ma 2024.10.22 15:02
Olvasási idő 1:23

Beton.Hofi, Jane Goodall és Kásás Tamás is feltűnik a Madhouse születésnapi receptkönyvében

GASZTRO BETON.HOFI KÖNYV MADHOUSE VENDÉGLÁTÁS

Idén ünnepli a negyedik szülinapját budapesti Madhouse, aminek alkalmából egy olyan könyvet adtak ki, amely híres embereken, emlékezetes sztorikon, novellákon és idézeteken keresztül meséli el az Anker köz leghangulatosabb helyének történetét.

Hogy kerül egy történetbe Jane Goodall, Beton.Hofi, Ónodi Eszter és Kásás Tamás? Úgy, hogy mindannyian megfordultak már a budapesti Madhouseban, ráadásul saját, exkluzív menüjük is volt, csakúgy mint számos más művésznek, színháznak, ügynek. Ezeket az együttműködéseket, történeteket és recepteket mutatja be a nemrég megjelent Mad Cook Book című kiadvány.

Nyitása óta a budapesti Madhouse egyszerű craft bárból és bisztróból egy olyan hellyé alakult, amelyben összeér a gasztró, a művészet, a közösség és a tenni akarás. Az elmúlt négy évben a hely general managere, Takács György és executive chefje, Piszkor Norbert rendszeresen kért fel ismert embereket, vendégséfeket, színházakat, szervezeteket közös menüalkotásra.

Az ételek minden esetben illeszkedtek az adott együttműködő személyiségéhez, tevékenységéhez, inspirálódtak gyerekkorból, üzenetekből és életmódból.

Éppen ezért nagyon izgalmas ételek készültek a vegántól kezdve a zsidó vagy ghánai fogásokon át egészen a színház vagy a zene által inspirált fogásokig. Ezeket a menüket néhány hétig lehetett kapni a Madhouse-ban, az együttműködésekkel pedig minden esetben egy-egy karitatív ügyet is támogatott a csapat. Ennek bemutatására jött létre a kötet.

Forrás MADHOUSE

Mad Cook Book című kiadványban közel 50 recept jelenik meg, olyan együttműködőkkel karöltve, mint Kásás Tamás, Beton.Hofi, a Fish Zenekar, Farkasházi Réka, Brasch Bence, Joe Walker, Bányai Judit, a Bohémian Betyars zenekar, Sena és Élő Márton, Jane Goodall, Turai Barnabás, a Carson Coma zenekar, Borbás Róbert, Ónodi Eszter és Nagy Zsolt.

Kiemelt tartalom
Három történet a huszadik század keleti blokkjából, hogy sose feledjük, mit tehet meg velünk egy elnyomó rendszer Három történet a huszadik század keleti blokkjából, hogy sose feledjük, mit tehet meg velünk egy elnyomó rendszer 2024.10.13 9:55

Készültek ételek Jókai Mór örökségét megidézve a telexes Ács Bori tolmácsolásában, a Centrál és TÁP színházhoz, a Woodapest Egyesülethez, a We Are Open kezdeményezéshez és a Budapest Parkhoz kapcsolódóan, valamint olyan vendéggasztroarcokkal közösen is, mint Petykó István, Stoller Márton, Mester Miklós vagy Horváth Boldizsár.

A kiadványban izgalmas fotók, grafikák, művek is helyet kaptak a Street Gallery projekt nyomán, illetve az elmúlt időszakban italmenüs kooperációkkal kapcsolódó rapszcénát képviselő zenészek is megjelennek, mint Co Lee, Lil Frakk, Gege, Franko és Ótvar Pestis.

Így a Mad Cook Book nem egy újabb receptkönyv, sokkal inkább a Madhouse mint helyszín és közösségi tér, illetve a hozzá kapcsolódó ismert emberek, ügyek, törekvések közös története, személyes sztorikon, novellákon, idézeteken, képeken és persze recepteken keresztül bemutatva – írják.

A kiadvány az Anker közi Madhouse-ban, illetve annak hivatalos oldalán is beszerezhető.