ma 2024.10.3 9:26
Olvasási idő 0:43
Maier Péter

Outletekben, ötödáron árulja az Adidas a korábban több száz dollárt érő Yeezy cipőket

DIVAT ADIDAS CIPŐK GAZDASÁG KANYE WEST SNEAKER YEEZY

Már két éve, hogy Kanye West antiszemita megszólalásai miatt az Adidas felbontotta az együttműködését a Yeezyvel. Úgy tűnik, valamennyi cipő még áll a raktárakban, ezektől áron alul próbálnak megszabadulni.

30 dollárért (nagyjából 11 ezer forint) árul Yeezy cipőket outletjeiben az Adidas. A márka két éve, Kanye West antiszemita megnyilvánulásai óta próbálja kitakarítani a megmaradt darabokat a raktáraiból, miután 2022-ben megszüntették együttműködésüket a Yeezyvel.

A Laced Heat nevű Instagram-oldal a napokban egy New York állambeli outletből osztott meg egy videót, amin az látható, hogy a korábban 400-500 dolláros újraeladási árakon mozgó sneakerektől most 30-40 dollárokért próbál megszabadulni az Adidas.

Ahogy látható, a Yeezy Qntm és a Yeezy Boost 700 MNVN több mint 80 százalékkal az eredeti retail ár alatt van a polcokon.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Faraz G (@laced_heat) által megosztott bejegyzés

Való igaz, a Yeezy, illetve Kanye sneakerpiaci pozíciója már a partnerség hivatalos felbontása előtt hanyatlani kezdett, de még azután is szép összegek folytak be a termékeladásokból.

Ezzel szemben most azt láthatjuk, hogy egy olyan termékcsalád, amely egykor 1-2 milliárd dollár éves forgalmat bonyolított le – és az utángyártott termékek piacán is meghatározó volt –, most egy outlet üzletben foglal helyet más halványuló Adidas-termékek mellett.

Korábban az Adidas vezérigazgatója, Bjørn Gulden azt mondta, 2024-ben legalább önköltségi áron szeretnének továbbadni a megmaradt Yeezyken.

Kiemelt tartalom
Beszerzési áron szabadulna az Adidas a Kanye Westtel közösen piacra dobott Yeezy cipőktől Beszerzési áron szabadulna az Adidas a Kanye Westtel közösen piacra dobott Yeezy cipőktől 2024.2.1 14:53