ma 2024.10.22 9:14
Olvasási idő 1:07
Masszi-Rigó Csilla

Többféle kábítószert találtak Liam Payne szervezetében

ZENE ARGENTÍNA HALÁL KÁBÍTÓSZER LIAM PAYNE ONE DIRECTION

A boncolás során úgynevezett pink kokaint találtak Liam Payne szervezetében, amely többféle különböző kábítószerből áll.

Alig egy héttel ezelőtt, október 16-án hunyt el Liam Payne, a One Direction frontembere, miután kizuhant egy harmadik emeleti szállodaszoba erkélyéről Buenos Airesben. A hivatalos szervek jelenleg is vizsgálják, pontosan mi történt, az ABC forrásai szerint azonban a törvényszéki orvosszakértői vizsgálatok első részeeredményei azt mutatják, hogy az énekes szervezetében a halálának idején többféle kábítószer is dolgozott.

Az ABC News értesülése szerint a boncolás során úgynevezett pink kokaint találtak Payne szervezetében, amely egy különböző kábítószerekből, metamfetaminból, ketaminból, MDMA-ból és más anyagokból kevert drogmix, de az énekes kokaint, benzodiazepint és cracket is fogyasztott a halála előtti órákban. Ezeket az értesüléseket erősíti, hogy hotelszobájában egy rögtönzött, összetákolt alumíniumpipát is találtak.

Liam Payne egy 2019-es londoni fellépésen.
Liam Payne egy 2019-es londoni fellépésen. Forrás Jo Hale / Redferns / Getty Images

Payne halála előtt a szálloda egyik dolgozója hívta ki a hatóságokat, amiért az egyik vendégük feltehetően alkohol és kábítószer hatása alatt agresszívan viselkedett. A szállodai alkalmazott a segélyhíváskor azt is jelezte: mivel a szobája erkélyes, a vendég élete is veszélyben van.

Mire kb. hét perccel később kiértek a hatóságok, Liam Payne már kizuhant a harmadik emeletről. A 13-14 méteres magasságból történő esést követően 25 helyen szenvedett sérülést, csak a fejét érő ütés akkora volt, amely már nem összeegyeztethető az élettel.

A rendőrségi jelentés alapján nem kizárt, hogy Payne-t az egyik szállodai dolgozó látta el kábítószerrel. Bár a rendőrök kihallgatták az alkalmazottat, egyelőre nem vették őt őrizetbe és nem emeltek vádat ellene.

Amíg a boncolás teljes menete be nem fejeződik, a zenész teste Argentínában marad, így a helyi lapok értesülései szerint a temetésre leghamarabb novemberben kerülhet sor.

Kiemelt tartalom
Virrasztásokkal emlékeznek Liam Payne-re világszerte, novemberig csúszhat a temetés Virrasztásokkal emlékeznek Liam Payne-re világszerte, novemberig csúszhat a temetés tegnap 12:22 -kor
Amennyiben úgy érzed, segítségre lenne szükséged az alkoholról vagy drogról való leszokásban, nem félj megtenni az első lépést! A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége a nap 24 órájában ingyenesen elérhető a 116-123-os, valamint a 06 80 810-600 telefonszámon.