A cikk a L'Oréal Paris megbízásából készült.
ma 2024.10.16 13:03
Olvasási idő 2:07

Tippek az otthoni hajfestéshez, hogy ne a fodrászunknak kelljen menteni a menthetetlen

DIVAT HAJFESTÉS SZÉPSÉG

A féltartós hajfestékekkel való otthoni kísérletezés amellett, hogy olcsóbb, mint elmenni egy fodrászszalonba, izgalmas kihívás is lehet, feltéve, ha nem fullad kudarcba... Hoztunk néhány tippet, hogy elégedett legyél az eredménnyel!

Elhatároztad, hogy beújítasz valami új sérót, és már rég kinézted az álomfrizurád a Pinteresten? A drogériákban vásárolható, úgynevezett féltartós hajfestékek hamarabb kikopnak, tehát úgy próbálhatsz ki valami menő színt, hogy nem kell évekre elköteleződnöd. A szalonszerű eredményhez viszont érdemes betartani néhány fontos irányelvet, alább hoztunk pár tippet!

Előkészület 

Az otthoni hajfestés könnyen kudarcba fulladhat, ha nem készülünk rá megfelelően. Érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen hajfestéket válasszunk: olyat, ami tartósabb vagy olyat, ami néhány mosás után kikopik. A boltokban háromféle festék kapható: 

  • Tartós festék: nagy a fedőképessége és mélyen behatol a hajszálakba. Ezt bízzuk a fodrászra, ne próbáljuk ki otthon! 
  • Félig tartós festék: nagyszerű kísérletezéshez, a hajmosások alkalmával fokozatosan halványodik. Ideális otthoni használatra. 
  • „Bulifesték“, ami az első hajmosás után kikopik. 

Az árnyalat kiválasztásakor érdemes számításba venni, hogy milyen színű hajjal dolgozunk: például, ha fekete hajad van, és platinaszőke festéket vásárolsz, hidrogénezés nélkül ne számíts rá, hogy úgy fogsz kinézni, mint Barbie, valószínűleg csak néhány árnyalattal fogod tudni világosítani a hajszínedet. 

Kiemelt tartalom
„A szépség hitelességgel kezdődik” – Interjú Bauer Évivel, a megújult Krémmánia főszerkesztőjével „A szépség hitelességgel kezdődik” – Interjú Bauer Évivel, a megújult Krémmánia főszerkesztőjével 2024.8.12 8:16

Ne feledkezz meg a mennyiségről sem: ha hosszú és vastag hajad van, kettő-négy dobozra is szükséged lehet. Ne spórolj a festékkel, ezzel elkerülheted a nem kívánt foltokat. 

Ha nem szeretnél túl merészen kísérletezni, de mégis változásra vágysz, jó választás lehet a L'Oréal Paris Casting Creme Gloss termékcsalád 29 árnyalatának egyike. Ezek a félig tartós színek amellett, hogy új színt adnak, amely akár 28 hajmosásig is kitart, táplálnak és fényes hatást biztosítanak. A termék ammóniamentes, így kíméletesebb a hajadhoz és a bőrödhöz. Természetes hajszínre, és már festett hajra is alkalmazhatod. 
Forrás L'Oréal Paris

Hogyan fogj hozzá?

Fontos, hogy ne moss hajat közvetlenül a festés előtt! A fejbőr természetes olajokat termel, amelyek megvédenek az esetleges irritációtól, emellett a pigmentek is jobban megtapadnak a száraz és alaposan kifésült hajon.

Kezdd azzal, hogy négy egyenlő részre osztod a hajad: először válaszd el középen, majd a bal és jobb oldalt újabb két-két részre, amiket műanyag hajcsattal tűzz fel! Ha nem tudod, hogyan csináld pontosan, ez a bemutatóvideó nagy segítségedre lesz.  

Vigyázz a foltokkal! A hajfesték könnyen nyomot hagy a bőrön és a ruhán. Ha nem szeretnél tetőtől talpig összekoszolódni, kend be vazelinnel vagy krémmel a haj körüli bőrfelületeket.


A félig tartós festék dobozában öt dolgot találsz: a színt, festékelőhívót, kondicionálót, kesztyűt és a használati utasítást, amit gondosan be kell tartani. 

Kiemelt tartalom
Koraérett Z-k és örök fiatal Y-ok: tényleg gyorsabban öregszik a Z generáció?  Koraérett Z-k és örök fiatal Y-ok: tényleg gyorsabban öregszik a Z generáció? 2024.8.4 9:52

Mielőtt elkezdenéd a festést, győződj meg róla, hogy nem vagy allergiás az összetevőkre, úgy, hogy felviszel néhány csepp festéket a csuklódra vagy a füled mögé, és vársz néhány percet. Ha kipirosodik, megduzzad, viszket a bőröd, vagy rosszul érzed magad, ne használd a terméket!

Így csináld!

Miután összekeverted a színt a festékelőhívóval, az applikátor hegyével először a hajtövekre vidd fel a színt, majd egy gumikesztyű segítségével alaposan masszírozd be a fejbőrödbe. Ezután az ujjaidat vagy egy ecsetet használva, fentről lefelé haladva oszlasd el alaposan a festéket, hogy minden szálra jusson. 

Most következik a folyamat legkönnyebb és legidegőrlőbb része, a várakozás – a pontos várakozási időt a mellékelt használati utasításon találod. Ezután alaposan öblítsd le a hajadat vízzel, majd most meg samponnal, egészen addig, amíg a leöblített víz tiszta nem lesz. A mosás végén használd a mellékelt kondicionálót: vidd fel a nedves hajra, várj néhány percet és öblítsd le hideg vízzel, majd hagyd megszáradni. A balzsamtól puhább lesz a hajad, és segít „rögzíteni” a színt.