2024.5.2 10:44
Olvasási idő 1:05
Maier Péter

„Megkeseredtél már nagyon fiatalon“ – reagáltak a Pamkutya tagjai Dancsó Péter szektázós videójára

ARCOK DANCSÓ PÉTER INTERNET PAMKUTYA YOUTUBE YOUTUBER

Osbáth Márk és Norbi két külön videóban reagált Dancsó Péter kritikáira. Azt mondják, igazságtalannak érzik, amiket a youtuber róluk állított, szerintük a videós úgy kritizálja a tartalmaikat, mintha a berlini filmfesztivál zsűrijében ülne.

A Pamkutya tartalomgyártó duó tagjai reagáltak Dancsó Péter videójára, amelyben a youtuber David Pressman amerikai nagykövet influenszervacsoráit kritizálta, majd azokon keresztül beleállt az Osbáth Márk és Osbáth Norbi alkotta videós műhelybe is.

A Pamkutya tagjai külön-külön, két videóban reagáltak a pályatárs kritikáira. Osbáth Norbi azokra a szakmai kritikákra reflektált, amelyeket Dancsó a rövidfilmjeikkel, illetve szponzorált tartalmaikkal kapcsolatban megfogalmazott, illetve elmondta, hogy a nagykövettel való találkozásuk mögött semmilyen politikai befolyásolási célt nem kell felfedezni.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Pamkutya (@pamkutyagram) által megosztott bejegyzés

Osbáth Norbi a videója végén kifejtette, szerinte Dancsó Péter túl kevés időt tölt emberekkel, és túl sokat az interneten, majd így fogalmazott:

Megkeseredtél, már nagyon fiatalon.

Dancsó videójára a Pamkutya másik tagja, Osbáth Márk is reagált, aki szerint a munkásságukat és a személyüket is támadja a youtuber. Szerinte Dancsó olyan szemmel kritizálja a tartalmaikat, mintha a „berlini filmfesztivál zsűrije“ lenne, míg a saját videóival kapcsolatban nem ennyire igényes és kritikus.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Pamkutya (@pamkutyagram) által megosztott bejegyzés

„Peti, nem kell minket hülyének nézed“ – mondja Osbáth Márk arra reagálva, hogy Dancsó szerint a nagykövetségi meghívás arról szól, hogy tudat alatt behálózzák az influenszereket, majd politikai célokra használják fel őket.

Ne beszélj ilyen magabiztosággal olyan dolgokról, amikről semmit nem tudsz

– fogalmaz egyik utolsó mondatában a videós.

A beef onnan indult, hogy a magyar YouTube egyik első sztárja, Dancsó Péter hétfőn megosztott egy videót, amelyben a magyar tartalomgyártók közül többekbe – köztük Azahriah-ba és Whisper Tonba – is beleállt, illetve kritizálta azt, hogy David Pressman amerikai nagykövet „influenszer-gálaesteket“ tart. „Lassan már én maradtam az utolsó sok követővel rendelkező tartalomgyártó, aki nem állt be ebbe a belpesti szektába. Pedig azért próbálkoztak nálam keményen“ – mondta Dancsó.