tegnap 2024.10.21 10:10
Olvasási idő 1:06
Kovács M. Dávid

Vízből kiugró kardhal szúrt mellkason egy olasz szörföst Indonézia partjainál

SPORT INDONÉZIA KARDHAL OLASZORSZÁG SZÖRF

A 36 éves Giulia Manfrini népszerű tartalmai révén a közösségi médiában is ismert volt, egy tragikus szörfbalasetben vesztette életét a Mentawai-szigetek egyikénél.

Szokatlan és különösen tragikus módon vesztette életét egy olasz szörfoktató, miután egy kardhal halásosan megsegebesítette Indonézia egyik kedvelt szörfparadicsomában, írja a Telegraph.

A 36 éves Giulia Manfrini éppen egy hullámon lovagolt, amikor egy vízből kiugró kardhal kardformaszerűen megnyúlt felső állkapcsával mellkason szúrta a Szumátrától nyugatra elterülő Mentawai-szigetek egyikénél, a szigetcsoport legnagyobbjának számító Siberuttól délre elterülő Masokut szigeténél.

A balesetnek két másik szörfös – Massimo Ferro és Alexandre Ribas – is szemtanúja volt, akik azonnal bajba jutott társuk segítségére siettek. A kardhal hegyes orra mintegy öt centiméter mély szúrt sebet okozott a nő mellkasának bal (tehát szív felőli) oldalán. A szörföst ugyan kórházba szállították, az életét azonban már nem tudták megmenteni.

Giulia Manfrini egy Torinó melletti Venaria Reale kisvárosból származott, majd jogi diplomát szerzett, illetve snowboardedző lett, idővel azonban magával rántotta a szörfözés, ezért hamarosan Balira költözött, ahol szörfoktatóként dolgozott. Népszerű tartalmai miatt a közösségi médiában is ezrek, tízezrek követték.

A Telegraph híre szerint a nő holttestét előbb a Szumátra nyugati partjainál fekvő Padang kikötőjébe hajóztatják, majd onnan szállítják haza, Olaszországba. „Halálhíre mindannyiunkat megrázott, tehetetlenül állunk a tragédia előtt“ – közölte az eset kapcsán Fabio Giulivi, Venaria Reale polgármestere.

„Úgy hisszük, úgy halt meg, hogy azt csinálta, amit szeretett, egy olyan helyen, amit szeretett. Giulia volt ennek a cégnek az éltetője, a szörf, a hó és az élet iránti mindenkire átragadó lelkesedésére mindenki emlékezni fog, aki valaha találkozott vele“ – búcsúzott tőle az utazási iroda, amelynek nemcsak munkatársa, hanem társalapítója is volt.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

AWAVE Travel (@awavetravel) által megosztott bejegyzés

A cég közleménye szerint a baleset idején a párja is vele volt.