ma 2024.10.7 14:34
Olvasási idő 1:09
Maier Péter

Az eddigieknél családiasabb környezetben koncertezik Budapesten Tommy Cash

ZENE BUDAPEST KONCERT TOMMY CASH TURBINA

Ismét Magyarországon játszik Tommy Cash, az észt világsztár, aki olyan előadókkal működött már együtt, mint Charli XCX, Bbno$ vagy A.G. Cook. Idén decemberben a Turbinában csípheti el a hazai közönség.

December első napján a nyolcadik kerületi Turbinában koncertezik a provokatív húzásairól – például a vibrátorkollabjáról – ismert észt világsztár, Tommy Cash (vagy ahogy ő írja: TOMM¥ €A$H). 

Ahogy a szervező Live Nation írja, a merész vizuális és hangzásvilágáról ismert Cash nemcsak rapper, hanem képzőművész is, aki a posztszovjet esztétikát és a globális trendeket a nyers gyengédség és a csavaros humor keverékével ötvözi.

Miután felrobbantotta az észt szórakoztatóipari színteret, Tommy Cash sikere gyorsan túlnőtt hazáján. 2022 tavaszán három hónapos világkörüli turnéjával az USA-t és Európát is bejárta.

Videói folyamatosan nemzetközi sikert aratnak, a Little Molly klipjével 17 millió megtekintést ért el a YouTube-on. Több mint egymillió Instagram-követővel rendelkezik, és az ott közzétett alkotásainak többsége jóval több mint 100 ezer lájkot gyűjt.

Tommy Cash
Tommy Cash Forrás Tommy Cash

2019-ben a ¥€$ című albumát mintegy 50 európai helyszínen mutatta be, és az USA-ban Oliver Tree turnéjának vendégeként több mint 20 amerikai és kanadai városban koncertezett. Cash keresett popelőadó, aki a legnagyobb fesztiválokon – mint a Glastonbury, a Roskilde vagy éppen a Sziget – lép fel, több tízezres közönség előtt.

Kiemelt tartalom
Hová menjünk, miket nézzünk októberben? – 5 kiállítás, amivel feldobhatod az idei őszt Hová menjünk, miket nézzünk októberben? – 5 kiállítás, amivel feldobhatod az idei őszt 2 nappal ezelőtt

Számos világhírű zenésszel és vizuális művésszel dolgozott együtt, többek között olyan előadókkal, mint Mata, a Jeleel!, Salvatore Ganacchi vagy Quebonafide. Legutóbbi dalai, mint a Tango Bbno$-val, az It’s Crazy It’s Party Käärijaval vagy az Untz és a Sex Olympics című extrém videója egy olyan világba hívja a hallgatókat, ahol az érzelmi kifejezőkészség nem ismer határokat.

2021-es Moneysutra című EP-jén olyan neves előadók működtek közre, mint Diplo, $uicideboy$ vagy Bones Riff Raff. Az együttműködőinek listája folyamatosan nő, Charli XCX-től a Boys Noize-on át A. G. Cookig vagy a Little Bigig.

Tommy Cash már többször felforgatta Budapest klubjait, december 1-jén pedig ismét családias körülmények között élvezheti extravagáns dalait a hazai közönség a Turbinában.

A koncertre szóló jegyek múlt péntek óta kaphatók a Live Nation oldalán.