ma 2024.10.7 16:45
Olvasási idő 1:23
Hering András

Madonna gyászol: elhunyt öccse, aki hosszú évtizedekig volt táncosa, művészeti vezetője és koncertrendezője is

ZENE MADONNA

63 éves korában meghalt Christopher Ciccone amerikai táncos, designer, Madonna öccse. A popkirálynője posztjában is érzelmes búcsút vett rákban elhunyt testvérétől.

Christopher Ciccione két évvel volt fiatalabb Madonnánál, karrierjét táncosként kezdte. Húszas évei elején, az énekesnőt követve, New Yorkba költözött, majd Madonna háttértáncosaként kezdett dolgozni, a Lucky Star című klipjében is feltűnik - írja a 24.hu.

Később is folytatták a közös munkát: ő lett a Blond Ambition World Tour és a The Girlie Show turnék művészeti igazgatója. De nemcsak a zenei pályán működtek együtt: ő tervezte, például, az énekesnő manhattani lakását, amely az Architectural Digest címlapjára is került. Madonna mellett Dolly Partonnak és Tony Bennettnek is rendezett klipeket.

Kapcsolatuk azonban nem volt zökkenőmentes, ahogy azt Ciccone a 2008-ban megjelenő Íme a nővérem, Madonna című könyvében is írta. A legnagyobb konfliktusforrás a pénz volt, a férfi elmondása szerint ugyanis Madonna nem fizette meg őt kellően. Azt is az énekesnő számlájára írta, hogy a beleegyezése nélkül hozta nyilvánosságra, hogy Ciccione meleg, de a férfi szerint kapcsolatukban az is törést okozott, amikor az énekesnő hozzáment Guy Ritchie-hez, aki Ciccone benyomásai szerint homofób volt. 2012-ben, egy interjúban azonban azt nyilatkozta, hogy rendbe hozták kapcsolatukat.

Kiemelt tartalom
A 90-es évek divatikonjai, akik egy életre beleégtek a kollektív emlékezetbe és a popkultúrába A 90-es évek divatikonjai, akik egy életre beleégtek a kollektív emlékezetbe és a popkultúrába 2024.9.12 12:32

Madonna hosszú Instagram-posztban búcsúzott testvérétől, akiről azt írta, hogy ugyan nehéz szavakba önteni, miféle kötelék volt köztük, egykor a legfontosabb ember volt az életében. 

Ő volt a hozzám legközelebb álló ember olyan sokáig, nehéz megmagyarázni a köztünk lévő köteléket. De abból a megértésből nőtt ki, hogy mi mások vagyunk, és a társadalom megnehezíti a dolgunkat, mert nem követjük a status quót. Megfogtuk egymás kezét, és végigtáncoltuk gyermekkorunk őrületét, valójában a tánc egyfajta szuperragasztó volt, ami összetartott minket


– írja Madonna, majd folytatja:

A tánc felfedezése a mi kis középnyugati városunkban megmentett engem, aztán jött a bátyám, és őt is megmentette (…) Amikor végre összeszedtem a bátorságom, hogy New Yorkba menjek táncosnak, a bátyám követett, és ismét megfogtuk egymás kezét, és végigtáncoltuk New York őrületét.

Madonna és öccse, Christopher Ciccone 1997-ben, a Golden Globe díjkiosztó afterpartyján.
Madonna és öccse, Christopher Ciccone 1997-ben, a Golden Globe díjkiosztó afterpartyján. Forrás Gary Friedman/Los Angeles Times via Getty Images

Ezt követően azt is elmondja, hogy mindig is csodálta testvérét, akinek ugyan éles nyelve volt és sokszor őt sem kímélte, azonban mindig megbocsátott neki.

Együtt szárnyaltunk a legmagasabb magasságokban, és együtt bukdácsoltunk a legmélyebb mélységekben. Valahogy mindig újra egymásra találtunk, fogtuk egymás kezét és táncoltunk tovább


– írta Madonna Instagram-posztjában. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Madonna (@madonna) által megosztott bejegyzés