ma 2024.10.7 8:26
Olvasási idő 0:57
Maier Péter

Milák Kristóf erőnléti edzője elmondta: az úszó akkor is keményen edzett, amikor a világ nem tudta, hol van

SPORT 2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA MILÁK KRISTÓF ÚSZÁS

Zala György szerint az olimpiai felkészülés alatt nem nagyon lehetett úszásról beszélgetni Milák Kristóffal, autókról és divatról sokkal inkább.

Magyar Úszó Szövetségnek adott interjút Zala György két olimpiai bronzérmes kenus, aki jelenleg erőnléti edzőként dolgozik, és egyike azoknak, akik akkor is kapcsolatban álltak Milák Kristóffal, amikor az úszó eltűnt a nyilvánosság elől.

„Mi rengeteget edzettünk a Honvédban, még akkor is, amikor a világ nem tudta, hol van. Megvallom, én ezt a »hol a Milák?« kérdést egy kicsit felfújtnak éreztem akkor is, hiszen neki napra és órára előre meg kellett adnia a tervezett hollétét. Valami oka lehetett ennek az »elvonulásnak«, de én a részletekről nem tudtam, és nem is kérdezgettem Kristófot erről az egészről“ – mondta.

Zala György állítása szerint csak olyan vonatkozásban beszél Milákkal úszásról, hogy mi a következő versenye, és hogy az milyen felkészülést kíván. „Akár hiszi, akár nem, én például a mai napig nem tudom, hol és kivel fogja folytatni az úszóedzéseket. Nekem azt mondta: nyugi, ősszel megmondom, ki lesz az új edzőm. Rájöttem, ha véletlenül elkezdek az úszásról beszélni, akkor ő kikapcsol, én pedig elhallgatok. Így úszásról gyakorlatilag nem is beszélünk“ – mondja az úszószövetség alkalmazásában álló erőnléti edző.

Kiemelt tartalom
Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval 2024.8.25 11:05

Arra a kérdésre, hogy miről lehet Milák Kristóffal beszélgetni, ha nem úszásról, Zala azt válaszolta, hogy az autók és a divat a kedvenc témája. „Ha ezek szóba jönnek, nincs időhatár, rengeteget tud a legkülönfélébb márkákról, félelmetes a lexikális tudása.“ Szerinte Milák szeret elegánsan öltözködni, és az órák is nagyon érdeklik. „A csajokról vagy a barátnőjéről viszont ritkán esik szó. Ami neki kényes téma, azt lehetőleg elkerüljük“ – mondja Zala.