ma 2024.10.16 16:00
Olvasási idő 1:09
Krajnyák Petra

Újabb színészekkel bővült a Szörnyetegek harmadik évadának szereplőgárdája

FILMEK + SOROZATOK ED GEIN GYILKOSSÁG NETFLIX SOROZATGYILKOS SOROZATOK

Charlie Hunnam mellett Laurie Metcalf, Tom Hollander és Olivia Williams is szerepelni fog a plainfieldi mészárosról szóló harmadik évadban.

Laurie Metcalf, Tom Hollander és Olivia Williams is csatlakozik a Szörnyeteg(ek) címre keresztelt antológiasorozat stábjához, írja a Variety.

A filmes szaklap információi szerint az Ed Geinről szóló harmadik évadban Metcalf az amerikai sorozatgyilkos anyját, Hollander Alfred Hitchcock angol filmrendezőt, Williams pedig az ő feleségét, lma Reville-t fogja alakítani.

Laurie Metcalf Forrás IMDB

Sok egyéb szerepe mellett Laurie Metcalf alakította például Greta Gerwig Lady Bird című filmjében a címszereplő édesanyját, Marion McPhersont, Tom Hollander meleg milliomosként tűnt fel A Fehér Lótusz második évadában, Olivia Williams pedig A korona és a Dűne: Prófécia című sorozatokból lehet ismerős.

Tom Hollander Forrás IMDB

Ryan Murphy, a sorozat társalkotója szeptemberben jelentette be, hogy az új évad „szörnyetegét“ Charlie Hunnam kelti majd életre, akit korábban az Arthur király: A kard legendája és az Úriemberek című filmekben is láthattunk.

Olivia Williams Forrás IMDB

A plainfieldi mészárosként emlegetett Gein az 50-es évek Amerikájának egyik legrettegettebb gyilkosa volt, aki 1955 és 1957 között nem csupán embereket ölt, hanem egy otthonához közeli temetőből holttesteket ásott ki, amiket aztán darabokra szedett, ezekből pedig trófeákat, ruhákat és háztartási eszközöket készített.

Kiemelt tartalom
Megnéztük és végigszörnyülködtük a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztorit Megnéztük és végigszörnyülködtük a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztorit 3 nappal ezelőtt

Ed Gein alakja ihlette többek között Robert Bloch Pszicho című regényét, ami alapján Alfred Hitchcock elkészítette pályája és minden idők egyik leghíresebb filmjét, a Psychót. Ugyancsak Gein szolgált inspirációként Thomas Harris A bárányok hallgatnak című regényének, majd az abból készült film antihőséhez, James Gumbhoz is.

A Jeffrey Dahmer történetével útjára indított antológiasorozat nemrég megjelent második évada Lyle és Erik Menendez, a szülőgyilkos amerikai testvérpár esetét dolgozza fel. A Menendez fivérek 1989. augusztus 20-án Beverly Hills-i otthonukban lőtték agyon szüleiket, miután azok hosszú évekig fizikailag, mentálisan és szexuálisan is bántalmazták őket. Az esettel kapcsolatban nemrég Kim Kardashian egy olyan cikket publikált az amerikai sajtóban, amelyben a testvérpár ítéletének felülvizsgálatát szorgalmazza.

A Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori című évadról szóló kritikánkat itt tudod elolvasni:

Kiemelt tartalom
Megnéztük és végigszörnyülködtük a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztorit Megnéztük és végigszörnyülködtük a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztorit 3 nappal ezelőtt