ma 2024.10.15 8:26
Olvasási idő 0:39
Maier Péter

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt klasszis játékával, hatalmasat melózva nyert a magyar válogatott Boszniában

SPORT FOCI LABDARÚGÁS MARCO ROSSI SZOBOSZLAI DOMINIK

A magyar fociválogatott Bosznia-Hercegovina elleni meccse egyenlő erők küzdelmét hozta, de a döntő helyzetekben Marco Rossi csapata bizonyult jobbnak. Különösen Nagy Zsolt és Szoboszlai Dominik, akik mindkét gólban benne voltak.

Szoboszlai Dominik duplájával, 2–0-ra megverte a magyar válogatott Bosznia-Hercegovinát hétfő este Zenicában, a Nemzetek Ligájában.

A meccset a bosnyákok kezdték jobban, több nagy helyzetük is volt, de a magyaroknak is voltak próbálkozásai. A 38. percben végül a mieink szerezték meg a vezetést Szoboszlai találatával, aki Nagy Zsolt passzát váltotta gólra egy finom mozdulattal.

A második félidőt is a hazai csapat kezdte aktívabban, de a magyarok meg tudták duplázni előnyüket: a csapatkapitány egy Nagy által kiharcolt büntetőből volt eredményes.

34 százalékban volt nálunk a labda, de nem volt kevésbé veszélyes ellenfelénél a magyar csapat. Egyértelműen Szoboszlai volt a meccs embere, aki a Fotmob adatai szerint két gólja mellett két kialakított helyzetet, egy szerelést és hét labdaszerzést hozott össze.

Szoboszlai Dominik ünnepli gólját a Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája-meccsen, 2024. október 14-én
Szoboszlai Dominik ünnepli gólját a Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája-meccsen, 2024. október 14-én Forrás MTI/Illyés Tibor

A magyar csapat így harmadik Nemzetek Ligája-csoportjában, ugyanannyi (5) ponttal, mint amennyi a második hollandoknak van. A csoportot Németország vezeti, Bosznia-Hercegovina a negyedik.

Kiemelt tartalom
A Barcelona 17 éves sztárja olyan magasra juthat el, amiről azt hinnénk, lehetetlen: mit kell tudni Lamine Yamalról? A Barcelona 17 éves sztárja olyan magasra juthat el, amiről azt hinnénk, lehetetlen: mit kell tudni Lamine Yamalról? 2024.10.1 15:39

Legközelebb november 16-án, Amszterdamban lép pályára a válogatott azok ellen a hollandok ellen, akikkel pénteken döntetlent játszott. Három nappal később Budapesten, a németek ellen zárjuk a csoportkört.