Hasonló személyiséggel bírsz te is, nem szereted a háttérből figyelni a dolgokat, sokkal komfortosabban érzed magad, ha te vagy a középpontban. Mivel ez a márka státuszszimbólum, te pedig imádod a fényűzést és a luxuscikkeket, keresve sem találhatnánk olyan autót, ami jobban passzol hozzád.

Szűz – Tesla Model S

Forrás GettyImages / Bill Pugliano

Nem véletlen, hogy Los Angelesben minden második autó, amit a forgalomban látni, egy Tesla Model S, hiszen amellett, hogy stílusos és letisztult, ez az elektromos kocsi olyan biztonságos és precíz kialakítással rendelkezik, ami minden Szűz álma. Pontos vagy, megbízható, utálod halogatni a teendőidet, és mindig betartod a szabályokat. Egy ilyen szigorú életvitel és lazaságot nem tűrő magatartás mellé a legjobb választás egy Tesla lehet, hiszen ebben a kocsiban tuti, hogy megtalálható minden olyan funkció, amire szükséged van. Szűzként kifejezetten fontos számodra, hogy a lehető legkisebb legyen az ökológiai lábnyomod, pláne, ha te magad tudod számolgatni, hogy pontosan mennyivel csökken a szén-dioxid-kibocsátásod. Végül is a te csillagjegyed legfőbb tulajdonságai a logika, a szervezés és a hatékonyság, pont úgy, ahogy a Tesla Model S-nek is.

Mérleg – Porsche Panamera Turbo S

Forrás GettyImages / Martyn Lucy

Annak ellenére, hogy a harmónia, a békesség és a nyugalom embere vagy, ha vezetésről van szó, imádod a gyorsulást. Éppen emiatt illik hozzád tökéletesen egy Porsche, hiszen melyik másik márka jutna eszünkbe rögtön, ha egy szuper gyors kocsira gondolunk? Annak ellenére, hogy az esetek döntő többségében betartod a sebességhatárt, szereted tudni, hogy ha akarod, másodpercek alatt százra is felgyorsul a kocsid. Persze, hogy egy turbó típus passzol hozzád, hiszen a Panamera Turbo S modellt pont a sebességkedvelőknek találták ki. A klasszikus, elegáns design pedig gondoskodik arról is, hogy ne csak a vezetést élvezd, hanem gyönyörködhess is a kocsiban. Annak ellenére, hogy sportautóról van szó, négy üléssel rendelkezik, így sosem kell válogatnod, hogy melyik barátodat vidd el egy körre, ami jó hír, hiszen mindenki tudja, hogy Mérlegként mennyire nehezen hozod meg a legapróbb döntéseket is.

Skorpió – BMW 7-es sorozat

Forrás GettyImages / David Graff / Anadolu Agency

A Skorpió csillagjegyű személyek körül általában ott leng egy kis misztikum, egy kis rejtélyesség, hiszen akármennyire is ismersz egy Skorpiót, sosem tudsz rajta száz százalékosan kiigazodni. Karizmatikus és elbűvölő személyek, akiknek nehezen lehet ellenállni. Emiatt passzol hozzád tökéletesen a BMW 7-es sorozata, hiszen amellett, hogy sikkes, letisztult, egyfajta hanyag eleganciával lett megálmodva. Az a típusú kocsi, amelyiken annak ellenére akad meg mindenki szeme, hogy nem hivalkodó, nem kelt feltűnést a megjelenésével. Örök favorit, egyszerű és időtálló megjelenéssel, amit lehetetlen utánozni, akárcsak egy Skorpió kisugárzását. 

Nyilas – Jeep Wrangler

Forrás Getty Images / Smith Collection / Gado

Fogadjunk, hogy Nyilasként már te is álmodoztál arról, hogy egy Jeep Wranglert vezetsz... Egy ilyen szabad szellemű, kalandvágyó természet, mint te, biztosan imádná ezt az ikonikus Jeep-modellt, ami pontosan az ilyen embereknek lett megalkotva. Képzeld csak el magad, ahogy ebben a kocsiban ülve kelsz át a kavicsos, sziklás úton, mivel mindig is egy off-road-túrára vágytál. Imádod, ahogy lobog a hajad az úton, miközben nem kell másra figyelned, csak arra, hogy milyen szép a táj körülötted. Mivel ezt az autót igazi felfedezőknek találták ki, egyértelmű, hogy ez a kocsi lennél a csillagjegyed alapján. 

Bak – Range Rover

Forrás GettyImages / Chris Jackson

Ha klasszikus elnöki vagy magas pozícióban lévő személy hangulatát szeretnéd kelteni, nincs más dolgod, mint egy Range Rovert vezetni. Persze, hogy ez a kocsi illik hozzád, hiszen minden előkelőség, cégvezető és milliárdos, aki kicsit is komolyan veszi magát, ezt a típusú autót vezeti. Kényelmes, klasszikus, nem hivalkodó, ellenben mégis tekintélyt parancsoló kocsiról van szó, ami pontosan tükrözi a személyiséged. Fontos számodra a munka, és lényegében azért élsz, hogy elérd a kitűzött céljaidat, hogy alkalmazottból végre a saját magad ura lehess, hiszen Bakként született vezető alkat vagy. A rád jellemző elhivatottsághoz és szorgalomhoz párosul ez az autó is, nem véletlen, hogy II. Erzsébet angol királynő is imádta a Range Rovereket. 

Vízöntő – Mercedes Benz G-osztály

Forrás Instagram / Mercedes

Erről a kocsiról üvölt, hogy a vezetője egy jómódú, érzékeny lelkű filantróp, igaz, Vízöntő? A csillagjegyed alapján fontos számodra a társadalom jóléte és az, hogy minél több rászorulónak segíts, hiszen az igazságérzeted az egekben van. Innovatív vagy, és szereted, ha nem említenek senkivel egy lapon, így hozzád tökéletesen passzol a Mercedes, amivel mindezt a világ tudtára adhatod. Ráadásul a tágas kialakításnak és üléseknek köszönhetően rengeteg barátod elfér a kocsiban, akikkel közösen indultok el, hogy megmentsétek a világot. Annak ellenére, hogy ötcsillagos minőségről van szó, nem feltétlen célod a hivalkodás, hiszen ahogy például az Olsen ikreknek, neked is fontosabb a „csendes luxus“.

Halak – Mini Cooper Countryman

Forrás GettyImages / Anusak Laowilas/NurPhoto

A Mini Morris család összes autója közül a Countryman a legnosztalgikusabb típus, ami tökéletesen passzol hozzád, hiszen te is imádsz nosztalgiázni, a régi szép időkre emlékezni. Ez a kocsi a hatvanas évek Londonjára emlékeztethet, hiszen Mick Jagger is hasonló autóban járta az utakat. Retró hatású, modern elemekkel tarkítva a Mini Cooper tökéletes párosítás az álmodozó, kreatív és hatalmas képzelőerővel bíró Halak számára. Biztonságos, nem nehéz vele parkolni, és ha hirtelen meggondolod magad az úti céllal kapcsolatban, ezzel a kis méretű kocsival könnyen megfordulhatsz bárhol (pontosabban, ahol a KRESZ engedi). Mivel imádsz a barátaiddal időt tölteni, ez a négyajtós kocsi tökéletes arra is, hogy munka után felkapd őket, és együtt menjetek programozni. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!