2024.9.5 18:00
Olvasási idő 2:16
Szöllősi Anna

7 vad testközpontú Insta-fiók, ami keveri a szexualitást a művészettel

7 vad testközpontú Insta-fiók, ami keveri a szexualitást a művészettel
Forrás Instagram / Slimelord
DESIGN KÖZÖSSÉGI MÉDIA MŰVÉSZET ÖSSZEÁLLÍTÁS

A megkérdőjelezhetően szigorú szabályok ellenére az Instagram a kezdetek óta a kreativitás és inspirációszerzés egyik internetes bástyájának számít. Összegyűjtöttünk 7 fiókot, ami az erotikával ötvözi a művészetet, a testábrázolást fókuszba helyezve.

Az Instagram cenzúraszabályai az elmúlt években számos művészt üldöztek el a platformról, ahol sokáig minden olyan tartalom tiltott volt, amit szexuális jellegűnek ítélt meg az algoritmus, többek között a női mellbimbó ábrázolása sem volt engedélyezett, egészen a tavalyi év elejéig. Az alábbi művészek és tervezők, akik a testtel, és főleg női formákkal dolgoznak, kiskapukkal megtaláltak az erotikus és explicit közötti szürkezónát, kijátszva az Instagram figyelő szemeit. A Dazed válogatása alapján hoztunk néhányat!

1. Jade O'Belle 

Jade O'Belle modell, művész, kreatív igazgató és most már filmrendező – Birthright című rövidfilmje szeptemberben jelent meg – a női testre összpontosít művészeti projektjeiben: főleg a szobrászat, a különféle jelmezek és rituálék eszközével vizsgálja a női identitást, azzal a céllal, hogy visszaszerezze, újjáteremtse és dekolonizálja azt.

2. Gab Bois

Bois az emberi testet a legszokatlanabb tárgyakkal és dolgokkal, például ételekkel mixeli. Repertoárjában találunk narancsból készült melltartót, póréhagymát imitáló szoknyát vagy mohatakarót idéző kardigánt. A fotós és vizuális művész játékos munkái és nem mindennapi anyagválasztásai olyan nagy márkák figyelmét is felkeltették, mint a Balenciaga, a Marc Jacobs vagy az Isa Boulder.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Gab Bois (@gabbois) által megosztott bejegyzés

3. Misha Japanwala

Misha Japanwala többnyire mellvérteket készít, aminek első prototípusához saját magát használta modellként, amikor meztelen felsőtestét öntötte ki szilikonból.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Misha Japanwala (@mishajapanwala) által megosztott bejegyzés

Kiállításra szánt legújabb kollekcióját Topográfia névre keresztelte, ahol a testet a dinamikus és változó természeti képződményekkel állítja párhuzamba.

Topográfia dokumentálja és tiszteli a zsírt, a csomókat, a görbületeket és a ráncokat, a testünket mint tájképeket mutatja be. 

– mondta el a kollekcióról. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Misha Japanwala (@mishajapanwala) által megosztott bejegyzés

4. Nusi Quero

Quero leginkább 3D-s, extravagáns couture fűzőiről ismert, és számos híres emberrel dolgozott már együtt: ő rajzolta Elon Musk exfeleségének, Grimesnek az egészhátas tetoválását, Beyoncé az általa tervezett fűzőt viselte a Renaissance albumborítóján, illetve Kylie Jenner és Lily-Rose Depp is hordta már a darabjait. Quero építészetet tanult és szakmáját tekintve zenész, nem rendelkezik hivatalos divatszakmai képesítéssel, és munkáin látszik, hogy egészen intuitív módon alkotja meg a futurisztikus couture darabokat.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Nusi Quero (@nusi_quero) által megosztott bejegyzés

5. Foxxatron

Daniel Foxx tartalmait rendszerint eltávolítja a platform, ahova valahogy mindig visszatalál. „Újraposztolás nélkül 🍑” – írta egy fotójához. Foxx – aki egészen absztrakt módon ábrázolja a női testet – azzal szerzett magának nagy nívót az iparágban, hogy nemrég Megan Thee Stallionnal és Future-rel dolgozott együtt a Pressurelicious című dal artworkjében. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Foxxatron (@foxxatron) által megosztott bejegyzés

6. Slimelord

Az interneten csak Slimelord néven ismert fotós és művész egy speciális, ragacsos anyaggal dolgozik, amit ő készít el házilag mindenféle színben. Látványos, és talán kicsit disturbing is, ahogy az anyag a testhőtől megpuhulva szétfolyik a modellek testén. Jó hír azok számára, akik otthon is ki szeretnék próbálni a műveletet, hogy Slimelord a szokatlan trutyit literszámra árulja.

művészet, szexualitás
Forrás Instagram / Slimelord

7. Julia Shoots

A svéd fotográfust és képzőművészt mindig is érdekelte a test geometriája és különböző textúrái, amiket szoborként, festményként vagy a természeti környezet részeként ábrázol. Mióta Los Angelesbe költözött (egy olyan országon belüli városba, ahol a női testek erősen politizáltak), munkái markánsabbá váltak és még erőteljesebb üzenettel bírnak. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Julia SH (@juliashoots) által megosztott bejegyzés

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!