ma 2024.10.7 16:15
Olvasási idő 0:55
Maier Péter

Taylor Swift a leggazdagabb női zenész a világon, és az egész iparágban is csak egy előadó előzi meg

ZENE FORBES JAY-Z PÉNZÜGYEK RIHANNA TAYLOR SWIFT

Már csak Jay-Z előzi meg a leggazdagabb zenészek között Taylor Swiftet, aki az “Eras Tour” sikere után Rihannát is maga mögött hagyta a Forbes aktuális listája szerint.

Taylor Swiftet nevezte meg a leggazdagabb női zenésznek a Forbes, miután a 34 éves popsztár nettó vagyonát 1,6 milliárd dollárra (nagyjából 586,6 milliárd forintra) becsüli a lap. Az Eras Tour hatalmas pénzügyi sikerének köszönhetően Swift Rihannát előzte meg a legtehetősebb női zenészek között, de az egész iparágban is Jay-Z az egyetlen művész, aki jelenleg a pennsylvaniai születésű énekesnő előtt foglal helyet a mértékadó pénzügyi lap listáján.

A Billboard a Forbes kiadványát idézve azt írja, Taylor Swift az első olyan zenész, aki szinte kizárólag a dalaiból és koncertjeiből származó bevételek által került a milliárdosok sorába. Becsült vagyonában 600 millió dollárt számolnak a turnékból és a jogdíjakból, valamint 600 millió dollárt a zenei katalógusából, és erre jön még 125 millió dolláros ingatlanvagyona.

Swift ezzel a Forbes leggazdagabb emberekről szóló listáján a 2 117. helyre került, megelőzve olyan női ikonokat, mint Dolly Parton (450 millió dollár), Barbra Streisand (460 millió dollár), Celine Dion (550 millió dollár), Beyoncé (760 millió dollár), Madonna (850 millió dollár) és Rihanna (1,4 milliárd dollár), aki annak ellenére szorult Swift mögé, hogy a vagyona – alvómódba helyezett – zenei projektje mellett több vállalkozásból adódik össze.

Kiemelt tartalom
Még csak augusztus van, de Rihanna máris visszarepít minket az iskolába – Itt a Fenty x Puma Creeper Phatty ‘In Session’ kollekció Még csak augusztus van, de Rihanna máris visszarepít minket az iskolába – Itt a Fenty x Puma Creeper Phatty ‘In Session’ kollekció 2024.8.1 17:22

Swift egyébként jelenleg a második leggazdagabb zenész a világon, már csak az a Jay-Z előzi meg, akinek nettó vagyonát 2,5 milliárd dollárra (nagyjából 915 milliárd forintra) becsüli a Forbes. 

Taylor Swift a 2024 szeptemberi MTV VMA-n
Taylor Swift a 2024 szeptemberi MTV VMA-n Forrás Noam Galai/Getty Images for MTV

Taylor Swift jelenleg pihen, de nem sokáig, ugyanis az Eras Tour utolsó menetelése október 18-án kezdődik meg Miamiban, a Hard Rock-stadionban.