ma 2024.10.17 0:10
Olvasási idő 0:58
Kovács M. Dávid

Meghalt Liam Payne, a One Direction egykori tagja

ZENE GYÁSZ LIAM PAYNE ONE DIRECTION

Egy Buenos Aires-i szálloda emeletéről zuhant le, halálának körülményeit már vizsgálják a hatóságok.

31 éves korában meghalt Liam Payne, a One Direction egykori tagja, miután lezuhant egy Buenos Aires-i szálloda harmadik emeletéről, írja a helyi rendőrség közlése nyomán a CNN.

Liam Payne egy 2019-es londoni fellépésen.
Liam Payne egy 2019-es londoni fellépésen. Forrás Jo Hale / Redferns / Getty Images

A rendőrség közleménye szerint az angol énekes az argentin főváros Palermo negyedének egyik szállodájánál vesztette életét szerdán. Holttestét a szálloda belső udvarán találták meg a kiérkező mentők, halálának körülményeit a hatóságok vizsgálják.

A Reuters helyi lapok információi nyomán arról ír, hogy a rendőrséget egy agresszív férfi miatt riasztották a helyszínre, aki kábítószer vagy alkohol hatása alatt állhatott, de a hatóságok első körben nem mondták ki, hogy ez a személy Payne lett volna.

Alberto Crescenti, a városi sürgősségi orvosi szolgálat igazgatója a Todo Noticias argentin tévécsatornán jelentette be az énekes halálát, a felmerülő kérdésekre azonban nem válaszolt, így egyelőre azt sem tudni, hogy baleset vagy öngyilkosság történt.

Liam Payne a 2010-ben alakult, majd 2016-ban végleg feloszlott One Direction tagjaként vált világhírűvé, amit rajta kívül Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan és Louis Tomlinson alkotott. (Az énekes október elején Niall Horan Buenos Aires-i koncertjén is feltűnt.)

Payne ezt követően szólókarrierbe kezdett, bemutatkozó albumát LP1 címmel hozta ki 2019 decemberében. Legutolsó dala, a Teardrops idén márciusban jelent meg, ezzel a számmal szerette volna felvezetni már készülő második nagylemezét.

Liam Payne 2017 óta apa volt, ekkor született meg kisfia a Girls Aloud egykori tagjától, Cheryl Cole-tól, akivel az ezt megelőző évben jöttek össze, 2018-ban azonban már szakítottak is. Pályája alatt nyíltan vállalta alkoholproblémáit, függősége mellett öngyilkos gondolatairól is őszintén beszélt.