2024.9.25 11:02
Olvasási idő 0:42
Maier Péter

Lehúzza a rolót a TikTok rövidéletű zenei streamingszolgáltatója

TECH-TUDOMÁNY SPOTIFY TIKTOK ZENE

A TikTok Music tavaly indult, de a techcég inkább az „Zenealkalmazásba“ funkcióra összpontosítana, és nem lesz a Spotify vagy az Apple Music konkurenciája.

A TikTok kedden bejelentette, hogy megszünteti saját streamingszolgáltatását, a TikTok Musicot. Az Indonéziában, Brazíliában, Ausztráliában, Szingapúrban és Mexikóban elérhető szolgáltatás november 28-ig üzemel.

A TikTokot fejlesztő vállalat inkább a „Zenealkalmazásba“ („Add to Music App“) funkciójára fog összpontosítani, amely tavaly novemberben indult, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a TikTokon felfedezett zeneszámokat néhány kattintással elmenthessék az általuk preferált streamingplatformon.

„Ez a funkció már több száz millió zeneszám playlistre mentését tette lehetővé a partnereinknél“ – mondta Ole Obermann, a TikTok zenei üzletfejlesztésért felelős globális vezetője egy nyilatkozatban.

„November végén bezárjuk a TikTok Musicot, hogy arra a célunkra összpontosíthassunk, hogy a TikTok szerepét tovább növeljük a zenehallgatás és a zenei streamingszolgáltatások értékének növelésében, a művészek, a dalszerzők és az iparág javára.“

Obermann nyilatkozata annak fényében különösen érdekes, hogy tavaly júliusban a TikTok azzal a szánt szándékkal hirdette be saját zenei platformját, hogy konkurenciája legyen olyan óriásoknak, mint a Spotify vagy az Apple Music. A TikTok Music megszüntetésével (és azzal, hogy nem is terjeszkedett a tesztelő országokon kívül) a cég egyértelművé tette, az új irányvonala az, hogy együttműködjön ezekkel a platformokkal.