ma 2024.10.22 12:12
Olvasási idő 1:34
Masszi-Rigó Csilla

Jön a Zara és a Nanushka közös kollekciója: férfiruházatot és lakberendezési tárgyakat is kínál a kollaboráció

DIVAT FÉRFIDIVAT LAKBERENDEZÉS NANUSHKA ZARA

A két márka együttműködéséből született kollekció darabjai jövő héttől lesznek elérhetőek a Zara üzleteiben.

A Zara bejelentette új együttműködését a világszerte ismert magyar divatmárkával, a Nanushkával. A férfiruházatra, ékszerekre és lakberendezési tárgyakra koncentráló Zara x Nanushka kollekciók a független márka innovatív kézművességét és funkcionális szépségét testesítik meg – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Nanushka.

A Nanushkát 2005-ben Sándor Szandra alapította Budapesten, akinek progresszív tervezési érzékenysége mélyen gyökerezik a magyar esztétikai hagyományokban, tükrözi Magyarország történelmét, valamint a tervező intuitív, előre tekintő szemléletét. A Zarával közösen létrehozott kollekciók mindegyike az ő „a Kelet találkozik a Nyugattal” elnevezésű megközelítése alapján készült.

Közös kollekciót dob piacra a zara és a nanushka
Forrás Zara x Nanushka


A férfiruházat a kényelmes mozgást és a lazább sziluetteket helyezi előtérbe, elegáns zakókkal, redőzött nadrágokkal, kötöttárukkal és denimmel kombinálva. A részletekre nagy hangsúly kerül, például bőrdíszítések, horgolt szegélyek és mintás sálak is megjelennek a darabokon.

A kötöttáruk tartalmaznak egy nagy méretű sálat, amely egy örökségi textilterv alapján készült, valamint egy szürke, „doboz“ szabású pulóvert, amelyet nagyított horgolt szegély díszít.

A kötött elemeket a denimruházatban is felhasználták. Az ingek klasszikus szabásúak, ecsetelt pamutból készültek, hozzájuk illő nadrágokkal érkeznek, továbbá egy selymes érintésű változat is elérhető, amelybe egy beépített sálat is terveztek.

zara nanushkazara nanushkazara nanushkazara nanushka
Galéria megtekintése
(7)

A jacquard mintás polárszettek két színváltozatban érhetők el, és egy másik, nagyított részletű minta díszíti őket, amely egy vintage textiltervből származik Sándor Szandra személyes archívumából. A cipők között szerepelnek bohém, hát nélküli babouche papucsok és közepes magasságú csizmák enyhén emelt sarokkal.


Sándor Szandra ékszerkollekciója esztétikai kapocsként szolgál a férfiruházat és a lakberendezési tárgyak között. A gondosan kidolgozott darabok között találhatóak gyűrűk, fülbevalók, fülmandzsetták és nyakláncok is.

Kiemelt tartalom
Kardigánok, Oxford ingek, tote bagek: Mik lesznek az utcai férfidivat legfontosabb trendjei 2024 őszén? Kardigánok, Oxford ingek, tote bagek: Mik lesznek az utcai férfidivat legfontosabb trendjei 2024 őszén? 2024.9.22 9:31

„A tervező vonzódása az organikus formákhoz és a kollektív emlékezet örökségéhez tükröződik egy Bauhaus ihletésű, ezüstözött fémdarabokból álló sorozatban, valamint egy különálló termékcsaládban, amely jade színű gyantát kombinál ezüstözött fémmel, és néha virágokkal vagy más, magyar és keleti hagyományokból származó mintákkal gravírozzák“ – írják.

zara nanushkazara nanushkazara nanushkazara nanushka
Galéria megtekintése
(6)

A lakberendezési kollekcióban tükröződik az a lelkesedés, amelyet a Zara csapata tanúsított Sándor Szandra tervezési irányelvei iránt. Ez a Nanushka márkanév alatt tervezett bútorok első jelentős választéka is. „A kollekció vibráló kaleidoszkópját kínálja a felületeknek és textúráknak, beleértve a gazdag fa tónusokat, a hűvös márványt és a rattan organikus tapintását“ – írják.

A kollekció kiemelt darabjai közé tartoznak a vintage ihletésű, kézzel festett virágmintás kerámiák, az organikusan absztrakt tálcák és újrahasznosított alumíniumból készült gyertyatartók, a totem ihletésű szögletes gyertyák, a márvány textúrájú oldalasztalok, valamint a szőnyegek és párnák, amelyek merész textúrájú, szín- és felületkombinációkkal hódítanak.


A kollekció október 28-tól, jövő hétfőtől, lesz elérhető világszerte a Zara és Zara Home boltokban, valamint a Zara weboldalán.