2024.4.26 9:58
Olvasási idő 0:57
Krajnyák Petra

A ByteDance bejelentette, hogy nem áll szándékában eladni a TikTokot

TECH-TUDOMÁNY AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK SOCIAL MEDIA TIKTOK

Joe Biden szerdán írta alá a TikTok betiltását célzó törvényjavaslatot.

Két nappal azután, hogy Joe Biden amerikai elnök aláírta a TikTok betiltásáról szóló törvényjavaslatot, az app kínai anyavállalata kijelentette, hogy nem áll szándékában eladni az alkalmazást, írja a BBC. A ByteDance előtt ugyanis két választási lehetőség állt a törvény szerint, vagy lemondanak az amerikai felhasználókról, vagy rövid időn belül amerikai vevőt keresnek a TikToknak.

A ByteDance (字节跳动) egy másik tulajdonában álló platformon, a Toutiaon megosztott közleménye szerint a „külföldi médiában megjelent hírek arról, hogy a ByteDance eladja a TikTokot, nem igazak“. Ezt egy eladást pedzegető hírről készített képpel illusztrálták, amin a „pletyka“ (谣言) szó olvasható.

A ByteDance tagadta a TikTok eladásáról szóló híreket. Forrás Toutiao

A ByteDance 2023-as bevételei a 2022-es 80 milliárd dollárról 2023-ban közel 120 milliárd dollárra emelkedtek egy Aljazeerának nyilatkozó forrás szerint. Továbbá a lap értesülése szerint ugyan az USA a TikTok teljes bevételének mintegy 25 százalékát tette ki tavaly, de a TikTok napi aktív felhasználóinak száma az Egyesült Államokban csak mintegy 5 százaléka a ByteDance napi aktív felhasználóinak. Tehát a kínai cég nem szenvedne el akkora veszteséget, ha Amerikában valóban elérhetetlenné válna a TikTok.

Kiemelt tartalom
Jótékonysági estből a divat Super Bowlja – A Met Gálák eddigi legérdekesebb tematikáiból válogattunk Jótékonysági estből a divat Super Bowlja – A Met Gálák eddigi legérdekesebb tematikáiból válogattunk 2024.4.28 9:25

Kedden az amerikai szenátus elsöprő többséggel fogadta el a törvényjavaslatot, melyet  Biden elnök már másnap aláírt. A törvényt a TikTok megbízhatóságával kapcsolatos aggodalmak vezérelték, ugyanis az FBI szerint a kínai kormány hozzáférhet az amerikai felhasználók adataihoz, illetve az alkalmazást megfigyelésükre is használhatja. A vádakat a techcég következetesen tagadta, és állították, akkor se tennének ilyet, ha a kormány kérné őket erre.

@tiktok

Response to TikTok Ban Bill

♬ original sound - TikTok