tegnap 2024.10.21 12:22
Olvasási idő 1:06
Kovács M. Dávid

Virrasztásokkal emlékeznek Liam Payne-re világszerte, novemberig csúszhat a temetés

ZENE ARGENTÍNA AUSZTRÁLIA EGYESÜLT KIRÁLYSÁG FRANCIAORSZÁG LIAM PAYNE ONE DIRECTION

Liam Payne halála miatt Madridtól Maniláig tartottak megemlékezéseket a rajongók a hétvégén. Az argentin lapok információi szerint az énekes temetésére leghamarabb a következő hónap első felében kerülhet sor.

Világszerte virrasztásokkal, megemlékezésekkel és közös éneklésekkel búcsúztatják a One Direction rajongói Liam Payne-t, a 2016-ban végleg megszűnt fiúzenekar múlt szerdán elhunyt énekesét.

A helyi rendőrség becslése szerint vasárnap mintegy 800-1000 ember gyűlt össze a londoni Hyde Parkban, ahol a gyászoló tömeg többek között a What Makes You Beautiful című számot is elénekelte a zenekar 2011-es, Up All Night című debütlemezéről.

One Direction-rajongók Liam Payne-re emlékeznek a glasgow-i György-téren (George Square) 2024. október 20-án.
One Direction-rajongók Liam Payne-re emlékeznek a glasgow-i György-téren (George Square) 2024. október 20-án. Forrás Martin Grimes / Getty Images

A BBC híre szerint hasonló megemlékezéseket tartottak többek között Birminghamben, Liverpoolban, Párizsban, Madridban, Sydney-ben, valamint a Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában is.

Glasgow-ban az emberek még annak ellenére is összegyűltek, hogy a szervezők a Brit-szigetekre hétvégén lesújtó, Ashley névre keresztelt vihar miatt kiadott figyelmeztetésekre hivatkozva elnapolták az eseményt.

Liam Payne szülővárosában, a Birmingham közelében fekvő Wolverhamptonban pénteken szintén együtt emlékeztek az emberek a Buenos Airesben elhunyt énekesre. A helyi, Szent Péter nevét viselő templom előtt péntek este nagyjából száz fő gyűlt össze.

Az énekes apja, Geoff Payne szintén pénteken felkereste a Buenos Aires-i szállodát, amelyben fia 31 évesen életét vesztette. Noha a család azt kérte, tartsák tiszteletben a gyászukat, a BBC cikke szerint a látogatást az argentin tévé is közvetítette, a helyszínen tartózkodó fotósokkal több rajongó is összetűzésbe került.

Kiemelt tartalom
„Ez egy csodás nap“ – posztolta Liam Payne a halála napján a Snapchaten „Ez egy csodás nap“ – posztolta Liam Payne a halála napján a Snapchaten 2024.10.17 12:01

Argentin lapok szerint novemberig csúszhat a temetés

Közben a Mirror helyi médiaértesülésekre hivatkozva arról ír, hogy Liam Payne temetésére várhatóan csak a jövő hónapban kerülhet sor. Amíg a toxikológiai vizsgálatok eredményei nem lesznek ismertek, az énekes holtteste várhatóan 10-15 napig Argentínában marad, csak a szükséges vizsgálatok után szállítják haza Angliába – írják.

A Mirror és az argentin sajtó szerint ezekből az információkból arra lehet következtetni, hogy a temetésre november első felében kerülhet majd sor. „Támogatjuk Liam Payne családját, és kapcsolatban állunk a helyi hatóságokkal” – közölte a brit nagykövetség a Clarín nevű argentin lappal.

Kiemelt tartalom
Liam Payne halálára való tekintettel elhalasztja turnéját Zayn Malik Liam Payne halálára való tekintettel elhalasztja turnéját Zayn Malik 2 nappal ezelőtt