2023.7.25 11:13
Olvasási idő 1:20
Maier Péter

Saját zenei szolgáltatót hoz a TikTok – a Spotify-t is versenyre hívhatja

TECH-TUDOMÁNY SPOTIFY TIKTOK

A TikToknál úgy vannak vele, hogy ha már úgy is ők csinálnak a dalokból slágerekett, akkor náluk lehessen hallani is őket.

Készül a TikTok Music nevű alkalmazás, amelynek a bétaverzióját már öt országban kipróbálhatják a tesztelők. A szolgáltatás a Spotify versenytársa lehet: valamivel olcsóbb, ráadásul olyan hangokhoz is hozzáférést ad, ami más streamingfelületeteken nincs fent. A CNBC szerint a zenei alkalmazás össze lesz kapcsolva a Tiktok-fiókokkal, mindig naprakész és személyre szabott zenei tippeket ad majd.

A Tiktok Music egyelőre Ausztráliában, Mexikóban, Szingapúrban, Indonéziában és Brazíliában érhető el. Indonéziában és Brazíliában az új alkalmazás váltotta fel a Ressót, mindkettő a ByteDance tulajdonában van.

A fiókok szinkronizálása lehetővé teszi, hogy lejátsszuk a TikTokon mentett dalokat a zenei alkalmazásban, és fordítva, az alkalmazásban kedvelt dalokat használhatjuk a TikTok-videóinkban. A kiválasztott felhasználók bétaverzióban tesztelhették az újdonságot, az első három hónap ingyenes volt, később pedig 8,18 dollárba került az Egyesült Államokban a havi előfizetés. Összehasonlításképpen, a Spotify az Egyesült Államokban havi 10,99 dollárba kerül.

Kiemelt tartalom
A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? 2024.4.24 18:45

A Tiktok Music úgy néz ki, mint egy közösségi médiaplatfrom: görgethetünk a dalok 30 másodperces előnézetei között, amelyeket lájkolhatunk, hozzájuk szólhatunk vagy megoszthatunk, akárcsak a TikTokon – írja a Verge. Shazam-szerű szolgáltatást is kínálnak, ahol rögzíthetünk egy dalrészletet, amit aztán megtalál. Szintén izgalmas, hogy a Spotify-hoz hasonlóan a TikTok Music-on is találhatunk szerkesztői lejátszási listákat:

Az elmúlt évek slágerei közül sok a TikToknak köszönheti a népszerűségét, és az újdonsült versenytársak, mint Spotify, illetve az Apple Music playlistjei is tele vannak olyan dalokkal, amelyek aktuálisan a platformon futnak nagyot. A cég együttműködik a Sony Music, a Universal Music Group és a Warner Music Group lemezkiadókkal, aminek köszönhetően többmillió dallal tölti meg zenei könyvtárát.