ma 2024.10.17 12:01
Olvasási idő 1:12
Kovács M. Dávid

„Ez egy csodás nap“ – posztolta Liam Payne a halála napján a Snapchaten

ARCOK ARGENTÍNA HALÁL LIAM PAYNE ONE DIRECTION

Újabb részletek derültek ki Liam Payne halálával kapcsolatban: az egykori One Direction-tag 13-14 métert zuhanhatott a Buenos Aires-i szállodában, de a hotelmenedzser már előtte kétségbeesetten kért segítséget a még életben lévő férfi állapota miatt.

„Ez egy csodás nap itt Argentínában“ – mondta Liam Payne azon a felvételen, amit néhány órával a halála előtt tett közzé a Snapchaten. Ahogy a BBC cikke is rávilágít, a videó valamivel korábban készült, a rövid bejelentkezésben ugyanis az énekes barátnője, Kate Cassidy is feltűnik, aki addigra már elhagyta az országot.

Cassidy azt állította, eredetileg csak néhány (nagyjából öt) napot terveztek Argentínában tölteni, ám a latin-amerikai vakáció végül jóval hosszabb lett, több mint kéthetesre duzzadt. Ő maga október 14-én, hétfőn, adott hírt arról, hogy visszarepült Miamiba, Payne azonban továbbra is az országban tartózkodik.

One Direction-rajongók rögtönzött virrasztása a Buenos Aires-i szálloda előtt, amelyben Liam Payne életét vesztette.
One Direction-rajongók rögtönzött virrasztása a Buenos Aires-i szálloda előtt, amelyben Liam Payne életét vesztette. Forrás Luciano Gonzalez / Getty Images

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, Liam Payne szerdán életét vesztette, miután lezuhant egy Buenos Aires-i szálloda harmadik emeletéről. A sajtóban megjelent információk szerint a rendőröket egy agresszív férfi miatt riasztották a helyszínre, aki a betelefonáló szerint alkohol vagy kábítószer hatása alatt állhatott.

Kiemelt tartalom
Meghalt Liam Payne, a One Direction egykori tagja Meghalt Liam Payne, a One Direction egykori tagja ma 00:10 -kor

Később kiderült, hogy a rendőrséget a hotelmenedzser értesítette, aki a hívásban jelezte: „amikor [a rendzavaró] magánál van, az egész szobát tönkreteszi”, a szobája ráadásul erkélyes, ezért a vendég élete is veszélyben van. „Kérem, küldjenek valakit, segítségre van szükségünk“ – idézi a betelefonálót egy hangfelvétel alapján az Associated Press.

Payne nem sokkal a mentőszolgálat megérkezése után esett le az erkélyről. Alberto Crescenti, a helyi mentőszolgálat vezetője elmondta: az énekes mintegy 13-14 métert zuhant, és annyira súlyos, „az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket“ szenvedett, hogy „nem volt lehetőség az újraélesztésre”. Halálát helyi idő szerint 17 óra 11 perckor állapították meg.

Noha Crescenti nem kívánt arról nyilatkozni, hogy véletlen baleset vagy szándékos öngyilkosság történt, Pablo Policicchio, a biztonsági minisztérium kommunikációs igazgatója később azt állította, hogy Payne „kiugrott a szobája erkélyéről”. A szálloda előtt hamarosan nagy tömeg gyűlt össze, ahol főleg rajongók gyászolták az elhunyt énekest.

Az énekesről a közösségi médiában többek között Paris Hilton, Liam Gallagher, Ty Dolla Sign, a teljes Backstreet Boys, valamint Harry Styles anyja, Anne Twist is megemlékezett.