2024.4.26 16:43
Olvasási idő 2:34
Szöllősi Anna

Illusztrátorok, akik nagyon kedvesen mutatják be, milyen egy párkapcsolat a négy fal között

Illusztrátorok, akik nagyon kedvesen mutatják be, milyen egy párkapcsolat a négy fal között
Forrás Instagram / Amanda Oleander
KULTÚRA INSTAGRAM KÉPREGÉNY KÖZÖSSÉGI MÉDIA ÖSSZEÁLLÍTÁS

A kapcsolat elején megfulladsz a rózsaszín ködtől, aztán azon kapod magad, hogy már nyitott ajtónál pisiltek egymás előtt. Íme 5 grafikus, akik megnevettetnek és néha meg is ríkatnak azzal, hogy elénk tárják, hogyan viselkednek a párok a négy fal között.

Amanda Oleander

A legintimebb dolgok a négy fal között történnek, amikor senki sem figyel: a néha viszontagságos együttalvás, az összeszorított foggal tűrt pattanáskinyomás vagy közös sírás a tévé előtt. Amanda Oleander Los Angeles-i művész éppen ezeket a bensőséges pillanatokat rajzolja meg, amiket elsősorban a férjével, Joey Rudmannal való kapcsolata inspirál, de a családdal és a barátokkal való interakciókból, valamint azokból a dolgokból is merít, amik egyedül történnek vele otthon. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

A m a n d a O l e a n d e r (@amandaoleander) által megosztott bejegyzés

„Mindig is érdekelt, hogyan viselkednek és élnek az emberek zárt ajtók mögött. Amikor Joey-ról és rólam van szó, vannak olyan pillanatok, amiket bárcsak megörökítene egy fotós, mint például az összebújás a kanapén vagy a közös fogmosás. Így hát fotós híján lerajzolom ezeket a momentumokat“ – mondta el egy interjúban.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

A m a n d a O l e a n d e r (@amandaoleander) által megosztott bejegyzés

Yehuda Devir

Yehuda Devir illusztrátor is a művészet eszközével enged betekintést a mindennapjaikba, amiket bájos, máskor szívfacsaró képregénybe ültet át. A One of Those Days című sorozatában a házassága van középpontban, amivel szinte bárki tud azonosulni, aki volt már valaha párkapcsolatban – ha éveken át dobálja fel a feeded a grafikákat, kicsit olyan érzésed van, mintha személyesen is ismernéd őket. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

YEHUDA DeVIR OFFICIAL (@jude_devir) által megosztott bejegyzés

Yehuda nemcsak a közös életük örömteli részeit, de kihívásokkal teli szegmensét is megosztotta, amikor a feleségével dokumentálták a gyerekvállaláshoz vezető rögös útjukat: több mint egy évig próbálkoztak a teherbeeséssel, mire összejött. Ezek a fotók a tőlük megszokott (fanyar) humorral és szellemességgel adják át az újra és újra megérkezett menstruáció okozta tehetetlenséget, vagy a naptár szerint szexelés groteszkségét. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

YEHUDA DeVIR OFFICIAL (@jude_devir) által megosztott bejegyzés

„Arra jöttünk rá, hogy egy saját család a legnagyobb alkotás, amiben reménykedhetünk“ –mondták el egy interjúban. 

Sarah Andersen

Sarah Andersen egyetemistaként, a Tumblr-ös érában kezdett el képregényeket posztolni, majd a munkásságát átköltöztette az Instagramra és a Facebookra, ahol eléggé ki is nőtte magát. A Sarah's Scribbles projekt a kócos hajjal és nagy fekete szemekkel ábrázolt főhősnő, Sara kalandjait mutatja be, aki szociális szorongással, önértékelési problémákkal, és persze krónikus lustasággal is küzd. A webcomic főleg a felnőtté válás nehézségeivel és a milleniálok problémáival foglalkozik, és azt feszegeti, milyen XXI. századi fiatalként hosszú távú kapcsolatban létezni.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Sarah Andersen (@sarahandersencomics) által megosztott bejegyzés

Enzo

Enzo egy filippínó-kanadai képregényrajzoló, aki egy évtizeddel ezelőtt a Cheer Up, Emo Kid című sorozatával kezdte a pályafutását. A modern életszemlélet jellemezte képregénysorozat többnyire a randizásról és a kapcsolatokról (vagy azok kudarcáról) szól, de időnként a szex, a drogok és a webdesign témája is képbe kerül. A művész saját élettapasztalataiból merít ihletet, és egy csomó minden foglalkoztatja őt a közös rituáléktól kezdve a partnerünk legfurcsább (és egyben imádnivaló) szokásaiig.

Szeretek rajzolni, hülye vicceket gyártani és csalódást okozni az embereknek. A képregényrajzolás tűnik erre a legjobb eszköznek

– áll a honlapján ars poeticája. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Enzo (@enzocomics) által megosztott bejegyzés

Catana Chetwynd

Catana Chetwynd már gyerekként csípte a képregényeket, például a Kázmér és Hubát vagy a Get Fuzzyt, és 22 évesen ő maga is rajzolni kezdett. Munkája során a párkapcsolatok stádiumait és azok különböző aspektusait mutatja be, a saját szerelmi életét alapul véve. A ma már Catana Comics néven futó projektet egyébként Catana megőrizte volna a fiókjának, de a barátja, John 2016-ban a Redditen online is megosztotta a munkáit, amik annyira aranyosak, hogyha egyszer elkezded őket pörgetni, egyszerűen nem tudod abbahagyni – ha szingli vagy, azért, ha pedig már arra sem emlékszel, milyen érzés szinglinek lenni, azért. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Catana (@catanacomics) által megosztott bejegyzés

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!