tegnap 2024.10.21 17:18
Olvasási idő 0:37
Kovács M. Dávid

Profi bokszolóként folytathatja pályafutását Iman Helif

SPORT ALGÉRIA IMANE KHELIF ÖKÖLVÍVÁS

Olimpiai aranyérme után a profi ökölvívás világában folytathatja pályáját a 25 éves Iman Helif, akinek Hámori Luca szerint annyira azért nem is nagy az ütőereje.

Sok ajánlata van a párizsi olimpián Hámori Lucát legyőző és súlycsoportjában aranyérmes Iman Helif algériai ökölvívónak, aki az An-Nahar nevű, arab nyelvű napilap értesülése szerint rövidesen a profi bokszban folytatja pályafutását.

„Hamarosan belépek a profi ökölvívás világába, bár még nem döntöttem el, hogy pontosan hol fogok versenyezni“ – idézi a 25 éves algériai olimpiai bajnok nyilatkozatát az MTI.

Iman Helif 2024 szeptemberében a milánói divathéten.
Iman Helif 2024 szeptemberében a milánói divathéten. Forrás Vittorio Zunino Celotto / Getty Images

Helif a nők 66 kilogrammos kategóriájában lett első Párizsban, noha a tavalyi világbajnokság negyeddöntője után a Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) diszkvalifikálta, mivel az orvosi vizsgálatok szerint a szervezetében magas volt a tesztoszteronszint.

Az olimpiáról és annak selejtezős folyamatából viszont az IBA-t zárta ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), majd rajtjogot biztosított Helifnek a párizsi játékokon, ahol magabiztos teljesítménnyel menetelt az olimpiai bajnoki címig.

Hámori Luca a budapesti Testnevelési Egyetem múlt heti konferenciáján többek között arról beszélt: nem érti, hogy az olasz Angela Carini miért adta fel mindössze 46 másodperc után a mérkőzést, ő nem érezte, hogy Helif annyira keményeket ütne.

Kiemelt tartalom
Hámori Luca szerint elkeserítő, hogy nem az olimpiai teljesítménye, hanem Iman Helif miatt emlékeznek rá Hámori Luca szerint elkeserítő, hogy nem az olimpiai teljesítménye, hanem Iman Helif miatt emlékeznek rá 4 nappal ezelőtt