ma 2024.10.6 8:19
Olvasási idő 4:23
Masszi-Rigó Csilla

Októberi streamingajánló: ezeket nézheted a Netflix, Disney+ és Max kínálatában, ha menekülnél az esős, szürke hétköznapok elől

FILMEK + SOROZATOK FILMAJÁNLÓ HBO MAX NETFLIX SKYSHOWTIME STREAMING

Úgy tűnik, a streamingplatformok is tudják, az október tökéletes hónap ahhoz, hogy tucatnyi újdonsággal kényeztessék a nézőket. Számos horror és vígjáték érkezik a következő hetekben, a teljesség igénye nélkül íme a legígéretesebb újdonságok.

Kezdődik a bekuckózós szezon, egyre hamarabb sötétedik és a szürke, esős napokon mi más is eshetne jobban, ha nem egy kiadós filmezés? Októberre a nagy streamingszoltáltatók is visszatértek, így a hónapban megszámlálhatatlanul sok újdonsággal kecsegtetnek. Listánk korántsem teljes, ugyanakkor íme jó néhány film és sorozat a Netflix, a Max, a Disney+ és a SkyShowtime kínálatából, amely élvezetessé teszi a spooky seasont. 

Eileen 

Két nő különleges kapcsolatot alakít ki egymással egy fiatal bűnözőket fogvatartó börtönben. Az Eileen Anne Hathaway és Thomasin McKenzie főszereplésével egy olyan pszichológiai thriller, amely a kanapéhoz szögez, aztán pedig napokig nem megy még ki a fejedből. 

Megjelenés: október 1., SkyShowtime

Chucky 

Nem, most nem a klasszikus Chucky filmeket ajánljuk, ugyanis végre kijött a gyilkos babáról szóló sorozat. A vörös ördögöt egy középiskolás fiú viszi haza a szomszédos garázsvásárról, ahogy azt pedig már mind tudjuk, a baba nem fog csendben porosodni a szoba polcán. Chucky lesz az iskola réme, néhány gyereken és kivételezetten kívül pedig mindenki életét tönkreteszi egy pillanat alatt. 

Megjelenés: október 1., SkyShowtime

A konyhafőnök asztaláról: Tészta

Négy különböző séf négy különböző szemszögből mutatja be a világ különböző gasztrokultúráinak tésztaféléit az olasz klasszikusoktól az ázsiai változatokig. Ismerd meg a tésztakészítés művészetét világhírű séfekkel, akik elmesélik kulináris utazásaikat és az ízletes specialitásaik mögött megbújó történeteket.

Megjelenés: Netflix, október 2. 

Love is blind 7. évad

A sikeres valóságshow-sorozat a hetedik évadjával tér vissza, mi pedig újra megismerhetünk néhány fiatal, szerelmet kereső szinglit, akik között teljesen látatlanban alakul ki románc vagy éppen ellentét. A Netflix szerint nagyon fordulatos évadnak nézünk elébe, ahol a bimbódzó románcokat próbára teszi a valódi élet, amely a kapszulákon kívül várja a játékosokat.

Megjelenés: október 2. Netflix

Lélegzet-visszafojtva

Az 1930-as évek Oklahomájában, a régió borzalmas porviharai közepette egy nő meg van győződve arról, hogy a családját komoly veszély fenyegeti egy baljós lény által, akit senki sem lát. 

Megjelenés: október 3. Disney+

Borzalmak városa 

Stephen King klasszikusával hivatalosan is kezdetét veszi a vámpíros "hoa hoa hoa season" (csak gépeld be a Google keresőjébe, hogy Twilight), ezúttal azonban tényleg ijesztő vérszívók kopognak be az ablakon azt kérve, engedjük be őket. Márpedig ha egyszer beengedsz egy vámpírt a házadba, többé nem kell venned tartós tejet. 

Megjelenés: október 3., Max

Fülig beléd zúgtam 3. évad

Charlie és Nick készen áll, hogy a következő szintre emeljék a kapcsolatukat. Ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, kapcsolatuk eddigi legnagyobb kihívásával találják szemben magukat.

Megjelenés: október 3. Netflix

A platform 2. 

Miután egy titokzatos vezető ráhúzza saját törvényeit egy szintekre bontott kegyetlen börtön működésére, egy új érkező lázadást szít az ételelosztás módja ellen. De vajon sikerül-e a börtön lakóinak felszabadulni? A sikeres első rész után jön a folytatás, kérdés, tud-e még újat mutatni a spanyol film?

Megjelenés: október 4. Netflix

Ami belül van

Egy esküvő újra összehoz egy csapat régi barátot, a találkozás azonban közel sem csak mélyenszántó beszélgetéseket és kellemes lerészegedéseket tartogat számukra. Az egyik tag egy különös játékot hoz, amely igazi rémálommá változtatja a szereplők életét, és melynek hatására mindenki kifordul önmagából. 

Megjelenés: október 4. Netflix

The Franchise 

Hogyan is zajlik a ma oly népszerű szuperhősfilmek forgatása? Bár a The Franchise egy képzeletbeli film elkészülését dokumentálja, érdemes lehet elgondolkodni azon, mennyire élethűen veti bele magát a filmgyártásba Daniel Brühl és csapata. Egy dollármilliókat felemésztő film elkészítése stresszes feladat, amely a díszletépítőktől kezdve a színészeken át a rendezőkig mindenkit komoly próbatétel elé állít. 

Megjelenés: október 7., Max

A fiú és a szürke gém 

Az anyja után sóvárgó ifjú Mahito bemerészkedik egy világba, ahol az élők és a holtak együtt léteznek. Ezen a helyen megszűnik a halál, az élet pedig újraindul. Hayao Miyazaki (Chihiro szellemországban, A vándorló palota) legújabb animéje részben önéletrajzi ihletésű fantasy életről, halálról, alkotásról, és tisztelgés a barátság jelentősége előtt. (ADS Filmek) 

Megjelenés: október 7. Netflix 

Tomb Raider: Lara Croft Legendája

Sokunk gyerekkorának kedvenc kalandora ezúttal nem videójátékban, nem mozifilmen, hanem egy animációs filmsorozatban tér vissza. 

Megjelenés: október 10. Netflix

Outer Banks 4. évad

Mi történik, miután a hat fiatal megtalálja a régóta hőn vágyott kincset? Eljön a Kánaán, vagy ismét elindul a hajsza? Minél nagyobb a tét, annál nagyobb a vesztenivaló. A sorozat negyedik évada két részletben érkezik a Netflixre. 

Megjelenés: október 10., második felvonás: november 7. 

Riválisok 

Az 1986-ban játszódó Riválisok fejest ugrik a brit kereskedelmi televíziózás világába, ahol az üzletek a Disney+ leírása szerint nemcsak a tárgyalókban, de az ágyban is köttetnek.

Megjelenés: október 18., Disney+

Nő a reflektorfényben

Egy feltörekvő színésznő és egy megszállott sorozatgyilkos útjai keresztezik egymást a 70-es évek Los Angelesében, a The Dating Game forgatásán. A film igaz történetet dolgoz fel. 

Megjelenés: október 18. Netflix

This Is the Zodiac Speaking

A világ egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának kiléte mai napig kérdéses. A zodiákus a hatvanas évek második felében követett el gyilkosságokat, mindeközben pedig sorozatosan hívta fel magára a figyelmet rejtvényekkel és telefonhívásokkal. David Fincher 2007-es filmje után most dokumentumfilm készült a titokzatos elkövetőről, sokak szerint az első számú gyanúsított nem más volt, mint Arthur Leigh Allen, akit konkrét bizonyíték híján sosem ítéltek el. 

Megjelenés: október 23. Netflix

Grotesquerie 

Borzasztó bűncselekmények és gyilkosságok sorozata nyugtalanít egy kisvárost. Lois Tryon (Niecy Nash) nyomozó úgy érzi, hogy ezek a bűncselekmények kísértetiesen személyesek, mintha valaki – vagy valami – gúnyolódna vele. Mivel nincs semmi nyom, és nem tudja, hová forduljon, elfogadja Megan nővér segítségét. Azonban egy olyan baljós helyzetben találják magukat, amely csak több kérdést vet fel, mint amennyi választ az. A sorozatban még egy váratlan ismerős is felbukkan, Taylor Swift rajongók, figyeljetek!

Megjelenés: október 23., Disney+

Lisa Frankenstein

Halloweeni cukiskodás a tinifilmek kedvelőinek. A Lisa Frankenstein egyszerre hajaz bármelyik szerelmes tinifilmre, az Ollókezű Edwardra és az Eleven testek című filmre, teszi mindezt a nyolcvanas évek hangulatával és ruháival. 

Megjelenés: október 26., SkyShowtime

Hysteria! 

És jöjjön még egy tinihorror-sorozat a nyolcvanas évekre felfűzve, ezúttal egy kisvárosi bandáról, akik úgy akarnak hírnevet szerezni, hogy sátánista dalokat kezdenek el írni. Igen ám, csak hogy a városban sorra tűnnek el emberek rejtélyes körülmények között, hamarosan pedig maga az ördög kezdi el kísérteni az embereket, köztük azt a pár középsikolás srácot is, akik csak figyelmet akartak kapni kirívó zenéjük által. 

Megjelenés: október 28., SkyShowtime

The Real Murders of Elm Street

Ahogy nálunk szinte minden város rendelkezik egy Kossuth vagy Petőfi utcával, úgy az amerikai városok zömében is találhatunk Elm Streetet. Az ID sorozatában hat különböző történtetet ismerhetünk meg a legádázabb amerikai gyilkosokról és tetteikről, mindezt első kézből olyan emberek által, akik valamilyen szálon kötődnek a történetekhez. Ha már unod Freddy Kruegert, az idei halottak napjára tökéletes program lesz ez a sorozat. 

Megjelenés: október 31., Max

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!